האם אפשר לכפות על האדם לצאת מביתו

מירב189

New member
האם אפשר לכפות על האדם לצאת מביתו

לחברתי יש בעל שמתעלל בה בצורה שיטתית הן על ידי אלימות מילולית בצורה פוגענית וקשה וגם פיזיות כאשר הן אניסה פיזית בניגוד לרצונה וגם יריקה.
הוא גם לא רוצה אותה, הוא דתי ונשאר איתה כי לפי ההלכה הרב אמר לו שהוא לא יכול להתגרש ממנה כי חולה ואז הוא מתעלל בה, כמובן הזוי להבין את ההתנהגות הדתית שלו.
לכן הוא מסיט את כלה משפחה נגדה והיא פשוט נגמרת, סובלת מדהפרסונליזציה ודהראליזציה וכאשר הם מתנהגים בה בצורה פוגענית קשה, אזי זה מגביר את החרדה וההפרעות נהפכות להיות קשות מאוד.
אני סיפרתי לצוות שלה, האם אפשר לכפות עליה לצאת מביתה בניגוד לרצונה כי היא במצב נורא קשה ולא רואה את אשר עליה לעשות בגלל שננטשה בילדותה מאמה וגם עזבה את משפחתה בברזיל ואין לה משפחה בארץ והיא רוצה תחושת שייכות, למרות שהיא לא מבינה שלעולם לא יהיה לה תחושת שייכות בגלל ההתנהגות האלימה וההתעללות שלו בה כי הוא לא רוצה בה ומסיט את כולם נגדה.
אודה לתשובתך, מאוד דואגת למצבה הבריאותי ההולך ומתדרדר.

מירב189

New member
אני רוצה בגלל שמצב בריאותה מתדרדר הן מבחינת הדפרסונליזציה

ודהריאליזציה כי כאשר הסביבה היא עויינת כלפיה, אזי החרדה גוברת ובכך ההפרעות נהפכות קשות מאוד.
הפתרון להפרעות הללו היא ליצור סביבה תומכת, מרגיעה, אך היא מגבלת את ההפך.
היא גם חווה ממנו אלימות מילולית פוגעניות קשות, כופה עליה לקיים איתה יחסי מין בניגוד לרצונה כאשר הוא מעיר אותה וכו' וגם לא נותן לה כסף, הנאות אלא רק כלא וגהנום כל יום במשך שנים.
הסברתי זאת לצוות הם רצו דיור מוגן בבית, הסברתי שאי אפשר ושלשום זה הגיע לשיא כאשר הם ממש התעללו בה בעוצמה וכתבתי בסמס לסגן מנהל המחלקה, מקווה שזה יעזור אולי להוציא אותה משם.
האם יש נזק בריאותי והזנחה מצד המשפחה, לא ניתן להוציא מהבית ולהגן עליה מפני המשוגעים הללו?
&nbsp

לעודד אותה לפנות להתייעצות במרכז למניעת אלימות במשפחה

למירב שלום,
אני מאוד מעריך את האיכפתיות והמעורבות שלך,
אבל את צריכה גם לכבד אותה ואת ההחלטות שלה.
היא לא קטינה ואת לא האפוטרופסית שלה.
ייתכן שהיא מתאימה להגדרה של אישה מוכה
ורבות מהנשים האלה מתקשות לעזוב.
ייתכן שכדאי לך לברר איפה יש בעיר שלה מרכז למניעת אלימות במשפחה
ולעודד אותה לפנות אליהם ליעוץ.
הם מכירים את הנושא אולי יותר מאנשי בריאות הנפש.

מירב189

New member
היא לא מוכנה בשום פנים ואופן, היא אפילו אומרת לי שאני רוצה

להפליל את בעלה והיא לא רוצה.
אמרתי לה שאי אפשר להפליל אותו אלא רק אם היא מגישה תלונה ומאשרת אותה, אחרת אף אחד אחר לא יכול לעשות זאת.
היא חיה באשליה שיקרה שינוי ויקבל אותה וגם משפחתו, אך זוהי אשליה שמביאה אותה אל מותה כי מרעיבים אותה ולא נותנים לה לאכול, היא יכולה לפתח הפרעות אכילה, כי כבר קשה לה לאכול מתי שאני נותנת לה והיא יכולה להפוך לאנוקרסית.
כמו-כן, כאשר הם מתעללים בה אזי החרדה מתגברת וגם ההפרעה ואזי היא יכולה להגיע באמת למוסד לבית משוגעים כפי שבעלה ומשפחתו מייחלים ומנבאים לה, כי שום תרופה לא יכולה לפתור אלימות קשה מכל הבחינות.
נעשות לי הרבה חקירות במרכז לבריאות הנפש, אולי ישכנעו אותה יותר, ביום ראשון יש לה פגישה, גם כתבתי מסר מאוד מכוון למה שהיא עוברת לסגן מנהל המחלקה בסמס, אך אני מפחדת שאני אאבד אותה וזה יהיה כבר מאוחר מדי, כמו חברתי האהובה והמלאכית שגם סבלה מלחץ משפחתי מסיבות אחרות ודומות, אך לא התרעתי וידעתי הכל ולפני שלוש שנים היא שמה קץ לחייה והיא גם היתה ממרכז לבריאות הנפש, אז אני לא יכולה לשתוק יותר, זה פשוט הורג אותי.
&nbsp

תני לה את הכתובת ומספר הטלפון

של המרכז למניעת אלימות במשפחה
והיא תחליט אם ומתי לפנות לשם.

מירב189

New member
היא לא רוצה, גם יש לה צוות מטפלים מדהימים במרכז לבריאות הנפש

והיא לא מוכנה לשתף פעולה, רק אני סיפרתי להם ובגלל שאני הייתי בית בית בביתה כי רוב הזמן הייתי בביתה ומטפלת, אז הם הסכימו לדבר איתי כי גם דיברתי תחילה בנוכחתה ולאחר מכן היא רצתה שאני אדבר לבד איתם את הכל.
יש לה קושי בלהביע רגשות או לבטא כאב וגם תחושת הבדידות שאם היא תעזוב אותו, מאוד הורגת אותה.
אני ממש מרגישה באבל פנימי, רואה שהיא אם היא לא תקבל את העזרה, אז היא או תשלח באמת למוסד פסיכיאטרי לכל ימי חייה כמו שבעלה ובני משפחתה מנבאים לה או שהיא תמות מרעב, מאנורקסיה או מייאוש כי אין לה את הכח לסבול משני הכיוונים הן אם היא תעזוב את הבית והן אם להשאר בבית, הכל לא פשוט.
כל הזמן עושים לי חקירות תחת לחץ קשות מאוד, מקווה שאולי ימצא פתרון, בכל זאת לכפות עליה.
&nbsp
&nbsp

למעלה