האם אני עושה רע...

d@r121

New member
האם אני עושה רע...../images/Emo35.gif

יש לי מעיין מנגנון במוח שנקרא "מנגנון 5 השניות" הרעיון הכללי הוא שכשאר אני מכיר ילד חדש אני נותן לו 5 שניות להוכיח את עצמו ולפי זה אני מתנהג אליו בהתאם מוכרח לציין שהמנגנון עובד יופי וזיהיתי חבר שוויצר כשכולם פיקפקו אותי עכשיו לבעיה בשבוע שעבר התחלנו את שנת הלימודים היה ילד חדש וצירפנו אותו לחבורתינו הבעיה היא שמנגנון 5 השניות נתן לו ציון עובר עד טוב כל זה טוב ויפה עכשיו הבה ונעצור שנייה את הנושא ונוסיף עודקיסם (עבה מאוד) למדורה היה לי חבר טוב בשנתיים האחרונות הוא היה באמת נחמד וחביב אבל הצרה היחידה אצלו היא שהוא היה פשוט נדבק לזנב וכדי להיפטר ממנו ההיתי צריך לעשות זיגזגים מטורפים ולחתוך בכל הזדמנות הוא הולך ימינה אני לשמאל הוא ישר אני אחרוה וכו´ עכשיו עם כמה שזה ישמע רע הילד הזה סופסופ עזב את ביה"ס וחיי חזרו לקדמותם עכשיו בואו נחזור לילד הזה הבעיה היא שאני חושב שהוא מתחיל להידבק כמו הילד הקודם מה שלא ימנע ממני לעשות מעשים קיצוניים כגון התנהגות רעה וקשיחות כלפיו מה שיוביל לתמיהה מחברי על התנהגותי ולשאלות: א. האם אני צריך להתנהג סביר לילד שעבד על מנגנון 5 השניות
(שמבחינתי הוא ממש מקודש...) ב. מה עושים עם הילד
ג. האם אני צריך להפסיק עם מנגנון 5 השניות
ד. איך מורידים ילדים מהזנב שלי בעדינות ומבלי לפגוע

מיטללל

New member
וואי, הייתי צריכה לקרוא את מה שכתבת

פעמים כדי להבין מה אתה רוצה. יש דבר קסום הנקרא פסיקים ונקודות... באמת כדאי להשתמש בו לפעמים. באשר לשאלותיך.. מה שאתה מכנה "מנגנון 5 השניות" קיים אצל כולם. אנחנו מכירים בן אדם חדש ותוך מספר מועט של שניות אנחנו מגבשים עליו דעה כזאת או אחרת, מה זה שנקרא-רושם ראשוני. זה לא שיש לך שליטה על זה. אתה צריך להכיר אנשים.. ואם הם עוברים את "מחסום 5 השניות", להמשיך להכיר אותם. ולא להפוך אותם ל-"מקודשים". מניסיון אישי, רושם ראשוני לא תמיד נכון. ויש סיכוי גדול שתפסיד ככה אנשים "שווים", שתפסול אותם יותר מדי מהר. איך מורידים אנשים נדבקים? קודם כל אתה לא צריך להגדיר ככה חברים שלך. ואם אתה מרגיש שמישהו מזדנב אליך יותר מדי.. אל "תיפטר" ממנו. דבר איתו בכנות וזהו. רושם ראשוני

n k

New member
בשום פנים ואופן!!!

לא לסמוך על "מנגנון 5 השניות"!!! הרושם הראשוני לא בהכרח מעיד על האופי של האדם. וגם מי שנראה ב5 השניות הראשונות כ"חנון מסתגר" יכול להתגלות כ"ערס חברמן"...

קודם כל, זה שהוא מזדנב

כבר אומר שהוא לא נחמד? (הווה אומר אולי מנגנון 5 השניות כן עבד? בוא נתחיל מההתחלה: קודם כל אתה אכזרי הרבה יותר ממני. אני, למשל, מאפשרת לאנשים לפחות 5-10 דקות התרשמות, ואז אני קובעת את דעתי (שעשויה להשתנות רק בפעם שאחרי זה. לאחר מכן זה כבר אבוד). אני באמת מקווה בשבילך שלוקח לך יותר מ-5 שניות להתרשם ממישהו, כי מה הספיק הלה כבר להגיד: "בוא´נה, מאיפה הבאת הסלולארי החבל"ז הזה?". אם השיטה ברוב המקרים עובדת, הישאר איתה. הייתי שמחה אם היית מאמץ אי אילו מנגנונים נוספים לניפוי ומיון חברים, כמו שיחה חביבה, בילוי משותף, או שמא החלפת מתכונים, מה שנוח לך. ולבחורצ´יק: אם אתה עדיין מעונין להיות איתו בקשר כלשהו, פשוט תמתן את פגישותיכם, המצא תירוצים הגיוניים, וקבע איתו כן להיפגש אלא בתדירות שתבהיר לו שכך יהיה הלו"ז שלכם מכאן והלאה. (כלומר אמור לו היום שביום שבת בערב תעשו משהו. בשבת תגיד לו שהשבוע די עמוס לך, אבל בוא נדבר לקראת סוף השבוע ונראה). אם אתה כבר לא מעונין בקשר עימו, זו כבר בעיה אחרת: נסה לשדך לו חבר אחר שלך, שדווקא מחבב אותו. כך יהנו השניים ויותירו אותך לעיסוקיך. אם לא, הרחב את שיטה א´ למרווחים הרבה יותר גדולים, והוא כבר יבין לבד שאין לך זמן או חשק להסתובב איתו. לדבר איתו? נשמע לי קצת מוזר. מה תגיד לו "זה לא אתה זה אני?", "אני לא בנוי לקשר מחייב עכשיו?", "בדיוק יצאתי ממערכת יחסים ארוכה" (אה, סליחה, זה תירוצים להזדמנות שונה לחלוטין..).

ליבי, את הורגת אותי, בחיי...

מכיון שלא ראיתיך מעולם, רק המשפט הזה משרטט לי איזה דיווה בלונדינית שופעת-חזה וגבוהה, אמהית אך יחד עם זאת שתלטנית וחמת-מזג. זה מה שהיה לי לומר, כעת לבעיתו של דור.

Linkin-Parker

New member
אה...

ברור לך שזה לא הרבה יותר טוב מכשגבר מדבר על גודל איברו (זורק מבט זועם לכיוון פנתר)

מה אתה קופץ???

d@r121 גם הוא מתהדר בשם הזה, והוא בעל זכות הראשונים בהודעה זו, שכן הוא כתב את הראשונה...

Dor K

New member
למה אני קופץ??

אה, לא יודע, רק אתמול דנו במישהו בלונדיני, שחשבנו שהוא שחרחר, ועכשיו הוא נוטה לג´ינג´י ואף אחד לא יודע את האמת... וזכותי לקפוץ! כבר אמרתי לך שאני רגיש בנושא...

De-Panther

New member
אמממ... תוריד את מנגנון ה5 שניות...

הוא לא שווה למרות שחלק מהפעמים הוא זיהה נכון לפי מה שאתה אומר והבנאדם כמו שאמרת חדש הוא ולכן הוא הולך עם מי שנחמד לו איתו תכיר לו אנשים תסבול אותו כמה ימים תיהיה נחמד אליו ותעזור לו עם אנשים אחרים ככה הוא גם ירד לך מהגב וגם לא יכעס על הצורה המגעילה של ההתנהגות שלך

d@r121

New member
אפי אל תדאגי....

את מקבלת הרבה יותר מ5 שניות (נוכל לדון בזה בצפיפות מתישהו...)

למעלה