האם אני מגזימה???

sunflower25

New member
האם אני מגזימה???

שלום רב, אני בבעיה.. וזקוקה לעצה.. בן זוגי ואני יחד כבר שלוש שנים, לפני כשנה וחצי התחלתי בתהליך גיור אורתודוקסי (בלי שום קשר לבן זוג ולא בגלל לחץ כזה או אחר) והשבוע הגיע היום הגדול.. המבחן ברבנות. הכל הלך נהדר, אני ובן זוגי עברנו באמת תהליך רוחני אמיתי ומעמיק, ןהדבר היה ברור גם לדיינים. הבעיה התעוררה כאשר נשאלנו לתכוניותינו לאחר סיום ההליך.. למען האמת, השאלה המאוד -מאוד צפויה הזו ממש הביכה אותי. מצד אחד, החלטתי להתגייר בלי קשר לבן זוג ושנינו ידענו שיש לעשות הפרדה מוחלטת בין עניין הנישואין לגיור, אך מצד שני היתי בטוחה שכאשר השאלה תשאל כבר נהיה אחרי ה"הצעה". כלומר, החישוב מבחינתי היה די פשוט.. אהבה וזוגיות למעלה משלוש שנים, כמובן עם ירידות ועליות, אבל גם עם הרגשה חד משמעית ש"זה זה", שאנחנו אמורים להיות יחד ולהקים משפחה. בית הדין התנה את הגיור שלי בהחלטה, או החלטה להתחתן או להיפרד (הם מבחינתם לא יכולים להכניס אותי בעול המצוות ולדעת שאני אחיה בחטא). אז עכשיו כמובן שעניין החתונה נקשר בגיור, והכל נותר תלוי באוויר... היתי מאוכזבת מאוד, והבנתי שהאכזבה קשורה דווקא לבן זוג.. תחושת הדיכאון הובילה אותי למעשה בלתי מוסרי בעליל.. היתי חייבת להבין מה עובר לו בראש, איך הוא רואה את הדברים, מה מונע ממנו לעשות את הצעד הבא.. ונכנסתי למייל שלו בתקווה להבין. מעבר לכך שפגעתי בפרטיות שלו וערערתי את האמון בינינו, גיליתי גם עובדה שממש לא רציתי לדעת.. ההורים שלו, מסתבר, ממש לא אוהבים אותי (!!!). מסתבר שהם חושבים שאני בכלל לא מתאימה לו, והם חוששים שהוא יעשה טעות מתוך לחץ ויתחתן איתי. היתי המומה!! נדהמתי לגלות שאנשים שלמדתי להכיר ולאהוב ולראות בתור משפחה, בכלל לא רוצים אותי שם..מעבר לעלבון ולטעם הנפגם של צביעות (אני באמת מעדיפה שלא-יאהבו אותי בפני, ולא שיתנו לי להרגיש שהכל מעולה אבל "ילכלכו" עלי מאוחורי גבי) התחלתי לחשוב שאולי אני טועה לגבי דברים נוספים... אני מאמינה בנישואים אמיתיים, לא בכאילו. אם להתחתן אז להיות מחוייבים ב100% לגרום לזה להצליח, אבל זה ממש לא קל, ואם לשפוט על פי כמות המתגרשים, זה אפילו ממש קשה, ויש צורך עז בתמיכה של המשפחה. הרי כשנריב, אני לא רוצה שמישהו יגיד לו (או לי) "למה ציפית? עדיף שתתגרשו". אולי זה גם מה שמרתיע אותו מלהציע לי נישואין, אולי זה גם מה שצריך להרתיע אותי? אני לא מוכנה שיתרחק ממשפחתו בגללי (ואני גם לא חושבת שאצליח להרחיקו מהם גם אם ארצה), ואני גם לא חושבת שלצאת למסע שיפור תדמית יועיל, הרי הם מכירים אותי 3 שנים וכנראה דעתם עלי כבר מבוססת. אולי אנחנו באמת לא מתאימים? אולי עדיף לחתוך עכשיו ולא בעוד 10 שנים, כשיהיו ילדים ומשכנתא ובעיות אמיתיות? אולי אחרי 3 שנים אני צריכה להבין את הרמז? מה דעתכם?

התשובה היא כן.

את צריכה להבין את הרמז... ובנימה יותר מעמיקה - אם את נענית לתנאי של הרבנות, אני מציע לך להיפרד ולהמשיך בגיור. אחרי שתשלימי את הגיור לבד, וכבר תהיי יהודיה, אם הוא ירצה לחזור אליך בלי שום לחץ של שום דבר, תשקלי את העניין מחדש, אבל הפעם זה יגיע ממקום שונה לגמרי. לגבי יחס המשפחה, אני לא יודע... קשה המצב הזה... מתאהבים במישהו ומתברר שצריך להתחתן בדרך עם עוד כמה אנשים כעיסקת חבילה. אני אישית מאמין שאם בחרתי מישהי מתאימה, גם המשפחה שלה תתאים לי. ואם לא, הדרך היחידה שלה היא להעמיד אותם במקומם בתקיפות... ואם היא לא תעמיד אותם במקומם - כנראה שהיא לא מתאימה לי.

sunflower25

New member
אתה צודק..

אני כבר לא יודעת על מה עלי להלחם.. אם בכלל. אבל המחשבה על פרידה.. שלוש שנים.. אני כבר לא זוכרת את עצמי בלעדיו, כ"כ התרגלתי למחשבה שאני אבלה איתו את שארית חיי, הוא האהבה האמיתית היחידה שהיתה לי.. איך מוותרים על זה? מצד שני אני יודעת שלא נוכל להיות "חברים" לנצח.. מאיפה מוצאים את האומץ להתמודד עם הבלתי נמנע?

jenny34

New member
ההורים שלו, זה מה שכ"כ מפריע לך?

אם את אוהבת אותו באמת, אז תלחמי עליו, גם אם זה אומר להכניס את עצמך למשפחה שלא ממש אוהבת אותך! תגרמי להם להבין שאת אוהבת אותו וגורמת לו אושר, ואם הם לא רוצים לפגוע באושר הזה, הם חייבים להתחיל להיות יותר תומכים! דברי איתם, שימו הכל על השולחן, ודברו. הרי אם תנשאו, עדיף שתלמדו להסתדר יחד. בהצלחה.

czar

New member
כן

תמשיכי בשלך אם את מאמינה בזה ובשלב זה תתעלמי ממנו ותזוזי ממנו, לכי על זה בשבילך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא חושב שאת מגזימה

שלום לך, ברכות על הגיור! (לא בגלל שאני חושב שלהיות יהודי זה יותר טוב, אלא כי זה מה שבחרת, והצלחת בזה) אני מקווה שתצליחי להשלים אותו סופית. את נשמעת כמו בחורה מאוד מפוקחת ומחוברת למציאות. דאגתך היא במידה רבה מוצדקת. בעיני, יש כאן שתי שאלות שאולי קשורות ואולי לא, שהתשובה עליהן תבהיר מה עליך לעשות: האחת, היא כמה החבר שלך עצמאי מהוריו. שימי לב, שעצמאי לא אומר שלא אכפת לו מהם. אלא כמה הוא מסוגל לחשוב אחרת מהם, ולהיות שלם עם עצמו - לעומת המצב ההפוך, שדעתם חשובה לו מאוד, ואפילו משפיעה עליו. אם את ממקמת אותו בקצה העצמאי של הרצף הזה, אז הוריו לא יהוו בעיה עבורך, והכל יסתדר למרות דעתם. ואילו אם את ממקמת אותו בקצה התלותי (מול הוריו), היחסים הם בצרה רצינית. ואם הוא אי שם באמצע? אז יש דילמה גדולה... השאלה השניה היא: בלי קשר להורים, יחסיכם לאן? אני עצמי לא רואה בעיה בכך שזוג יחיה יחד תקופה ארוכה בלי מחויבות לחתונה - שתנאי שזה מתאים לשני הצדדים. אבל אם את לחוצה מזה, זאת כמובן בעיה. אלא שנשמע שאת לא לחוצה, ושהבעיה העיקרית כאן היא הרבנות. אני מאמין שבנושא הזה תמצאו פתרון. ואז תוכלו להמשיך לפתח את הקשר ביניכם בקצב שלכם. מריוס

מזל טוב .............

ברוכה הבאה למשפחה.וכמו שמריוס אמר..על הדרך שבחרת...שתצליחי ותמצאי את האושר האמיתי בתוכך ומתוכך! אני לא חושבת שאת צריכה לקחת "במשקל" את דעתם של הוריו, למרות שבהחלט נחמד יותר לאהיוב אהוב ומקובל.אני לא חושבת שיש הורים של הבן/בת זוג שממש מקבלים את הבחירה של ילדם כי תמיד יש את הענין של הקנאה ושל ההרגשה שלקחו להם את ילדם וכו'........ החשוב יותר שבן זוגך יקבל אותך וירצה אותך...הגיע הזמן לשים את השאלות מולו ובפנו.שיחה אמיתית וכנה עם כל הכאב....בהצלחה!

למעלה