האם אני דואג מדי?

gilke1

New member
האם אני דואג מדי?

יש לי כלבה (11 חודשים גולדן מע') די גרגרנית... המשקל שלה תקין (באזור ה-26 ק"ג)
הבעיה היא שכל הזמן היא מחפשת מה לאכול.. וכל טיול היא מנסה לנשנש מכל הבא ליד
עצמות עוף, לחם, מים דברים אחרים לא מזוהים...
היום לקחתי אותה למגרש דשא שתרוץ ותשחק קצת ובאיזשהו שלב היא מצאה יונה מתה וגם אותה היא התחילה לנשנש.. כשניסיתי לתפוס אותה ולהוציא את זה היא פשוט ברחה ממני ולא הפסיקה עד שסיימה לאכול
בנוסף היא שתתה משלולית מים שהייתה מתחת לברז
כל הסיפורים האלה גורמים לי כל הזמן להיות בדאגה ולחפש מה היא אוכלת.. ואני לא יכול לשבת בשקט ולתת לה לשחק
אז קודם כל, מה לעשות עם זה שהיא אכלה את היונה?
ודבר שני, האם אני דואג יותר מדי? יש מקום להפסיק להיות "פולני" בקטע הזה

תודה רבה

כלבה גרגרנית

בעניין היונה - לעקוב. היא כבר אכלה אותה הרי. יש מקרים של תגובה, ואפילו תתכן קשה, לאכילה של זבל או פגרים. זה לא אומר שבהכרח התגובה הזו תקרה, ולכן ההמלצה היא לעקוב אחריה. אם יופיע סימנים חריגים כמובן שיש לגשת לרופא.

לגבי המניעה - בהחלט הדאגה מוצדקת. אמנם כלבים רבים מצליחים לגנוב זבל פה ושם, אבל לא פעם זה גורם לבעיות, וחלקן עלולות להיות קשות ביותר. בנוסף לתופעות הישירות, זו גם דרך טובה להידבק בתולעת הפארק, שגם היא רחוקה מלהיות תענוג.
הבעיה היא שהיה יותר קל להגדיר את הבעיה מאשר לפתור אותה. הפתרון הוא כמובן במישור ההתנהגותי. גם אם כלבה אוהבת לאכול דברים מהרחוב, אין ספק שאם היא בורחת לך כאשר אתה כועס עליה, יש איזשהו פגם בתקשורת בינכם. אילוף לזה יותר קל מאשר אילוף למנוע אכילה, אבל זה כבר יקל על השליטה בנטיה הקשה שלה.
אני בהחלט ממליץ לגשת למומחה לבעיות התנהגות.
בהצלחה,
אסף

למעלה