האם אתם בעד?

האם אתם בעד?

ימי הפורים מתקרבים האם אתם בעד אסיפת הכספים לת"ת או שלא ורעינות למנהלי הת"ת תודה על שיתוף הפעולה

חנוך617

New member
ודאי שת"ת זה דבר טוב אך

השאלה האם הכסף הולך למקומות הנכונים או ש... אתה יודע.. פה ושם מישהו מקבל שלא כראוי >>>

חנוך617

New member
<<צריך שיהיה פיקוח אישי

ואדוק של אחד הרמים בישיבה. בעיה נוספת היא ההוצאות הרבות סביב זה כדוגמת שכירת רכבים. יש ישיבות שלא שוכרות והם לא כאלה אומללים.

רולי NO 1

New member
זה לא בעיה..

יש חנויות או עסקים שנותנים חסות לרכבים. וכמובן שת"ת זה דבר טוב מאד.וגם הרעיון לאסוף בפורים לת`ת.תארו לכם מה היו עושים הבחורי ישיבות בלי זה...

צודק. עדיף שלא נדע

מה חלק ואני מדגיש חלק מבחורי הישיבות היו עושים בלי זה, זה נותן לבחורים בעלי מרץ בלתי נדלה, אפשרות לפרוק את מרצם בפעילות חיובית ותועלתית. ישנם הרבה בחורי ישיבות מצויינים שאפילו ביום עמוס פעילות כפורים הם מוצאים להם זמן להכנס לבי מדרשא ולאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא, כל הכבוד להם וחילם לאורייתא.

חנוך617

New member
אני לא מדבר על כאלו בחורי

והרכבים? שמשאירים אחרי פורים עד... מה עם זה? והביטול תורה? האם אתם בשיטה שהכסף מעל הכל? חבל.

כל ראש ת"ת

ששכל לו בקודקודו ועיניו בראשו, מחזיר את הרכב מיד למחרת יום הפורים, ישנם גם תתי"ם שאין להם בכלל את הבעיה הזו משום שהם שוכרים טנדר כולל נהג, ובסיום היום משלמים לו את שכרו ומשחררים אותו לנפשו, לגבי ביטול תורה, אענה לך בשאלה, האם לא ראוי שהבחורים יקיימו מצוות צדקה פעם בשנה בגופם ממש שזה מן המובחר?

מתנדב

New member
למה רק לתלמודי תורה?

האם הישיבות לא צריכות לחיות?, לעניות דעתי צרכים כולם לאסוף כסף בפורים הן לישיבות והן לכוללים והן לתלמודי תורה, עולם הישיבות בכלל במצב כספי במצוקה קשה מאוד, אני יודע שישנם חסידויות שונות, ששם מחייבים כל בחור לצאת ולאסוף כסף עבור הישיבה, ויש להם התחייבות של 100 דולר או יותר, בכל ישיבה זה אחרת...

איזה מתוק אתה.

אתה לא הבנת. המושג ת"ת אינו כפי שחשבת, ראשי תיבות של תלמוד תורה. אלא הכוונה לראשי תיבות "תומכי תורה", וזה כינוי לארגוני קרנות החתנים בישיבות שמארגנים גמ"ח לחתנים, או דילים שונים לרווחת תלמידי הישיבה. ועליהם נסב הדיון.

מתנדב

New member
לא הבנתי בהתחלה

האמת זה היה נשמע לי קצת מוזר שאתם מדברים רק על התלמודי תורה, אבל עכשיו הכל מובן.. ודרך אגב אני בפורים מחלק 5 דולר לכל מי שבא אלי...

מה אתה רציני?

אם יבואו אליך 100 אנשים ילכו להם 500 דולרים, אין לך בעיה עם זה? אתה עשיר? מה הכתובת? אגב, אתה נשוי, בעל משפחה? כי אתה אומר "מי שבא אצלי", נשמע שאתה מבוסס ובעל בעמיו.

מתנדב

New member
לואי, אני רואה כשאתה מרגיש כסף

אתה מסתנוור
אני לא אטריח אותך להגיע עד אלי, אני אשלח לך בדואר את ה 5 דולר...

פיקוח של ר"מ.

זה רעיון מצויין ובזה אני מסכים איתך, אבל לגבי ההוצאות, אם הם אכן מופרזות אז חבל, אבל שכירת הרכבים היא הכרחית , ובדוק ותראה ששכירת רכב ליום זה בכלל לא סכום כל כך גדול, מדובר באיזור 2000 שקל ליום וגם על זה ברוב המקרים משיגים חסות, וגם הכסף שנכנס מכסה את ההוצאה הזאת בגדול.

חנוך617

New member
א. ענין החסות הוא רק מהשנ

האחרונות. ב. יש ישיבות רבות שמסתדרים שם בלי זה. ג. הסכנות שיש מזה, הן רוחניות וכ"ש גשמיות, לא מצדיקות.

איזה סכנות?

הבחורים הרי לא הולכים כבודדים אלא כקבוצה אחת גדולה, ואיזה בחור יהין בנפשו לעשות מעשים בלתי רצויים בפני חבריו. גם אם אותו בחור הוא שאור שבעיסה, הוא לא יסתכן בפעולה בלתי רצויה.

חנוך617

New member
אל תיתמם.

אין כזה דבר נהיגה מסוכנת? לבזבז את הזמן זה מותר? לא חסר בעיות.

אני תומך נלהב

מהרבה סיבות, קודם כל, מצוות צדקה, ומה שחנוך מרמז שלפעמים הכסף הולך ל...... לא מקובל עלי, ישראל עם קדושים, ובדרך כלל מעורבים בזה יותר מבחור אחד או שניים, וקשה לבצע דברים מן הסוג הזה, אבל אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה. ויש לזה עוד כמה מעלות, הבחורים בפורים עסוקים בדבר טוב, והם לא משועממים ואין להם זמן לשרוף את היום הגדול בחוצות רח` ר` עקיבא, והפעולה הזו גם מוסיפה לבטחונם העצמי של הרבה בחורים, שיש להם בעיית ביטוי עצמית, אז בפורים יש להם אפשרות להפתח קצת, תוך כדי שכנוע בעלי בתים חשובים דפה, קיצר, אני רואה בזה דבר מאד חיובי. בהצלחה לכל התתי"ם.

BONBON19

New member
אין כמו....

לאסוף לת"ת אבל ההשפלות שעוברים לפעמים גורם שיצא שכרו בהפסדו צריך למצוא פתרון לתרמנים הקמצנים שמבזים אותך עד אפר על כל שקל שאם נותנים ושמנהלי הת"ת ימחקו אותם מהרשימות

למעלה