האם אני מגזימה?:(

נחמדמדה

New member
האם אני מגזימה?:(

היום כשלקחתי את הפעוט המתוק שלי לגן,כשנכנסנו קיבל אותנו אחד הילדים בברכת-"שלום בטטה"... ואז החלו כל הילדים לומר-"הוא בטטה הוא בטטה" והגננת צחקה. הילד שלי בן שנתיים מתוק בטירוף וקצת שמנמן-אני ובעלי דווקא רזים אז אני מקווה שזה יותר "שומן תינוקי"... וכלכך כאב לי לשמוע אתזה עד עכשיו אני חושבת על זה וכואב לי. בעלי אומר שאני סתם מגזימה ושככה כל הילדים ושהילד בטח בכלל לא שם לב... מה אתם אומרים? אני צריכה לדבר עם הגננת או שאני ממש הגזמתי?

shirifd

New member
אם הילד לא נעלב

רצוי לא לעשות עניין, כדי שהוא לא יעשה עניין. ילדים כאלה קטנטנים לא מבינים את המשמעויות הנסתרות. מכיוון שאסור להם להשתמש במילים מכוערות וכינויי גנאי, הם מנסים להתבדח על חשבון חבריהם בשימוש במילים רגילות. בגן של הבן שלי שמעתי כבר ילד בוכה כי חבר קרא לו "מיץ". אני לא חושבת שהם אומרים את זה כי הם צוחקים עליו שהוא שמן, יכול להיות שאת רגישה לעניין הזה ולכן נדלקה אצלך נורה. מה שכן, רצוי שהגננת לא תצחק על הילדים, לא משנה באיזה הקשר. אולי על החלק הזה כדאי שתפני את תשומת ליבה.

תשובה אחרת

גם לי יש שמנמודה ואם היו קוראים לה בטטה, הייתי נעלבת ועוד איך, זה לא בשליטה. ברור שהילד שכינה כך את בנך, לא התכוון לרע, לא מבין את ההשלכות אבל לי היה חשוב שהילדה שלי לא תתוייג כ"בטטה" שזה כינוי עם קונוטציות לא נעימות במוחד. הייתי מבקשת מהגננת שתקפיד ותסביר לילדים שיקראו לכל ילד בשמו ולא בכינויי חיבה אלו ואחרים. הרי אם היו קוראים לילד משקפופר, זה היה ברור שזה מקומם, אז לי ברור שגם זה. כן הייתי מעירה את תשומת ליבה של הגננת, בשיחה פרטית ביניכן. טוב שמול הילד, לא התייחסת כדי לא לעורר שדים, גם אם הוא לא נעלב.

tiger mom

New member
אצל הבת שלי בטטה זה בדיחה

לא יודעת מה מצחיק אותם בזה, אבל היא והחברות שלה אומרות את זה בצחוק בלי קשר למשקל (אף אחת מהן לא שמנה). למשל כשאני שואלת איפה הסנדלים, התשובה יכולה להיות "על הבטטה". ובנוסף יש גם שימוש ב"את בטטה". במקביל ל-"הכסא/שולחן/מיטה בטטה". כלומר אין מאחורי זה שום דבר מעליב שקשור למשקל, אלא סתם שימוש במילה מצחיקה ובניסוי של הומור ילדים בגיל הזה מתנסים בכל מיני מילים שמצחיקות אותן ולא תמיד מעליבות להעליב הם לומדים מהתגובה של המבוגרים את צריכה לבדוק מה מקור השימוש במילה בטטה, למה הם מתכוונים. כי יכול להיות שאין מאחורי זה שום דבר מעליב אבל התגוב שלך תכניס לילדה לרש שהיא שמנמונת ולכן בטטה

אילתית 2

New member
מצטרפת אלייך

לא מחייב שזה קשור למראה/משקל... אצלנו בגן של הילד שולטות המילים "בטטה" ו"אבטיח" והם מתפרצים מצחוק...עד שהבנו שזה משהו מיובל המבולבל... ולכן מצטרפת למה שכתבה טייגר, צריך לבדוק בגן עם הגננות ולשמוע את הילדים ואז תביני למה הם מתכוונים דרך אגב מה היתה תגובת ילדך? לרב דרך תגובתו את תדעי את הכוונה של המילה בעיני הילדים...

mamy78

New member
מוזר מאוד גם אצל הילדה שלי

המילים בטטה ואבטיח מאוד מצחיקות אותה משום מה. אולי זה היה צירוף מקרים והכוונה לא היתה אישית אליו, אם הדבר הפריע לך תשתפי את הגננת אולי תופתעי לגלות שהמילה בטטה "מסתובבת" לה בגן באופן אקראי לחלוטין

tiger mom

New member
כנראה שזה באמת מתוכנית טלוויזיה

בגלל זה נתקלנו בזה בגנים שונים

אדי30

New member
עיניי זה קצת מעליב

מבין או לא מבין, הייתי מעירה לגננת.

אני לא אוהבת את זה

אם הילדים קוראים לו ככה, זה בא מאיפושהו (מהגננות מן הסתם), וילד מבין בשלב זה או אחר שהכינוי נדבק אליו בגלל תכונה/מראה/אופי כלשהו. אם כבר משתמשים בכינויים, אז גם לילד שמנמן אפשר למצוא כינוי חיבה נחמד ולא מעליב (בעיני רוב המבוגרים, "בטטה" הוא כינוי גנאי בדרך כלל, ולא כינוי חיבה). האם לילד פוזל הן קוראות "פוזלוני" ככינוי חיבה? האם לילד נמוך הן קוראות "גמד" כשם חיבה? אני מניחה שלא. אני מציעה לבקש מהגננות לקרוא לו בשמו ולא בכינוי כזה שנתפס כפוגעני.

מסכימה עם באנפילאות, כשקראתי את מה שכתבת

גם כן חשדתי שאולי, ואני מדגישה אולי, זה בא מהגננות. יכול להיות שסתם "בצחוק" אחת הגננות קראה לו ככה, והילדים שמעו. לכן היא צחקה, כנראה ממבוכה. כך או כך הייתי מדברת איתה שלא יקראו לו ככה, ובטח ובטח לא יצחקו מזה, אלא יגידו לאותו ילד שככה לא קוראים לחברים.

יש לנו DVD של ספר הג'ונגל

(צילום של מחזה הזמר שהיה בארץ לפני איזה 15 שנה) יש שם חלק שהפילים רוקדים והפיל המארגן קורא לאחת הפילות "בטטה". הבן שלי מאוד אוהב לראות את הדיסק הזה. הוא (בן שנתיים וחצי) ואני (בת 33) לא הבנו את הבדיחה כי הפילה הזאת לא שונה מהאחרים. אבל זה בהחלט יכול להיות מקור שממנו ילדים לומדים את הכינוי הזה (ולא שום דבר שעומד מאחוריו).

אני ממש הייתי מתעצבנת

ראשית, אני מוכרחה להגיד שאני מאוד מאוד רגישה ונעלבת בקלות, שזו יכולה להיות בעיה לפעמים. מנגד, אני לעולם, אבל לעולם לא אעליב מישהו אחר, וההומור שלי הוא לא בנוי על "להסתלבט" על מישהו אחר. אני בשום אופן לא הייתי מסכימה שהגננת תצחק על הילד שלי או עם הילדים האחרים על הילד שלי ולא משנה מה. לא אכפת לי אם הילד מבין או לא מבין את המילה או את הכוונה שיוחסה לו - עצם העובדה שהוא מגיע וכולם צוחקים עליו, זו סיטואציה מאוד מעליבה והייתי לוקחת את הגננת לשיחה ומסבירה לה שאני לא אוהבת את הלגלוג הזה.

אדי30

New member
נראה לי קצת מוגזם

להאשים את הגננת אפ-פרונט. אבל כן לדעתי כדאי לדבר איתה, כי היא הדמות המחנכת בגן. היא זו שתקבע איך הילדים ידברו בגן ובאיזה מילים ישתמשו. מילים לפעמים פוגעות יותר מפגיעה פיזית.

אבל הבעיה היא הגננת לא הילדים!

הבעיה היא לא התגובה של הילדים אלא שהגננת צוחקת ומלגלגת יחד עם הילדים.

אדי30

New member
מסכימה איתך, אבל

זה לא אומר שהיא לימדה את הילדים להגיד את זה.

ברור שלא! וגם לא אמרתי כך

הטרוניה היא כלפי התגובה שלה (הצחקוק) ולא כלפי מה שנאמר. ברור שאני לא אומרת להאשים את הגננת בכך שהילדים אומרים "בטטה" זה באמת מרחיק לכת, למרות שהיא בהחלט יכולה ללמד אותם שלא לכנות ילדים בשמות גנאי למיניהם.

Shtuzit1

New member
אני חושבת שהתבלבלת...

כמו שהבת שלי אומרת... גם בגן של הקטנה שלי הם מכנים אחד את השני ככה נראה לי שיש איזו תוכנית עם חללית ומר בטטה כזה כי הבת שלי ממש אבל ממש רחוקה מלהיראות מלאה וגם אותה מכנים ככה
למרות שהבת שלי מיד עונה שהיא לא בטטה בכלל, היא דורה...

בלת"ק - מה שלי הכי מפריע מכל הסיפור הוא

שהגננת צחקה. כי ילד בגיל הזה יכול לומר כל מיני דברים, אבל הגננת מבינה יופי את המשמעות. ולכן, את לא מגזימה בכלל, ואני הייתי אומרת לגננת את דעתי על העניין.

למעלה