האם אני מכורה?

האם אני מכורה?

טוב, אני לא בטוחה שהגעתי למקום הנכון, אז אספר בעצם למה אני חושדת שמדובר בהתמכרות: קודם כל, אני גולשת באינטרנט בכל דקה פנויהאם בבית ואם בעבודה. אתמול שברתי שיא ובלי לשים לב גלשתי במשך יותר מ- 9 שעות ברציפות! אני מגיעה בבוקר לעבודה, עוד לפני הקפה של הבוקר, אני כבר באינטרנט. בכל פעם כשיש דקה פנויה אני נכנסת לאחד האתרים ו/או הפורומים לבדוק מה חדש ואם אפשר אז גם לקחת חלק פעיל. אחר כך מגיעה הביתה מהעבודה, עדיין לא הספקתי להתקלח או לאכול, אני ישר באינטרנט. גם כשאני עושה דברים אחרים (כמו סוגי בילוי שונים, שכרוכים ביציאה מהבית) אני מחכה לרגע שאגיע הביתה ו/או שיתפנה לי זמן שוב לגלוש. אני רוצה לציין שהאינטרנט בשבילי הוא דבר חדש יחסית, ואני "בפנים" רק חודשים ספורים (משהו כמו 3-4 חודשים) ובהחלט יכול להיות שזאת סתם התלהבות ראשונית שתעבור. את המבחן להתמכרות ניסיתי בזמנו לעשות, אבל זאת בעיה קצת בשבילי שהוא באנגלית ואני לא כל כך שולטת בשפה, אז המבחן לא היה כל כך יעיל בשבילי. אז מה אתם אומרים? האם אני מוגדרת כמכורה?

lee_1

New member
שלום נטע...

ברוכה הבאה לפורום... אני מציעה לך לעשות את המבחן להתמכרות... יש עכשיו קישור למבחן בעברית... ותספרי לנו מה יצא... ואני חושבת שזה יעזור אם תספרי למה באינטרנט את יותר נמשכת..

תודה, עשיתי את המבחן בעברית

וזה נוסח התוצאה שיצאה לי: לעיתים די תכופות את חווה קשיים בעקבות השימוש הרב באינטרנט. כדאי לקחת בחשבון את השפעת האינטרנט על חייך. אממ... טוב, אז אולי יש כאן התמכרות מסויימת. בכל אופן קיבלתי חומר למחשבה.

יניב1

New member
הי נטע, קודם כל WELCOME TO THE CLUB

כולנו באותה הסירה, והגעת בהחלט למקום הנכון. גם אני הגעתי לכאן לפני ימים ספורים ואני כבר מרגיש כאן ב
, בעיקר בזכות אימג´ין ושאר האנשים הנפלאים כאן שתומכים עוזרים ומעודדים. אני מציע לך לקרוא את ההודעות האחרונות שעוסקות בהתמכרות שלנו לרשת, בעיקר את זאת של אימג´ין שמגיבה להודעת ההתמכרות שלי, זה ייתן לך הרבה. לשאלה אם את מכורה, כמו שאמרו לי כשהגעתי לכאן, רק את יכולה לענות. (וראי לינק מצורף למבחן עצמי: "האם אני מכור לרשת"). כמו שזה נשמע, גם לך יש את הסיפטומים הנכונים (או במקרה שלנו הלא נכונים), אבל בניגוד אליי ולעוד הרבה אנשים את בשלב ההתחלה בלבד כמו שאמרת, ואם את "בפנים" רק 4-5 חודשים אז התקווה לא עבדה עדיין
פשוט תקחי את עצמך בידיים, אל תמהרי להיכנס לכל הפורומים האפשריים כאן (בניגוד אליי) ותגדירי לעצמך מטרות מסויימות וזמן קבוע שתגלשי ברשת. אם יש לך כוח רצון (ונראה לי שכן) ויכולת... זה יעבוד. והנה, בלי לשים לב עזרתי למישהי שנמצאת איתי באותה הסירה, בשאלות שעד לא מזמן גם אני הפניתי כאן לאנשים אחרים. וזה כבר עודד אותי!

היי יניב!

לגבי השאלה שלך באיזה אתרים אני מתעניינת במיוחד: למעשה יש שני אתרים (או יותר מדוייק להגיד אתר אחד ופורום אחד) שעלהם אני חורשת בעיקר: 1. זה הפורום של סהר שאותו אני פשוט מ-צ-י-פ-ה. 2. אתר "במה חדשה", כי אני גם אוהבת לכתוב ובכלל מתעניינת באומנות. אז אולי אני בעצם מכורה לשני האתרים האלה (ולכל אחד לחוד) שלולא הם בטח האינטרנט לא היה מעניין אותי בכלל.

e-magine

New member
ברוכה באה, נטע ../images/Emo13.gif

לי ויניב עשו לך יופי של קבלת פנים. מה שהדאים אותי במיוחד הוא העניין של הגלישה שלך בעבודה, זה אגב גם הבעיה העיקרית שלי. את כנרה קרובה להתמכרות, לכן לדעתי את חייבת לנבות לשלוט על שעות השימוש שלך האינטרנט ולהציב לעצמך גבולות. תנסי בעיקר להימנע מגלישה בעבודה, כדי שלא תשארי בלי עבודה.

e-magine

קודם כל תודה גם לך על קבלת הפנים והתגובה! לגבי הגלישה בעבודה, אני רוצה לציין שבעבודה שאני עובדת בה יש הרבה זמן פנוי (אני עובדת כקלדנית בבית משפט ובין דיון לדיון יש המון זמן פנוי) ורק בזמן הפנוי אני גולשת ואף פעם לא על חשבון עבודה שצריך לעשות. גם בגלל זה וגם בגלל שזה בכל זאת בשליטה, אני עדיין לא ממש רואה בעצמי מכורה, אבל בהחלט בסיכון...

MADAM BI

New member
נטע אז את בקבוצת סיכון להתמכרות

לנט? אם את קלדנית של בית משפט את בטח מקלידה במהירות אדירה, לא? זה נראה לי נורא מעניין להקליד במשפטים איזה סוגים של נושאים? עבודה שבאמת לא חשבתי עליה? יש לך בטח סיווג בטחוני גבוה

לא עד כדי כך...

הרבה אנשים ששומעים על העבודה שלי חושבים שזה משהו פיצוץ אבל זה לא עד כדי כך משהו גדול למרות שאני בהחלט מקלידה מהר, כי את הקלדת השיטה העיוורת למדתי עוד בתיכון. ולגבי העבודה עצמה, אני עובדת בבית דין לעבודה ככה שהדיונים שם בדרך-כלל לא ממש מעניינים. העיקר שיש ממה להתפרנס. אני תוהה, אם הייתי עובדת בעבודה אחרת שבה יש פחות זמן פנוי, אם גם אז הייתי גולשת באותה תדירות... אמממ.... אני חושבת שלא.

למעלה