האם אני גזעני ?

אתה אומר

שהאפרו אמריקאים חיו "ביבשת מרוחקת ופחות מתורבתת". זה שאתה אומר את זה ככה זה גזעני. יש להם תרבות שונה שהתפיסה הגזענית מקבלת כ"נחותה" שזה אומר "פחות מתורבתת". אם תלך לשבטים "הלא מתורבתים" האפריקה הם יראו אותך כפרא אדם בגלל שיש לך תרבות שונה, או טכנולוגיה וכיוב'.

די להיות רגישים כ"כ לכל דבר.

א.הרוסיות זונות, המרוקאים סרסורים,לזיון טוב גש לכושי,תימניות נותנות ועוד.. אפשר לחשוב שזה בית זונות פה, כל גזע במחיר מסוים. לכל הגזעים יש סטיגמות, אפשר להתייחס ואפשר לא,אז למה להתעסק בקטנות? ב.אף אחד לא טוען פה שהתרבות האפריקאית פחות מתורבתת. אלא מן הסתם הוא תיאר את התרבות האפריקאית בעיני התרבות המערבית. התרבות המערבית מעריצה כסף,טכנולוגיה,קדמה,מעמד שאין כ"כ בתרבות האפריקאית , לכן היא נראת כנחותה. זה הכל. וכולנו גזענים אין יוצאים מן הכלל ,לדעתי , אולי כמה חריגים ותו לא. כשמרוקאי/רוסי חותך אותך בכביש , אז אתה תגיד רוסי/מרוקאי בנזונה. גזע זה אחד מהמאפיינים, וכמו שיש דעות קדומות שנטמאו חזק על המינים יש גם על הגזעים. הגמד

או, הנה ההבדל בינינו ../images/Emo141.gif

כשמישהו חותך אותי בכביש, לא עוברת לי בכלל בראש השאלה מה האתניות שלו.

Dark Star03

New member
../images/Emo45.gif מסכימה! הרי אם כל פפעם שנקלל..

כן נקלל.. לא נתייחס לגז דת או מוצא כך לא יובו סטיגמות,אפליות האי אנחנו בסך הכל מאותו הגזע בהתחלה פשוט כל אחד אם השנים הסתגל במקום אחר והתפתח אחרת... פשוט החיצניות בכאלה דבריפ כלל לא משנה!

גנגי

New member
התיאוריה יפהפייה, אך כמו תיאוריות

רבות אחרות (מישהו אמר "קומוניזם"?) - לא ממש ישימה. חינוך עוזר להפחית את השימוש בקללות מסוג כזה, אבל לא בהכרח עוזר למנוע תופעות של גזענות. העם הגרמני, להזכירך, חונך להיות מאופק ומנומס ככל האפשר, ועם זאת הוכיח שליטה מרבית בתורות גזעניות מגוונות, אלא מה? בנימוס. בנימוס רב ותוך שמירה על סדר ציבורי מופתי הם השמידו חצי אירופה בהתקף גזענות לאומי. אני בהחלט תופשת את עצמי כאוהבת-אדם, ויש לי חברים מרוב שכבות האוכלוסייה וממדינות רבות, ועם זאת כשמישהו מתנחס אליי בכביש אני בהחלט מזהה את השיוך הלאומי שלו, וגם את המגדרי, וגם את הדתי, וגם את האתני וגם את כל האחרים שאפשר לראות בעין בתולה. זה לא אומר שאני חושבת שבגלל זה הוא עשה מה שעשה, וזה לא אומר שאצעק לו "יא חתיכת .... מ.....!",אבל זה בהחלט במודעוּת שלי. גם אני, מכסי, שולטת בעצמי. אבל אני לא מנסה להעמיד פנים שאני פשוט לא מודעת לזה שבני האדם אינם שווים.

כאילו, אני מעמיד פנים? ../images/Emo20.gif

אני לא חושב. אני גם לא אמרתי שבני האדם שווים (אמרתי?). רציתי להעיר גם משהו ביחס למשפט "העם הגרמני, להזכירך, חונך להיות מאופק ומנומס ככל האפשר", אבל (א) פה לא פורום היסטוריה (ב) זה כבר לא דיון על גזענות, אלא דיון עלי ועל יושרי האינטלקטואלי. אז אוותר.

למעלה