האם אני מזוכיסטית?

mother1

New member
האם אני מזוכיסטית?

טוב את השאלה הזאת אני מפנה בעיקר לעצמי אבל חושבת "בקול רם"... שנינו בזוגיות שניה , כל אחד עם ילד משלו וכעת גם נסיכה משותפת . למסתכל מן הצד נראה שהצלחנו ביננו ... אבל אני לא מרוצה...אף פעם לא לגמרי מרוצה .מרגישה חוסר ביטחון כרוני .כן לפעמים אני מצליה להסתיר ולהיות נורמלית אבל בד"כ אני דבק . הוא אומר שלא נותן שום סיבה לחוסר ביטחוני : הנה יש לנו ילד והוא לא הולך לשום מקום אבל אני לא מסתפקת בכך . רוצה שיבטיח לתמיד ... וכן הייתי שם פעם והניר ריק מתוכן ,ואלולי אפילו אני לא רוצה את הניר . הצלחתי לבלבל מישהו ? כי את עצמי כן . איך אפשר להיות בטוחים ? אני כל הזמן חושבת מב יהיה אם נפרד . כבר חוויתי פרידה כואבת (לא מהגרושים) שלקח לי שנה להתאחות .... וגם מרגיז אותי שאני הצד שרוצה יותר ודואג...לפעמים בא לי למתוח את החבל רק כדי לראות האם הוא יקרע ... אופ מה יש לי.............

ענתי 10

New member
את לא מזוכיסטית

כפי שזה נשמע את כנראה סוחבת את הטראומות מן העבר. וכמובן שלא את ובטח לא בן-זוגך לא אשמים בזה. אולי כדאי לשקול ייעוץ פסיכולוגי? כמה שיחות עם מקצוען יכולות לסדר לך את הראש ולגרום לך לחשוב בכיוון אחר.

מה יש לך? תשובה מאוד פשוטה

חרדת נטישה. וזה הרסני. טוב שאת מודעת לבעיה אבל זה עדין לא הפתרון. את תבדקי את בן זוגך ותבדקי אותו ותמתחי את החבל עד שמשהו יהרס. חבל להגיע לנקודה כזו. עדיף ללכת ליעוץ ולפתור דברים עם עצמך. ועוד שאלה-את נשואה? האם הוא בן זוגך או בעלך? לפי מה שהבנתי אתם לא נשואים. אולי זו חלק מהבעיה? מה שגורם לך לחוסר הביטחון? את מסבירה לעצמך באופן ראציונאלי שזה בסדר אבל בפנים את צועקת שזה ממש לא בסדר. תקשיבי לעצמך...

s h i r k u s h

New member
את לא מזוכיסטית...

את פשוט פוחדת לעשות את הטעויות שהיו לך בקשר הקודם וזה משהו שקורה לדעתי לכל מי שמסיים קשר במיוחד אם היה נישואים בזה. תנסי להפריד במוחך את הקשר עם האקס ואת הקשר הנ"ל. כתבת שאת חושבת כל הזמן מה יהיה אם תיפרדו- זה מתכון בטוח לפרידה- אל תחשבי מה יהיה אם... תנסי לחיות את ההווה, לטפל בזוגיות שלכם שלא תגיע למצב של רצון להיפרד בכלל.

למעלה