האם אתם חושבים

האם אתם חושבים

כי מצב של התמכרות לאינטרנט הנו פועל יוצא (בין השאר) של בדידות? האם אנשים מכורים הם אנשים שבורחים מעצמם, מהמציאות הסובבת אותם ומחפשים אחר משהו אחר/ריגוש? שאלות אלו משקפות לצערי את מצבי הנוכחי אך מעניין אותי (בלי לערוך הכללות) לדעת האם מדובר בתופעה.... האם אינני לבד? אני בכול אופן מוצאת עצמי מכורה מאוד לפורומים שונים...מציצה ולעיתים משתתפת ולו בכדי ילצור אנטראקציה עם אחרים בשעות הפנאי שלי...כמובן שלעולם לא נחשפתי ושמרתי על זהויות שונות... "שמי" - אנה קרנינה הנו כינוי אחד מני רבים... האם התופעה תיפסק/תופחת אם לא אהיה בודדה כל כך?? האם התנהגות זו עלולה להדרדר ולהשפיע על התנהגותי בחיים הפרטיים? (האם אגלה יום אחד כי אני סכיזופרנית לאור כל הכינויים והזהויות השונות??....). האם הבדידות היא הבסיס להתמכרות??? אשמח לשמוע ממי שהתנסה/מתמודד עם מצב דומה..... אנה

soulbird

New member
לדעתי בדידות היא

מרכיב אחד להתמכרות לנת. אולי גם הרצון להתנתק מהמציאות לעולם אחר ? מרכיב אחד בין הרבה מרכיבים

e-magine

New member
נכון, בדידות היא אחד הגורמים

הידועים. לא היחיד. לא כל המכורים אותו דבר וההתמכרות לנט אינה זהה אצל כולם במאפייניה. אני מציע לך להיכנס בהזדמנות לקישורי הפורום, לאתר הבית שלי ולקרוא שם קצת מאמרים על הנושא. באשר לשאלתך, האם ריבוי זהויות אינטרנטיות קשורה איכשהו לפיצול אישיות, התשובה שלי היא, לחלוטין לא. תזכרי כמובן שאני לא פסיכולוג.

soulbird

New member
אני עם אי מג´ן

ריבוי זהויות אנו קשור לפיצול אישיות (אגב גם אני אינני פסיכולוגית)

דרדרית

New member
סול יקרה../images/Emo23.gif../images/Emo65.gif../images/Emo39.gif

לא מצליחה לשלוח לך אי מייל בשתי הכתובות ששלחת לי שלחי לי בבקשה אי מייל שוב. או גם
יש לי משהו בשבילך... כבר המון זמן דרדרית

soulbird

New member
דרדרית../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

long time no see שולחת לך מסר אישי של תפוז ביי

התמכרות ובדידות

לדעתי התמכרות מכל סוג שהוא, היא בריחה ממשהו. אני חושבת שגם במקרה שלי זה בריחה מהבדידות, אם כי לאחרונה אני כבר פחות בודדה מאיך שהייתי כשהתמכרתי לאינטרנט. (וזה בגלל שהכרתי חברים טובים ברשת). את מדברת על הפחד מפיצול אישיות בגלל הכינויים הרבים ואותי זה הצחיק קצת כי זה מזכיר לי שלפעמים קורה לי דבר מצחיק, שאני צריכה לחתום על איזה מסמך או צ´ק או משהו ולרגע אני שוכחת את השם שלי, מרוב כינויים ברשת.

שירז***

New member
שלום אנה.

חשבתי להגיב למה שכתבת כאן , אבל , במקום זה אני מפנה אותך לאתר שיכול לענות לכל שאלותייך בהנחייתו של פרו´ עזי ברק, תקראי על "הבדידות והאינטרט, אני חושבת שהחומר שניכתב שם יכול לענות לכל שאלותייך,מצורף כמה מהמחקרים שנעשו בנושא, מאוד מומלץ קצת חומר קריאה לשבת. תהנו וש"בש לכולם!

ניסיתי להכנס לקישור

אבל לא הצלחתי. יכול להיות טעות בכתובת?

שירז***

New member
בעיה עם האתר עצמו

שולחת שוב אם יעבור שוב לאתר "ספורט "האתר עצמו לקוי, שלחתי דרך כתובת אחרת מקווה שיעבוד

שירז***

New member
מנסה שוב דרך הכתובת הנוכחית

האתר לא זמין כרגע תנסו להכנס דרך הכתובת הזו, ואם גם זה לא יצליח, הרמתי ידיים תכנסו דרך "שיפור היחסים דרך האינטרנט"... תחזיקו אצבעות ... שיפתח לאתר הנוכחי

שירז***

New member
לא מתייאשת, שולחת

שוב ושוב עד שיפתח זה חשוב לדעתי לקרוא , לחלק מאיתנו חברים אם זה גם לא עובר מתנצלת כנראה שיש בעיה באתר עצמו כרגע, אצלי הכל ניפתח עם כתובת נכונה , שלחתי כמה וכמה קישורים אחד מהם חייב להפתח.

תודה שירז,

אך לא הצלחתי להכנס לאף אחד מהקישורים ....חבל, נשמע לי מאוד מעניין! אודה לך מאוד אם תנסי אולי להעתיק ולהדביק את תכני המאמר לכאן? או אופציה טכנית נוספת היא לעמוד עם העכבר על הרקע במרכז המסך ללחוץ על המקש הימני בעכבר ולהכנס ל- propreties ולהעתיק משם את הכתובת המדוייקת... בדרך כלל זה עובד! תודה!

שירז***

New member
הגיע הזמן שיפתח../images/Emo3.gif../images/Emo8.gif

אוקיי אתם מוזמנים לעיין , ולהתרשם, נו תמיד אמרתי שהעקשנות משתלמת בסוף (לא ישנתי בגלל זה) שיהיה בוקר נפלא לכולנו

העקשנות משתלמת!

שירז תודה! זה באמת היה מעניין ומלמד.... עכשיו משברור לי שהאינטרנט מהווה עבורי תחליף לחברה אמיתית...(לא וירטואלית) נשאלת השאלה איך יוצאים מזה... איך בגיל זה (29) מתחילים לפתח רשת חברתית אמיתית ואיכותית (ולא באמצעות אנשים מהרשת)....? איך אחרי שנות תחליף "מוצלחות" באמצעות הרשת אפשר עכשיו להתחיל ולפתח קשרים במציאות? אשמח לרעיונות ישימים...המצב כיום הוא שבדידותי מזהרת...אין לי חברים ועל כן זה ממש חיזק ותמך בתהליך ההתמכרות....

שירז***

New member
אנה השאלה שלך מצריכה תשובה די עמוקה

מה שאני חושבת כרגע, אם מצאת לך חברים רבים דרך הנט , למה שלא תיצרי קשר לא וירטולי אמיתיים , למה שלא תנסי לרקום יחסים מציאותיים לאט לאט, הרי גם רומא לא ניבנתה ביום אחד.אם קשה ליצור קשר מציאותי תנסי להעביר את הקשר החברותי למציאות הרבה עשו זאת וחלקם אף לא התאכזבו. תתחילי לאט לעבוד עם הדברים מבטיחה שתקבלי תשובה יותר מגובשת.

עכשיו קראתי את המאמר

או יותר נכון את האתר. למרות שהוא פונה אל בני נוער ואני כבר עברתי את הגיל שאליו הוא מתייחס, מאוד הזדהיתי עם דברים רבים שנאמרו שם על מאפייני הבדידות, הגורמים לה וכמובן תרומתו או אי תרומתו של האינטרנט לבדידות.

למעלה