האם אני בקשר הנכון

abulele80

New member
האם אני בקשר הנכון

לפני שנה וחצי הכרתי בחורה .אני מתקרב היום ל30 וזה הקשר הרציני (מעל חצי שנה) הראשון שהיה לי. בתחילת התקופה עברתי משבר כשאימי חלתה ונפתרה, למרות זאת הקשר בינינו לא דעך ואפילו התחזק. איפה שהוא לאחר התקופה ההיא התחיל להפריע לי משהו בה. שמתי לב שהיא אינה קולטת דברים מהר, לא מבינה דבר מתוך דבר בחלק מהפעמים, לא זורמת בבדיחות ציניות מתוחכמות, הסגנון שלה נוטה מעט לפרחה וגם החברות שלה לא שונות. זה הפריע לי והדחקתי במשך חודש חודשיים עד שלא יכולתי יותר ואמרתי לה שאני רוצה להפרד. לאחר שיחה ארוכה של 4 שעות כשהיינו בקשר של 8 חודשים, החלטנו להשאר ומאותו הרגע אני מנסה לתקן אותה. כל פעם שהיא אומרת משהו שלא במקום לומר, אני מתקן אותה. לפעמים היא מקבלת זאת כביקורת בונה ומודה לי, אך לפעמים בהתאם להרגשתה הכללית, או לצורה בה אמרתי את הדברים היא נפגעת עמוקות וקורה ריב. הקשר נמשך עוד כחצי שנה ובמשך התקופה רבנו עוד פעם או פעמיים על הנושא הזה, אך רוב הזמן טוב לנו יחד ואנו לא רבים על נושאים אחרים. הפריע לי שאני בחוסר החלטה לגבי: "האם אני עם הבחורה הנכונה בשבילי?" אבל ידעתי שהיא אוהבת אותי מאוד ומוכנה לצעד הבא. החלטתי לעבור לגור ביחד, כי אולי זה מה שיגרום לי להחליט סופית. מאז שעברנו אני מבלה איתה יותר זמן מסתם פגישות פעמיים בשבוע.אני נחשף יותר למי היא באמת וזה מאוד שונה ממה שהיה לי קודם. מצד אחד הפרטיות עושה טוב לקשר שלנו ואני נהנה שהיא משקיעה ומפנקת אותי בדברים הקטנים, אך מצד שני ההיתקלויות שלנו בנושא של "לתקן אותה בדברים שהיא אומרת, כדי שהשומע לא יחשוב שהיא מטומטמת" רק עלו. הריבים שלנו חוזרים ונשנים והיא בוכה שאני לא מקבל אותה כמו שהיא. אך בסוף כל ריב אנו יוצאים בהרגשה מחוזקת שאנחנו מתאימים אחד לשנייה ואם נרצה שום דבר לא יעצור אותנו. בתקופה של החודש האחרון אנשים מהמשפחה שלי, מהמשפחה שלה , מהעבודה ואפילו היא בעצמה, מתחילים להציק לי:"נו, מתי חתונה??". זה גורם לי יותר למתח ואני חושב על זה שוב ושוב ולא מצליח להגיע להכרעה. מצד אחד טוב לי איתה רוב הזמן ועובדה שלא מצאתי מישהי מתאימה יותר עד עכשיו, מצד שני אנחנו רבים המון ואני כל הזמן בהתלבטות וזה מפריע לי שאני הולך לצעד חד כיווני ואני לא בטוח בעצמי. ֿ אני מפחד להתחייב ואח"כ לבטל, אבל אני גם מפחד לאבד אותה. מה עושים?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אתה בקשר הנכון

קודם כל, לא נעים לי לנפץ לך את האשליה, אבל אני חושב שהיא דווקא יותר חכמה ממך. אתה אולי ציני ומהיר חשיבה, אבל זה לא הופך אותך לחכם. ואילו היא מוכנה שתתקן אותה ותעשה ממנה האבלה, למרות שהיא יודעת היטב שהיא לא האבלה, רק כי היא אוהבת אותך. אז כן, היא יותר חכמה ממך. איך אני יודע שאתה פחות חכם ממנה? כי אתה פוחד מ"טיפשות" (בשורוק). כל פעם שאתה חושב שאתה נתקל ב"טיפשות" או "פשטות" אתה נבהל. למה? כי יש בך עמוק ב]נים את התכונה הזאת שכל כך קשה לך לראות. דיבור רהוט נחשב כאינטליגנטי, אבל מנסיוני, הוא בסך הכל מסיכה שבאה מסוג מסוים של חינוך סנובי. בקיצור, כדאי שתהיה קצת יותר צנוע ותיטול קורה מבין עיניך. עכשיו לגופו של עניין: עד גיל 30 לא היה לך קשר למעלה מחצי שנה? זה אומר שיש לך מחסופ מאינטימיות. כשמישהי מתקרבת אליך ,אתה רוצה להעיף אותה. זה נובע כמובן מעניינים כלשהם בילדות. וזאת בעיה גדולה. עכשו פגשת מישהי, ונשארת איתה דווקא כי אמך נפטרה והרגשת שאתה זקוק ליותר קירבה מהרגיל. אל תזרוק את הזדמנות הפז הזאת לקירבה! אתה "מחפש" את החברה שלך. אתה מחפש סיבות להעיף אותה, כי זה ההרגל שלך, או הדפוס שלך: מישהי מתקרבת, אז אתה מוצא פגם כדי להעיף אותה. אתה בקשר הנכון. תעשה כל מאמץ להשאר בו. מריוס

abulele80

New member
הבעיה היא חתונה

היא הבהירה לי שהיא רוצה להתקדם איתי, ובגלל גילה והלחץ מהסביבה הקרובה היא רוצה שאני אחליט מהר(מדובר על ימים-שבועות). כי אם לא איתי אז יהיה לה זמן להתחיל קשר אחר ולתהתחתן בגיל סביר. זאת הסיבה שכתבתי שאני פוחד לאבד אותה. אני מאוד נרתע מלהציע גם בגלל שחוזרות וצפות בי ההתלבטויות בכל פעם מחדש וגם כי אני לא רוצה לקבל החלטות תחת לחץ (ואח"כ להצטער...)

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני נגדחתונה (או אפילו התחייבות לחתונה) בלחץ

אבל יכול להיות שהיא נכנעת ללחץ בגלל שהיא מרגישה אותך מתלבט. זה הרי ברור שהיא מרגישה שאתה לא סגור עליה, גם אם אתה לא אומר את זה בצורה מפורשת. יתכן מאוד שאם תשנה גישה, ותשדר לה (באמת) שאתה כן אוהב אותה ומעריך אותה ורוצה אותה לקשר עם מחוייבות, אז הלחץ שלה עם עצמה ירד, והיא תוכל גם להתנגד ללחצים החיצוניים. הייתי בודק את זה. תהיה גלוי איתה, ואז יש סיכוי שהיא תהיה גלויה יותר איתך.

לדעתי אתה לא בקשר הנכון

צודק מריוס בראשית דבריו. אבל... קשה לי להאמין שתתפתח זוגיות טובה. צורם לי "החלטנו להשאר ומאותו הרגע אני מנסה לתקן אותה ".... אנחנו לא יכולים ל "תקן" את בן/ת הזוג שלנו ! לוותר, להתפשר, זה כן. מסכנה הבחורה, לדעתי מגיע לה מישהו יותר מקבל ממך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים לגמרי

איו טעם ואסור לנסות לשנות בן/בת זוג. או שתעריך אותה ותקבל אותה כמו שהיא, לטוב ולרע, או שתשחרר את שניכם לשלום.

seeyou

New member
../images/Emo12.gifהאם אתה ה"נבחר"-לפי מה שהיא אומרת:

"כי אם לא איתי אז יהיה לה זמן להתחיל קשר אחר ולתהתחתן " אז אתה רק מועמד אם היית ה"נבחר" היתה נשארת איתך בקשר גם בלי הכתובה-ישנם הרבה זוגות אפילו עם ילדים שחיים כזוג ללא הגדרה רשמית. מע עדיף לך? תעשה את החשבון האישי שלך מה היתרונות שלה כאישה ביחס לקודמות ולא ביחס למודל שאתה חולם אפשרי להצליח בשידוך כזה כאשר כול אחד "בוחר" ולומד לאהוב את הבחירה שלו. יוסי

yellow feather

New member
אז, הבחורה לא חיה בסרט

היא כבר יודעת שאין דבר כזה כמו ה"נבחר" - האחד והיחיד, נכון שלא כל אחד יכול להתאים לכל אחת אבל לכל אחד יש יותר מבן זוג פוטנציאלי אחד בעולם, עובדה שאנשים מתאהבים יותר מפעם אחת בחייהם ואנשים שמתאלמנים ו/או מתגרשים מוצאים זוגיות נוספת. לא לכל אחד חיים בלא נישואים מתאימים, יש משפחות שיראו דבר כזה בעין מאוד לא טובה, לא כל אחת מוכנה להביא ילדים בלי מחויבות של בן הזוג, אי אפשר לומר שזה שהיא לא מוכנה להקים משפחה לא ממוסדת מצביע על חוסר האהבה שלה אליו. אם כי, אני כמו קינמון, חושבת שהוא לא ראוי לה
.

seeyou

New member
למה הוא לא ראוי לה?../images/Emo12.gif

את יכולה בשלט לרחוק לקבוע מראוי ומי לו? אם היא בחרה בו סימן שהוא "עומד" בקרטריונים שלה מבחינת המילה: "ראוי" (ת') כדאי, הולם, מתאים, תואם, נאות; מגיע בדין, מגיע לו, זכאי; מסוגל, מוכשר, עשוי ל-; הגון, טוב ... ישנם כמה תכונות,מתוך ההגדרה, שיכולות לספק אותה(אפילו חלקית) לפחות בשלב הזה של החיים לדעתי זאת מילה קשה להשתמש בה בקשר לקינמון
רצוי לאכול כול יום כפית
יוסי ה"גורל" משדך אנשים לפי נוסחה
ולא לפי ההגיון

yellow feather

New member
אתה באמת מאמין שתתכן זוגיות בריאה

כשצד אחד מתבייש בצד השני? הוא יותר מאשר הבהיר לנו ולה שהוא לא רואה אותה כ"ראויה" (במובן מתאימה) להוד מעלתו - היא טיפשה, יש לה טעויות בעיברית וכו', הוא מנסה "לתקן" אותה כדי להפוך אותה לראויה מבחינתו להצגה בציבור, נראה לך שמשהו כזה לא יתפוצץ במוקדם או במאוחר? לא עדיף שיפרדו עכשיו ולא אחרי 2-3 ילדים?

seeyou

New member
הטענות שלך מוצדקות../images/Emo45.gif אבל במציאות

במציאות מתרכשים דברים לא הגיונים כגבר הכרתי הרבה מקרים דומים לזה עם סוף יותר טוב מאשר זוגות שהתאימו על הנייר ב-99% . לא תמיד בוחרים לאישה בחורה סופר אינטליגנטית או בעלת השכלה אקדמאית-לא מתחתנים עם הסיפריה הציבורית או עם דוגמנית עם חזה גדול
נכון-לבחור יש אגו מנופח אך לדעתי הוא עושה את זה מתוך בישנות או כנשק הגנה. אילו היא לא היתה ראויה לו הוא בכלל לא היה מעלה את הנושה לדיון. הוא מפחד להיתחתן וממציא סיבות. בקשר לזוגיות בריאה יש לי בעיה עם המילה "בריאה" בריאות זה דבר כמעט לא קיימת-גם הזיקנה זה "מחלה" ובזוגיות יש הרבה "מחלות" בן אדם "בריאה" זה אותו אחד שמתפקד. גם בזוגיות כול אחד צריך לתפקד במיטבו. אין דגם אחיד לזוגיות "בריאה" המיקרה שלנו הוא "חריג" בגלל שהוא מנסה לתקן אותה בדרך כלל זה קורה הפוך

yellow feather

New member
לא מסכימה לגבי "דברים לא הגיוניים"

המתרחשים במציאות, הכל הגיוני, אלא שלפעמים לעומד מין הצד קשה לראות את ההגיון שבזיווג
. אני לא חושבת שיש בעיה מהותית בהבדלי השכלה (אם קיימים כאלה בכלל), הבעיה היא בעובדה שהוא מתבייש בה, ולא ממש משנה למה הוא מתבייש בה, זה יכול להיות בגלל אופן הדיבור שלה, בגלל הרקע התרבותי שלה (פרחה?), או בגלל שהיא שמנה/נמוכה/גבוהה/עם חזה קטן/גדול או סתם ג'ינג'ית שמעריצה את הסדרה אנטרפרייז
. כשזוגיות מתחילה מנקודת מוצא של "היא/הוא לא מספיק טובה בשבילי", זו צרה. כי בהתחלה אולי מתפשרים, מנסים "לתקן" ואח"כ באיזשהו שלב מתייאשים ומתחילים לנטור טינה אחד לשני. מסכימה לגבי המילה "בריאה" האם תסכים יותר למונח "זוגיות יציבה"?
אני לא יודעת אם באמת רק נשים מנסות "לתקן" את הגברים, נתקלתי ביותר מדי מקרים הפוכים שבהם הגבר ניסה להתאים את האישה למין מודל שנראה לו "נכון" (לא מזמן היה כאן גבר שהתלונן על החברה שלו שהשמינה והיא מסרבת לרדת במשקל - אם זה לא ניסיון "לתקן" בת זוג, אני לא יודעת מה-זה ניסיון לתקן בן/בת זוג). אישית, המצבים האלה מזכירים לי מיטת סדום - מנסים לדחוס אדם לתוך מיטה באורך קבוע - אם הוא קצר - מותחים אותו, אם הוא ארוך מקצצים את רגליו...)

abulele80

New member
גם אני חושב שזו טעות לתקן אותה

אני לא מתווכח בעניין הזה ואני כבר לא חי בסרט שאפשר ונכון לעצב את האנשים שאני אוהב בתכונות שלי. אני רק אומר שהדבר מביא למתיחות בינינו ואם אני שומר דברים בבטן זה עושה לי רק רע. המתיחות הזו לאורך זמן מביאה אותי למצב בו אני חושש שהקשר (שבעתיד יהיה ממוסד) יהפוך ללא יציב ואז, למה להמשיך בו מלכתחילה. הבטחתי לעצמי יותר מפעם להניח לנושא לשקוע אבל זה חוזר וצף. אולי זה גדול ממני?

בקיצור - אהבלה

לפחות היא כוסית? אגב, אני בטוחה שאיפה שהוא נמצא הבחור שיחשוב שהיא מה זה חכמה, שחרר אותה ובפעם הבאה תחפש חברה בפקולטה לפיזיקה.

chenby

New member
אתה בקשר הנכון

אולי אתה לא האדם הנכון לקשר הזה.. כמו שמריוס אמר.. יש בך מן ההתנשאות.. אתה חושב שאתה יותר חכם ממנה, היא בעלת ענווה ומוכנה שתתקן אותה (אני הייתי מתחרפנת מזה למשל) , אתה מנסה לשנות אותה, לתקן אותה כאילו שיש בה משהו פגום. הפגימות היא בעיני המתבונן אגב.. אתה מפחד לאבד אותה? למה כי יכול להיות שיש שם מישהו בשבילה שיקבל אותה בדיוק כמו שהיא, והיא תאהב אותו חזרה? לגבי לענות לסביבה- כל פעם שמישהו שואל אותך מתי חתונה אתה יכול לענות - אני הומו, זה רק הסוואה, ואנשים יבינו שאתה צוחק ועדיף להם לשמור את הדעות שלהם לעצמם (סבתא שלי בטוחה שאני לסבית - כל פעם שאנחנו מדברות - נו את מתחתנת?) תמיד יהיה לאנשים מה להגיד, לטוב ולרע, אתה יכול לחיות את החיים שלך לפי הדרישות של החברה, אבל הם לא חיים את החיים שלך בסופו של דבר, הם לא חיים עם האישה שאתה בוחר, הם לא מגדלים את הילדים שאתה מביא. אתה חי את החיים שלך. אם חשוב לך יותר לענות לצרכי הסביבה, תתחתן מיד ותשלח אותה לאקדמיה ללשון כדי שהיא תהיה רהוטה מספיק עבורך, אולי.. אולי היא תהיה אומללה, אולי אתם שניכם תהיו אומללים, אבל העיקר שהסביבה תחשוב שיש לכם זוגיות לקנא בה, ושניכם אינטיליגנטים משהו פחד. קוראים לזה בינוניות. אם אתה אוהב אותה, ולא רוצה לאבד אותה, אז דבר ראשון - תלמד אתה לקבל אותה כמו שהיא, לאהוב את השגיאות דיבור שלה, לאהוב את הדברים הקטנים האלו שאתה מרגיש צורך לתקן כל פעם.. תסתכל עליה, על מי שהיא, על הנשמה שהיא, שאתה בחרת להיות איתה.. מעבר לזה, תגיד לה שאתה כרגע לא מוכן לחתונה ואתה מעדיף שתדע את זה עכשיו כדי שיחד אולי תוכלו להתכונן לזה בהמשך, מאשר להתחיל סידורים עניינים ובסוף תבטל כי זה מוקדם מידי בשבילך. ולסביבה תגיד- התחתנתי, מה שכחתי להזמין אותך? תן גם להם להתבטא, אין מה לעשות כנגד דעות של אנשים.. פשוט לתת להם להוציא את מה שהם חושבים, ולהמשיך עם הבחירות שלך. כמו עם התגובה שלי.. זו דעתי, ותמשיך עם הבחירות שלך :) אחלה שבת.

I C E M A N 7

New member
כתבת שבסוף כל ריב

אתם יוצאים בהרגשה מחוזקת שאתם מתאימים וש"שום דבר לא יעצור אותנו". אתה מנתח רציונלית את הקשר שלכם ואחרי הריב אתה יורה קלישאה נאיבית. מריבה מחרמנת... לא סתם יצא מוניטין ל"מייק-אפ סקס". היה איזה פרק בסיינפלד שבו סיינפלד תיאר קשר שלו כמשחק שחמט בין המח לזין שלו. אז כרגע המח שלך נותן לזין לנצח. אבל אתה מתקרב לשעת השין, רגע ההכרעה, המח שלך מבין שהוא מתקרב ל-"מט" והוא לא מתכוון להפסיד ללא מאבק. אתה יכול לפרט במה אתה חושב שאתם מתאימים? וכדאי שתשיב על זה לא אחרי ריב...

גארוטה

New member
למה בדיוק אתה מפחד

לאבד אותה? הרי אתה לא אוהב אותה, לפחות לא הזכרת את המילה אהבה ביחס שלך אליה . רוב הזמן טוב לך? כן, היא אוהבת אותך? כן, מוכנה לצעד הבא? גם כן, אפילו מפנקת אותך ונותנת לך הרגשה של בית, ואתה? אתה לא מצליח לצאת מתפקיד המחנך שלה, זה שיודע מה יפה ומה לא, איך צריך לדבר ואיך נכון להתנהג... כרגע היא מתאימה לך כי לא הצלחת למצוא מישהי מתאימה יותר, ז"א שהיא מאין ברירת מחדל עבורך, אתה עדיין איתה כי נוח אבל ממשיך לחפש אולי תיקרה בדרכך מישהי טובה יותר וכרגע מסתפק במה שיש. עדיף לבחורה שתעזוב אותה, כי אם תישאר איתה רק כי לא מצאת משהו אחר, ותינשא לה כי יש לחץ מהסביבה ,אתה תמצא את עצמך נשוי ומתוסכל והיא תמצא את עצמה נשואה ולא רצויה.

מלודי6

New member
"איפה שהוא לאחר התקופה ההיא התחיל

להפריע לי משהו בה." האם כל הדברים שכתבת "שמתי לב שהיא אינה קולטת דברים מהר, לא מבינה דבר מתוך דבר בחלק מהפעמים, לא זורמת בבדיחות ציניות מתוחכמות, הסגנון שלה נוטה מעט לפרחה וגם החברות שלה לא שונות" היו קיימים גם קודם? אם כן, וזה מפריע לך? אתה לא בקשר שמתאים עבורך. יש הבדל בין פרטים בודדים שמפריעים אבל ניתנים לקבלה, לבין כמות גדולה של דברים שמפריעים, שזה בעצם כבר ממש חלק ממה שהיא. אם אתה רוצה לתקן אותה ואתה גם עושה זאת, אתה רוצה מישהי אחרת. או שתקבל אותה על מה שהיא, או שתחפש לך מישהי אחרת שמתאימה לך יותר. אם אתה שואל יותר מידי שאלות כגון "האם אני בקשר הנכון"; "האם אני עם הבחורה הנכונה בשבילי?" כנראה שזה לא מרגיש לך נכון. אבל הבעיה הכי מרכזית שלך, לדעתי, זה הצורך שלך לתקן אותה, במיוחד כשאתה כותב "לתקן אותה בדברים שהיא אומרת, כדי שהשומע לא יחשוב שהיא מטומטמת" האם אתה מתבייש בה? מי זה "השומע"? אולי זה בעצם אתה, שחושב יותר מידיי על מה מציק לו, ומרוב שחושב יותר מידיי, המחשבות שלו גורמות לו לחשוב שכל העולם מרגיש כמוהו? את מי שאוהבים – מקבלים ולא מתקנים, ואם יש קושי גדול לקבל, כנראה שצריך לחפש משהו אחר ללא צורך בתיקון.

רפסודיה

New member
עצוב וקשר לא נכון בשבילה

היא צודקת. אתה באמת לא מקבל אותה כפי שהיא. מקווה בשבילה שתהיה מסוגל להיות הגון וכן מספיק כדי לוותר על הקשר איתה ולא להמשיך לתעתע בה כמו שאתה עושה כעת- שהצעד החד כיווני יהיה להפרד, לפחות כל עוד אתה מחזיק בתפישה הבסיסית שיש לך ביחס אליה. מהתיאור שלך לא נשמע שאתה אוהב אותה רק שמאוד נוח לך להנות מטובות ההנאה הנרחבות שיש לך בקשר איתה (למשל ההשקעה שלה, הפינוקים שהיא נותנת, ובמיוחד זה שהיא מאפשרת לך לשבת על כס ה-"מבקר" ולקבוע שצריך לתקן אותה). מאחלת לה שתהיינה עיניים פקוחות דיין כדי לראות שאתה אינך הבחור הנכון בשבילה ולהבין שהיא ממש ממש לא צריכה להרגיש רע בגלל זה אלא להפך...

למעלה