האם אני בדיכאון?

האם אני בדיכאון?

שלום, אני חושב שהרבה מאד זמן אני חש בחוסר מוטיבציה לעשות דברים שעשויים לקדם אותי בחיים, ודוחה אותם במחשבה שבעתיד כן אמצא מוטיבציה לעשות אותם. דברים כגון לימודים אקדאמיים (אני בן 21), פיתוח תחביבים ותחומי עניין שאני מוצא בהם עניין. אקדים ואומר שבשנה האחרונה כן מצאתי כוחות נפשיים לפתח תחביב שממזמן ערגתי לו, נגינה בפסנתר ובשבשנים האחרונות גם למדתי לנגן על גיטרה. אך עדיין אני חש תסכול רב מכך שאני צריך לאזור כוחות נפשיים רבים כדי ללמוד יצירה כלשהי לפסנתר, למרות שהיא מאד מרגשת אותי ואני יודע שכשאנגן אותה היא תסב לי סיפוק נפשי רב. אני חש תסכול שמא אני מבזבז זמן יקר שבעתיד יחסר לי מאד, כשאתחיל ללמוד ואמצא עבודה יותר רצינית שתגזול הרבה יותר זמן מהיום שלי. אותו דבר אני חש כלפי קריאה. אני נהנה לקרוא, אך צריך להכריח את עצמי ללכת לספריה, לקחת ספר ולקרוא אותו. אני ממש מרגיש שאני צריך לאזור כוחות נפשיים גדולים כדי לעשות את זה. אני רוצה כבר במשך תקופה ארוכה ללמוד תאוריה של המוזיקה, יש לי זמן פנוי רב, אך פשוט אין מוטיבציה למרות שאני מאד רוצה להבין תאוריה. הדבר העצוב הוא שקיים בי ניגוד, מצד אחד יש לי שאיפות רבות לעשות דברים משמעותיים, להבין דברים, אך מצד שני לא מוצא כוחות כדי לעשות אותם. כמו כן, גם חש תסכול רב על כך שאיני מוצא כוחות בכדי להרחיב את המעגל החברתי המאד מצומצם שלי. נפגשתי עם מעט אנשים שהכרתי דרך האינטרנט, היה לי נחמד בחברת חלקם, אך לא מצאתי את הכוחות להמשיך ולהיפגש, ולכן לא יזמתי דבר. מצד שני, אני לא בטוח עד כמה הייתה כימיה. העובדה שאין לי ממש חברים מסבה לי תסכול רב, על אף שאני יודע שאני אדם אינטילגנטי ובעל כישורים חברתיים ממוצעים לפחות.
כרגע אני עובד בהוראה פרטית, מעט מאד שעות כל יום (2-3 ולפעמים אף פחות), כך שנשאר לי הרבה מאד זמן שאני מרגיש שאני פשוט שורף לשווא. אני כועס על עצמי כל כך שאני לא מנצל היטב את הזמן שלי, ויודע שבעתיד אכעס על עצמי עוד יותר על שלא ניצלתי תקופה זאת על מנת להתעצם בפן האישי. מדי פעם אני זוכה ל"זמן חסד" כלשהו שבו פתאום כן יש לי מוטיביציה לעשות דברים למשך כמה שעות, אז אני מתקדם עם יצירות שאני רוצה לנגן, הולך לספריה ומביא ספרים שרציתי לקרוא, יוצא וכו'. אני לא יודע אם אני בדיכאון כי קראתי מאמרים על דיכאון והבנתי שסבל נפשי הוא סימפטום מרכזי של דיכאון. אני לא חושב שאני חווה סבל נפשי קשה, אני פשוט מרגיש מאד קהה וחסר מוטיבציה ברוב הזמן. לא מרגיש טוב, לא מרגיש רע. באמצע. הייתי רוצה לחוות את הדברים בצורה יותר חדה, להרגיש יותר מעורב, לחוש מוטיבציה גדולה לעשות דברים שמעניינים אותי. להפסיק להגיד לעצמי ש"אולי פעם" אני אעשה את הדברים האלו.
לקראת הסוף אני אציין שאני לא מעוניין ללכת לטיפול פסיכולוגי משום שאני חושש מלחשוף את המחשבות הכמוסות והרגשות שלי בפני אדם זר, כמו כן, אני לא חושב שיש לי את האפשרות הכלכלית. סורי על ההודעה הארוכה.

גרא.

New member
האיש בגלימת הקטיפה,על פניו,יש בתחושות שלך

סממנים דיכאוניים חלקיים,כאשר יש עליות וירידות ביכולת שלך להתמודד עם מצבי הרוח שלך.העובדה שאתה מסוגל לעיתים לנגן למרות שקשה לך ללמוד יצירות חדשות,העובדה שאתה עובד בהוראה פרטית 2-3 שנות ביום,וזה על רקע הניגוד שאתה מרגיש, כאשר מצד אחד יש לך שאיפות רבות לעשות דברים משמעותיים,להבין דברים,אבל מצד שני לא מצוא כוחות כדי לעשות אותם.דווקא על רקע מה שכתבת,בולט הצורך שלך לצאת מהמבוך הזה באמצעות טיפול,או באם אתה חושש ממנו,אתה יכול להעזר בטיפול תרופתי שאינו מטפל בסבות אלא בסמפטומים.לשם כך כמובן עליך להפגש עם פסיכיאטר כמובן.אחת הדרכים להתמודד עם התחושות האלה היא עיסוק בספורט,אינדוידואלי,כמו ריצה (ג'וגינג) יומיומית,או במסגרת חברתית כמו מכון כושר,בו אתה גם עשוי להרחיב את המעגל החברתי המצומצם שלך.זמן הרי לא חסר לך לכך.קראת הרבה על דיכאון,ואני מבקש להוסיף לך את האפשרות לעשות הערכה עצמית מובנית של מצבך.לא במקום הערכה מקצועית,אלא בכדי למקד יותר את הקשיים שלך. http://www.clalit20plus.co.il/Clalit/Young/Lifestyle/Articles/depression_screening_test.htm

גרא, אני מעריך מאד את תשובתך

בחודשים האחרונים התחלתי לעסוק בפעילות גופנית, אני עושה הליכה מהירה של 3.5 - 4 ק"מ בשעות הלילה במסלולי ההליכה שיש לנו כאן. גם כאן, אני מרגיש שאני מכריח את עצמי, אין לי חשק לעשות את זה, אבל מבין שאני חייב לעשות פעילות גופנית כלשהי, משום שאני סובל מעודף משקל בינוני, ואיני מעוניין שבריאותי תפגע. תיקון קל: איני מנגן לעיתים, אני מנגן 2-3 שעות ביום, (מחולק על פני כל היום כמובן, לא בפעם האחת.), אך בדיוק את אותן 3-4 יצירות שמצאתי כוחות ללמוד לנגן. גם אותן לא השלמתי עד הסוף, כמובן לא מפני שקשה לי להתמודד איתן מבחינה מוזיקלית, אלא מפני שאין מוטיבציה. ברגע שאני לומד יצירה, או חלק מהיצירה, יש לי מוטיבציה מאד מאד גדולה לנגן אותה משום שהיא מסבה לי סיפוק רב ושקט נפשי גדול. היא עוזרת לי לעשות חשבון נפש עם עצמי ולהרגיש נינוח ומפוייס יותר עם עצמי ועם העולם. בעיקר עם העולם. עם עצמי, בד"כ אין לי בעיות. אני אוהב את עצמי ברוב המוחלט של הזמן וחושב שאני אדם מיוחד. עניתי על השאלון שהבאת, ובמקרים שלא הייתי בטוח סימנתי את הואפציה הרעה יותר וזאת התוצאה: התוצאות אינן מעלות שאת, או אתה, נמצאים בדיכאון. ייתכן שאתם חווים עצבות חולפת או נמצאים בתקופה קשה או מדכדכת, אך קרוב לוודאי שאתם מאוזנים ובריאים בנפשכם. חשוב לדעת, כי אף שהשאלון אינו מחליף חוות־דעת רפואית אישית, ובדיקה רפואית אישית, הוא מתוקף מדעית ומוכר בעולם הרחב וגם בכללית ככלי־עזר לצוותים הרפואיים. רופאי־המשפחה שלנו עושים בו שימוש במרפאות מדי יום. אם התחושות המלוות אותך לא חולפות מעצמן בתוך שבוע שבועיים, מומלץ לפנות לרופא או לרופאת המשפחה, שיכולים להציע מספר פתרונות שיתאימו לך אישית. אני לא מעוניין להשתמש בטיפול תרופתי, חשוב לי להרגיש שאני מסתדר בכוחות עצמי ולא בכוחות המדע והרפואה. כמו כן, אני חושש מאד מתופעות הלוואי וההשלכות שלהן. לאיזה סוג של טיפול אני צריך לפנות? כיצד הטיפול מתבצע? איפה אפשר לקרוא על טיפול מהסוג הזה?

אני חושב שגם חוסר המוטיבציה נגרם בשל כך

שאני מרגיש לבד בעולם. אין אנשים שיש לי איתם קשר קרוב ואישי. אין לי עם מי לדבר ולשתף איתו את עולמי. אני מניח שאם היו בחיי אנשים עם זיקה קרובה אליי, הייתי חש יותר מוטיבציה לעשות דברים ופחות מבוזבז. מחסור בחברת אדם נובע מכך שדיי הברחתי את כל החברים שהיו לי, לא טיפחתי קשרים ולא יזמתי דבר, משום שלא חשבתי שאני צריך חברים. אני מניח שגם שידרתי יוהרה כלשהי. חשבתי שאני יכול להתמודד לבד מול העולם. היום כשבגרתי מעט, אני מבין שהמחשבה הזאת הייתה מטופשת ויהירה. אדם ללא מעגל חברתי הוא מאד מסכן, על אחת כמה וכמה בחברה הישראלית שהיא מאד קטנה וכולם משיגים דברים באמצעות קשרים.

אמלי12

New member
נראה שמה שהכי חסר לך זה מסגרת

גם מבחינה חברתית וגם מבחינה תעסוקתית, ברגע שתמצא מקום עבודה או תתחיל ללמוד משהו, הימים שלך יתמלאו בעשייה ותפגוש אנשים חדשים.

אני עובד

בהוראה פרטית, עם ילדים - נערים, לכן איני מכיר בעבודה אנשים בגילי. אני מחפש עוד עבודה לשעות הבוקר, כדי שיתאפשר לי להיפגש עם בני גילי ולפתח קשרים. הבעיה היא שאני לא רוצה לעבוד בשירות לקוחות או מלצרות או טלמרקטינג או כל הזבל הזה שיש בשוק שאנשים בגילי בד"כ עובדים בו. ניסיתי לעבוד בעבודות האלו, הניסיון נגמר בעוגמת נפש שהבהירה לי שאיני מתאים לסוג הזה של עבודות.

New horizon

New member
יוזמה

אולי הרצאות בנושא מוסיקה? במתנ"ס, בתי אבות, אוניברסיטה עממית... אפשר לחשוב על סדרת הרצאות בנושא מסוים, ולעניין רכזים שונים. לעניין הנסיון- אתה יכול להציע "דוגמית" ללא עלות- וכך תראה גם אם זה מתאים לך, וגם הם יוכלו להתרשם. בהצלחה

יוזמה

זה בדיוק הקושי של אנשים שסובלים מדיכאון, כידוע. אז אם הבחור לא מצליח ליטול יוזמה כדי למצוא מסגרת, אולי באמת כדאי לטפל בדיכאון...

עופרה, אשמח לדעת כיצד איבחנת דיכאון אצלי

לרוב האנשים קשה לקחת יוזמה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בתחום חדש עבורם שבו אין להם ניסיון בו שגורם לחששות. כ"כ אני לא מנוסה בעמידה מול קהל ולכן חושש מעט באופן טבעי. חשבתי על הנושא של הרצאות בנושא מוזיקה, אך אני לא חושב שיש לי מספיק ידע בתחום כדי להעביר הרצאות, על אף שאני מאד אוהב מוזיקה.

המממ.... סליחה

אני לא "אבחנתי" אצלך דיכאון. לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט , ובטח לא אני. רק המשכתי את האפשרות שגרא הציע.

למעלה