האם אני מניקה נכון??

האם אני מניקה נכון??

ביתי בת חדשיים. אני מניקה בכל פעם בשד אחר. אך אם היא עדיין רעבה אני נותנת לה מהשד השני. לאורך ההנקה קורה לי שהשד השמאלי כואב,בעיקר כשהיא מוצצת- הכאב הוא בעיקר בפיטמה. בנוסף לעיתים השד השמאלי כבד וכואב. וגם מטפטף. הכאב גורם לי לחשוש להניק אותה. מימה ניגרם הכאב? והאם צורת ההנקה שלי נכונה. עוד משהו- לעיתים קרובות הנסיכה שלי רוצה לינוק בפערי שעות קצרים ואני נותנת לה.

האם אני מניקה נכון??

רצוי, להניק בכל פעם משני השדיים. כך נוצר גירוי יעיל יותר לשני הצדדים, ריקון שמאותת לגוף להמשיך ולייצר וגם מצב שהשדיים יחסית רכים ופחות כבדים. יתכן והכאב שאת מתארת, נובע מכך ששד מסויים מתמלא ומתמלא, הוא נעשה כבד ואיזור הפטמה מתוח, ואז קשה לבתך להתחבר בצורה יעילה לשד. ככל שהשד נפוח ומלא יותר, כך בדר"כ התפיסה נעשית שטחית יותר ואת חשה כאב בפטמות. נסי להגיע למצב, שאת מציעה לה שד אחד. היא יונקת ויונקת, עד שהיא שומטת מיוזמתה. אפשר לעשות הפסקה קלה, להחליף חיתול ולהציע את השד השני. כך את יוצרת באותה הנקה, גירוי לשני השדיים (מה שיגרום לתחושת הקלה) ובנוסף, סביר להניח שהיא תהיה שבעה יותר, מכיוון שמהשד השני, היא תקבל חלב שמן ומשביע (כמו קינוח טוב אחרי ארוחה טובה). ובנוגע לפערים שהיא פותחת. תינוק לא אמור לינוק לפי שעון! זה לא פיזיולוגי ולא מתאים לצרכים שלנו כבני אדם. כל כמה זמן את מכניסה משהו לפה? פעם זה רק כוס מים, אח"כ פרי ואחרי שעה ארוחה גדולה... גם התינוקת שלך מתנהגת בצורה דומה, ולכן, לא הגיוני לצפות ממנה לפערים קבועים. סמכי עליה, שהיא יודעת לבקש מה שהיא צריכה, ותשמחי את, שיש לך את היכולת לספק את כל צרכיה במקור אחד מדהים!

למעלה