האם אני משוגעת?

האם אני משוגעת?

יש לי אובססיה לגזרות
אפילו שאני תדמיתנית טובה מאוד אלא שיש לי מחלה לקנית גזרות
יש לי מאגר של עשרות גזרות שהזמנתי מהאינטרנט
יש לי כמות ענקית של בורדות, ולא מפספסת שום גליון של גזרה עולמית
ובנוסף היום קמתי מהמיטה בבוקר וחלמתי על גזרות....אז הזמנתי עוד עשר גזרות מהאינטרנט
ותאמינו או לא, כל מה שאני תופרת, זה גזרות משלי, אולי יצא רק פעמיים שתפרתי מגזרה מוכנה וזה אחרי שביצעתי בה תיקונים אישיים
האם יש עוד כמוני עם אובססיה כזאת????

שש שבע

New member
אז תפסיקי לקנות, פתחי אובססיה אחרת

לי יש לבדים וסרטים יפים, ומאחר וזה העסק שלי,
אני מנתבת את ההתמכרות הזו לעבודה, כך שאני לא יוצאת בהפסד

מצלתיים

New member
שאלה - כשאת נתקלת בבד יפה

וקונה בלי תוכניות מוגדרות לגביו, כמה מטר את קונה?

שש שבע

New member
תלוי איזה בד, אני אקנה בין 4 מטרים לכל הגליל:

אם זה משהו שלא ראיתי ולא אראה אני אקנה את כל הגליל/קופון, אזכה בהנחה יפה, ו אתמלא ביסורי מצפון
"איך שוב עשיתי את זה קניתי למראות שמפוצץ לי ואין נקום להכניס סיכה" אין כמו יסורי מצפון לדרבן אותי לעשות משהו להחזיר את ההשקעה,
אז אני מתישבת תופרת דגם של שמלה, ומציעה לקהל הלקוחות, ואז מגיעה מישהי ומתאהבת בשמלה הזו, כיסיתי את ההוצאה.
אחר כך הדרך לחיסול הגליל הזה סלולה, כי רבות רוצות את הדגם במידות וכו',
ואז כשנגמר הבד, אני בבעיה.
אבל קרה גם הפוך שפעם אהבתי בד מסוים קניתי גליל תפרתי שמלה אחת וזהו, שאר הבד שלא היה תחרה, הפך ברבות הימים להיות דפנות הסוה הענקית שלנו,

מצלתיים

New member
אני שמחה לשמוע

גם אני משוגעת על גיזרות, אבל זה לא נחשב כי אני לא תדמיתנית, להיפך, אני מתוסכלת אימים מהאין אונות שלי בעניין הזה.
בכל זאת את לא לבד, אני קוראת בלוגי תפירה, ותמיד התפלאתי על כך שתדמיתניות ותופרות מקצועיות משוגעות על גיזרות ואוגרות בלי סוף, וגם הן כמוך משנות, מתקנות, מאלתרות, ומרכיבות חלקים מכמה גיזרות.

יש לכולנו אובססיה
לכל אחת יש לכיוון

שונה... ניראה שהאובססיה הראשונית היא קודם כל לקנות- הקניה עושה לנו את זה...
שנהייה בריאים ונהנה

אגב, זה שאת כבר מודעת עשוי לשפר את המצב...

אני לא יודעת אם את משוגעת אבל אני יכולה להציע

לך הסכם :)
את תמשיכי לאסוף וכשיגמר לך המקום תשלחי את המלאי אלי. כך יהיה לך מקום לעוד

ציפיש1

New member
בדים....בדים.....

ההנאה שלי זה לקנות בדים...המון בדים....ים בדים....הלוואי והייתי תופרת שמינית מהתוכניות שלי ושמינית מהבדים שאני קונה......
אבל איזה כיף זה לפתוח את המגירות ולהסתכל על הבדים, לפי סוגים, לפי צבעים, לתכנן, לדמיין.....

והאבסורד הגדול הוא שכשאני רוצה לתפור כבר, אני מתקמצנת על הבדים היפים שלי.....אז קונה שוב......

בדים בדים... אוי איזו חוויה לעיניים

לכולנו יש... המון המון... והרבה יותר מהצורך האמיתי
לי בבית יש ספרים/ירחונים הרבה יותר מהמדף בחנויות סטימצקי וצומת ספרים בתחום התפירה והיצירה כמובן..
ועוד בתחומים נוספים אחרים שנחשפתי אליהם .

Tנקר בל

New member
גם אני כך

מתקמצנת על הבדים היפים שלי... במיוחד אם אני צריכה רק חלק קטן מהבד בשביל הפרוייקט, חבל לי לחתוך אותו ולהשאיר ממנו רק חלק קטן.

בזמן האחרון עשיתי לי כלל: אני מכריחה את עצמי לתפור מהבדים שאני הכי אוהבת. זה הרבה יותר כיף.

כולנו "משוגעות"

אולי את צריכה לשאול את עצמך איזה צורך ממלאת הקניה? אני יכולה להעיד על עצמי ששנים הייתי קונה בגדים בכמויות (והאמנתי שאני נהנית מהקניה), רק כי לא מצאתי את מה שרציתי בדיוק. מרגע שלמדתי לתפור לעצמי את הבגדים, הפסקתי לקנות בכמויות כאלה, והבנתי שבעצם הקניה הייתה תמיד "ליד" ולא בדיוק. היום יש לי אותה "בעיה" עם נעליים, רק שעכשיו אני יודעת שאני קונה "סתם" וליד ועוצרת את עצמי כשהנעל לא עונה על הצרכים שלי. אם זאת עדיין יש לי הרבה נעליים
.

maybesure

New member

מכורה לחמרי יצירה בכלל ובדים בפרט. ירשתי וקיבלתי הרבה בדים בחינם ובזמנו לקחתי כל מה שהוצע לי, הרבה מעבר לזמן שאני מתכננת להקדיש לתפירה. היום אני הרבה יותר בררנית, ואם בכלל אז קונה באמת בדים עפ"י בחירה, בכמויות קטנות ובינתיים זקוקה רק להשלמת התאמות לעבודות טלאים מתוך המוטו שאשתמש במה שיש בבית בעיקר. זה עובד לי נהדר.

גם לי היתה אובססיה של גזרות, אך הפסקתי לקנות

בשלב מסויים, והתחלתי לקנות יותר בדים.
כל עונה אני קונה בדים מכל מיני סוגים ותופרת לעונה שלמה.
כל עונה אני מחליפה מלתחה. ותמיד יש למי לתפור, או לתת מתנה.
את הגזרות אני מכינה לבד ויותר נוח לי לעבוד עם הגזרות שלי.

למעלה