האם אני צריכה לחשוש?

האם אני צריכה לחשוש?

אני גרה בדירה מפוצלת וכידוע זה לא חוקי אלא בנסיבות מסוימות. ממה שקראתי בזמנו על התנאים שמאשרים לפצל דירה הבנתי שהדירה שאני גרה בה לא עומדת בתנאים האלה. הבנתי גם שאם בעל הדירה נתפס גם כל הדיירים צריכים לשלם את המחיר.
היום בבוקר הגיעו לדירה שני נציגים של משרד הפנים. לכאורה הם אמנם לא הגיעו בגלל העניין הזה, הם חיפשו ספציפית את אחת השכנים שלי שהיא לא "מקומית" (אין לי יותר מדי קשר עם השכנים שלי אבל מספיק כדי לדעת שהשכנה לא בדיוק ילידת הארץ, יש לה מבטא מעין צרפתי כזה ויכול להיות שזה קשור לזה, אולי שוהה בלתי חוקית או לא יודעת מה).
אבל גם אם הם לא הגיעו בגלל העניין של פיצול הדירה, הם בכל זאת "על הדרך" גילו שהדירה מפוצלת. מכיוון שאני זאת שפתחתי להם את הדלת והם עדיין לא מצאו את השכנה שחיפשו, שאלו אותי שאלות גם עליה אבל גם על הדירה בכלל, כמה אני משלמת כאן, האם כל הדירות באותו גודל וכו'.

האמת שזה קצת מלחיץ אותי. האם יכול להיות שנתפסנו ושאני צפויה עכשיו לשלם קנס כבד?
אגב, בהתחלה התלבטתי אם לכתוב את זה פה אפילו אבל מצד שני מכיוון שהם כבר הגיעו ולא שיקרתי להם, אמרתי כל מה שידעתי אז אין לי מה להפסיד עוד מזה שאני אכתוב גם פה.
אני כבר נכנסת לסרטים שיטילו עליי לשלם סכום שאין לי ובכלל, לאן אני אלך? בתקציב שלי אין לי אפשרות לגור בדירה לא מפוצלת באיזור המרכז.
מישהו יודע על זה משהו ויכול לומר לי למה אני צריכה לצפות עכשיו?

avvv

New member
תיאורטית תמיד אפשר להידפק

אני לא משפטן ולא יכול לתת חוות דעת מוסמכת, אבל אני חושב שלפי החוק היבש, אפשר להאשים גם את הדייר בדירה מפוצלת.
עם זאת, בתי המשפט בד"כ נוטים להגן על מי שנתפס כחלש, כמו שוכרי דירה, ולדעתי רוב הסיכויים הם שתקום צעקה במקרה ושוכר דירה תמים יקבל עונש כבד.
בכל זאת יש לזכור שתמיד יכול להיות שאת תהיי זאת עם המזל הרע להיות הראשונה שתיתפס בעבירה כזאת.
לסיכום, אם היה חשוב לי לגור בדירה מפוצלת, אני חושב שהייתי לוקח את הסיכון וממשיך בזה, בעיקר כשזה מחוץ לת"א שם זה כנראה מכה יותר גדולה ויש לעירייה יותר סיבות לאכוף את זה. לדעתי לא סביר שאת תידפקי מעבר לזה שתצטרכי לפנות את הדירה וכמובן להשיג מבעל הבית את כל הצ'קים והבטחונות שנתת לו.
&nbsp

alondr

New member
את יכולה להמשיך לישון בשקט

מי שהגיע אליך היו נציגים של רשות האוכלוסין שמתעסקים בכל נושא הזרים החוקיים והלא חוקיים ואישורי השהייה שלהם... נראה לי שכל נושא החלוקה שהם העלו היו למטרות מקצועיות שלהם כדי לדעת איפה לאתר את אותה בחורה... מי שמתעסק בדירות מחולקות היא העירייה - מחלקת ההנדסה ופיקוח והבניה ומס הכנסה מההבט הכלכלי של הפיצול והעלמת ההכנסה במידה והיא קיימת ... הסיכוי שיפנו לשוכר הוא קטן עד אפסי מכיוון שמי שאחרי לכל הפרות החוק הוא המשכיר... השוכר הוא בורג קטן והרבה יותר קשה אם בכלל לפעול נגדו

נשמע לא נעים

אם כי לדעתי אין לך ממה להילחץ, נכון לעתה.
&nbsp
הבעיה העיקרית בתרחיש שאת מתארת זה שכמו שכתבת, היצע הדירות הקטנות שאינן מחולקות קטן מאוד (בדגש על אילו שראויות למגורים), אם כי עדיין אפשר לאתר דירות שמחולקות באופן חוקי, למרות שלא תמיד אפשר להיות בטוחים.
&nbsp
בכל מקרה, למרות שהחוק היבש למיטב ידיעתי משאיר פתח לקנוס את השוכרים במקרים של דירה מפוצלת ש"נתפסת", לא ידוע לי על מקרה שהחוק הזה אכן נאכף, ודיי ברור לי שבמידה ודבר כזה יקרה תקום סערה גדולה. החוק במדינה שלנו גמיש כידוע, גם במקרה של עבירות חמורות בהרבה מאשר לשכור דירה שחולקה שלא כחוק.
&nbsp

תודה לכולם על התשובות

טוב, בינתיים עברו מאז כמה ימים, ועם כל הלחץ, מאז לא קרה כלום כך שאולי באמת נלחצתי סתם והם הגיעו רק בעניינה של אותה שכנה שהזכרתי.
אגב, גם אם אמצא דירה מחולקת שיש לה היתר, באיזור המרכז קשה לי להאמין שיהיה לי תקציב לשכור אותה, כי לפי מה שקראתי אחד הקריטריונים לקבלת היתר חלוקת דירה הוא שכל חלק צריך להיות מינימום 40 מ"ר ומכאן גם המחיר יהיה בהתאם.
כרגע באופן תיאורטי אם יקרה מצב שאיאלץ לעזוב את הדירה, אז אם לא לגור בדירה מחולקת שלא כחוק האופציות האחרות שיש לי הן או לגור עם שותפים או לעבור לפריפריה (לדוגמא לבאר שבע ששם ראיתי שהדירות זולות מאוד לפחות בהשוואה למרכז). לא ברור מה עדיף.
בינתיים אני נשארת כאן גם אם זה סיכון מסוים..

האמת נטע? קשה לי ועצוב לי לקרוא את מה שאת כותבת

נכון שזה לא חדש, אבל לשמוע ממישהי שבמשך שנים שכרה דירה במרכז תל אביב (כשאני זוכרת שזו הייתה דירה מחולקת זעירה), שהיא לא יכולה להרשות לעצמה לשכור דירה בגודל 40 מ"ר, שזה לא נחשב לשטח ענק במיוחד כשמדובר בדירה מחולקת באזור המרכז, שזה סיפור מוכר ונפוץ, ועדיין מבאס המצב שהגענו.
&nbsp
אני רואה יותר ויותר אנשים שנשארים עם שותפים גם בגילאים מאוחרים יותר וגם כשעובדים במשרה מלאה, וזה כי גם לגור עם שותפים זה לא זול, בטח שלא כפי שהיה בתקופה שאני גרתי עם שותפים.
&nbsp
מה שהכי מבאס כאן זה שהמצב הנוכחי הגיע לאן שהגיע וממשיך לאן שממשיך בעיקר בגלל שהשוכרים מוכנים לקבל את זה - מוכנים לגור בדירות מחולקות זערוריות ולשלם על זה סכומים שלא באמת שווים את זה, ולבעלי הדירות משתלם להמשיך ככה, ואפילו כאן בפורום דובר לא פעם על כך שמשתלם לקנות דירה גדולה כי מקסימום מפצלים אותה ומשכירים... נכון שהמצב הזה נובע מכך שאין ברירה כי אנשים צריכים לגור איפושהו, וזו ביצה ותרנגולת, אבל זה ממש... הבנתם אותי.

אכן, השורה התחתונה היא שאין ברירה

אבל באשר אליי אני דווקא מאשימה בעיקר את עצמי. די מתביישת להגיד מה המשכורת שאני "מרוויחה" אבל רוב האנשים בגילי, גם בארץ כבר יותר מסודרים ממני ועובדים בעבודות יותר משתלמות עם משכורות יותר הוגנות.
אין לי את מי להאשים בזה שנשארתי באיזור הנוחות ולא התקדמתי, לא רכשתי מקצוע שייתן לי יותר הכנסה ושיאפשר לי להתפרנס בכבוד.
זה אכן עצוב אבל זה ככה.

alondr

New member
תהיי רגועה ובהצלחה

ואם יש משהו שאת רוצה להתייעץ איתו לגבי הדירה וכו׳
את מוזמנת גם לפנות אלי בפרטי

אלון

למעלה