האם אני רואה נכון???

גוזל

New member
האם אני רואה נכון???

ראיתי שיש פורום ואפשר לשאול שאלות האם יש מקום לשאול שאלות גם אם הם כפירה בעיקר??? יש מקומות בגמרא וברמבם שהם לא מחוברים למציאות של ימנו האם אפשר לדבר על כך כאן בפורום???

ההוכחה לאמיתות הדת היהודית.

באיזו פרספקטיבה הינך רוצה הוכחה? במישור הפיסי? במישור הרוחני? במישור היום יומי?. אנא חדד את שאלתך.

פרספקטיבת "מערכת הראיות".

ישנה מערכת שלמה של "ראיות" שנבנתה על ידי ארגונים כגון "ערכים" או "שופר". דעתי האישית היא ש"ראיות" אלו מבוססות על כרעי קש. אין זה אומר שהדת היהודית אינה אמת, אלא שאי אפשר להשתמש במערכת הראיות הנ"ל כדי להוכיח את אמיתות הדת. מכיוון שכך "מערכת הראיות" הנ"ל היא הטעיה ותו לא, כל עוד מתייחסים אל זה כאל הבסיס שעליו הדת יושבת (ולא כאל פרפראות וכדומה). אנשים אף יוצאים בשאלה - מרגע שהם מבינים שהדת מבוססת על מערכת הראיות הנ"ל, והמערכת הזאת נופלת. מה דעת צוות הרבנים בנושא זה: הדת אכן יושבת על גבי המערכת הנ"ל? יש אולי דרך מדעית אחרת להוכיח את אמיתות הדת היהודית? (דעתי היא שאין, מאחר שאז הדת היתה נקראת "מדע" ולא "דת"). האתר המופיע בחתימה שלי מכיל לינקים לדיונים בנושא שהתקיימו בפורום "נטעים ומסורות חזל". מערכת הראיות הנ"ל יושבת באתרים כמו הידברות. לינק ל"ראיה" לדוגמא לינק להפרכה לדוגמא נכנסתי לנושא זה מאחר שהובהר על ידיכם כי זה אפשרי. אם אין זה מתאים לפורום, נא הודיעו לי ולא אכתוב עוד בנושא.

אתה מבקש את הבלתי אפשרי.

על מנת לתת לך תשובה מספקת עלי להפסיק את כל עיסוקי, לשבת ולנבור בתכנים אלו, לכן אכתוב לך תשובה כזו:יתכן וישנו מידע לא מעודכן בגנזי ערכים והארגונים הנ"ל אך אני מציע שההתיחסות אל הדברים אכן תהיה כאל פרפראות. היהדות מעולם לא נשענה על תכנים אלו,היהדות היא תרבות, תרבות אינה ניתנת לשלילה מכיון שאנשים עוסקים בפיתוחה,ובחיותה של התרבות באופן יום יומי. אולם יתכן לאמר שישנם דברים שלא מסתדרים עם המציאות ובזה כבר דנו חז"ל בתקופתם (בתלמוד ובמדרשי האגדה) והכריעו כפי שהכריעו. (כללי התלמוד ממחישים זאת היטב באמרם שישנו כלל "דין העוקר את המקרא" ואולי נרחיב על כך בהמשך.) היהדות מבוססת על מסורת מאב לבנו ולא על גיבובי עיתונים מדעיים. מקווה שהבהרתי את הנקודה.

גוזל

New member
סורת מאב לבנו../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

האמנם
והרי הרד"ק בהקדמה לנביאים ראשונים כותב במפורש שנאבדו הספרים ואין חכמים ולכן כל העניין של מסורת מאב לבנו לא רלבנטי גם הכוזרי כותב דבר דומה לכך וכמובן לא לשכוח את הגמרא מסכת סופרים שאוצרת מפורשות את הדבר

איך היית קורא לאלפיים שנים של קיום?

נכון שהיתה שיכחה במסורת כפי שהיא ניתנה מהר סיני, ובזה באו הראשונים להורות. אולם גם קיום תכנים מקדמת דנא ראויים להקרא מסורת.

גוזל

New member
ברגע שיש הפסק בין הר סיני

לימנו כאן הבעיה תכל´ס אין שרשרת ישירה בין הר סיני לימנו

תלוי בצורת ההשקפה בדבר.

אני מוצא שישנם שני פנים בדבר: האחד-שגם אם תאמר שאין שרשרת רציפה מקבלת הר סיני לימינו-הרי המסורת כולה נשענת על סיפורי המדבר וכנ"ל חז"ל מבססים את דבריהם על כך. השני-גם אם אין מסורת-אזי זוהי תרבותך, שהתפתחה מתקופת הנבואה ולכן עליך להפנים שישנם ציבורים הרואים בכך עדות מספקת לחייבם במצוות.

נריה_ה

New member
האם תוכל להסביר?

מה היא כוונתך? מה אמרו החכמים האלו, בעניין המסורת מאב לבנו, שכביכול אבדה...

למעלה