האם אני אוכל נכון ???

alexkagn

New member
האם אני אוכל נכון ???

היי כולם, אני בן 16 181 74 קילו. כ-8 אחוז שומן. הגוף שלי מפותח מאד ולא פעם המליצו לי להתחרות. זה דוגמא למה שאני אוכל- הביעו את דעתכם האם זה טוב: 6:30 - חביתה מ-6 חלבונים + חלמון אחד /שיבולת שועל מבושלת עם חלב, שוקו עם 250 מ"ל חלב מועשר. 10:00 - סנדוויץ עם 100 גרם פסטרמה, ירקות וטחינה. 12:00 -אבקת חלבון פרולאב. 10:00--> 14:00 פירות וירקות לסירוגין (אני בבית ספר אז קשה לאכול מסודר) 14:00 חזה עוף אפוי/ 2 חזה עוף + תפוחי אדמה/אורז/פסטה+ירקות 17:00 סלט ירקות עם טונה במים (150 גרם) 20:00 -300 גרם דג נסיכת הנילוס + תפוחי אדמה + ירקות 23:00 -קופסת קוטג´ 0.5 אחוז שומן לפני השינה. * בימי מכון אני משלב אימון לפני הארוחה הגדולה של הצהריים, 30 דקות לפניו אני לוקח 5 גרם קריאטין מונוהידרט + סוכר ענבים + כ-800 מ"ל מים, לאחר האימון אני שותה את אבקת החלבון, 10 דקות לאחר השתייה, אנרגי´ בר. חוזר הבייתה וארוחת צהריים. *מים- אני שותה כל זמן קצר מים. סה"כ כ-שני בקבוקי 1.5 ליטר של מים מינרליים. לא קולה !!! בבקשה תגידו מה טוב ומה לא בארוחות. בברכה, אלכס

schedule

New member
אלכס שלום!

דבר ראשון אתה אוכל ממש לפי עקרון נכון (הרבה ארוחות לאורך כל היום) דבר שני זה שאתה אוכל חלבונים ללא פחמימות מורכבות או שומנים טובים (לדוגמא האבקה של PROLAB וגם הקוטג´ בסוף היום כי ללא פחמימות ושומנים הספיגה של כל אלה תהיה גרועה. חוץ מזה הייתי מוסיף קצת שומנים טובים לכל ארוחה (זה גם נותן תחושה של שובע וגם משפר חילוף חומרים של שומנים וגם אנרגיה טובה יותר לשריר). לדעתי אם תשפר את אלה תוכל להוסיף מסת שריר רצינית תוך חודשים ספורים (אתה בן 16 וזה אומר גלולת טוסטסטרון מהלכת!).

נשמע טוב וטעים

מצטרף להערות שקבלת. אבל, לדעתי יש יותר מדי חלבונים, במקום אבקת חלבון ב-12:00 תאכל פירות/ירקות (אל תמרח את זה על 4 שעות בביה"ס). כל הכבוד, המשך כך !

alexkagn

New member
עוד משהו.... קצת מצחיק

אנשים בבית ספר ובבית אומרים לי שאני מטורף. כמובן שכל אחד חייב לזרוק הערה על סטרואידים.... (לא ההורים...) נו מה לעשות שחוסר ידע וטיפשות הופך אותם לכאלו מעצבנים... הם כמובן חושבים שאם עושים הרבה כפיפות בטן אז רזים יותר ויש קוביות... כל תרגיל כמו סקווט אומרים ישר: "מזיק לגב" או מקטין את האדם... שמעתי ממדריך לשעבר, שמי שמתעסק בפיתוח גוף אז הגוף שלו נעשה מכווץ כל הזמן (!) והוא לא יכול לעשות תנועות שונות בטווח תנועה מלא כפי שעשה לפני כן, B.S כמו שאומרים... האמת, קשה לאכול כמויות כ"כ גדולות של אוכל, גם פיזית וגם נמאס... הטעם המזוויע של הטונה, אורז וחזה עוף בלי הפסקה... נמאס אבל צריך לגדול !!! לכן לא נורא ונסבול! לכל אלו שזורקים לי הערות שתוספי החלבון מזיקים מאד לגוף, יש לי תשובה ממש טובה (רטורית):" מה אתה מעדיף לעשות ? לאכול קולה או חרא ממותק ומפוצצץ בחומרי טעם וריח מלאכותיים שגומרים לך את הגוף או לא לשתות את זה ולקחת אבקת חלבון / קריאטין ? אם כבר "הורסים" את הגוף, לפחות שתהיה איזו תועלת לזמן ארוך ולא הנאה קצרצרה מקולה או שטות אחרת..." מציע גם לכם להשתמש בזה (בשאלה...) !

אלי ו.

New member
הגבלת טווח תנועה זה לא BS

אני רואה יותר מדי מתאמנים שסובלים מהגבלת טווח תנועה וחוסר איזון שרירי. אתה ראית את החבר´ה שהולכים גמו גורילות, עם הידיים משוכות קדימה. הבעיות האלה נגרמות מחוסר איזון בתרגילים ומכך שלא עושים מתיחות. מתאמנים שוכחים לעשות מתיחות, וכך טווח התנועה שלהם הופך להיות מוגבל, הטכניקה יורדת, האפקטיביות יורדת והסיכוי לפציעות גדל. לפני כמה זמן נסיתי ללמד את אחד המתאמנים לעשות דדליפט, הופתעתי לראות שהוא לא מסוגל לעשות דדליפט בלי לכופף את הגב התחתון. לבחור פשוט לא היתה מספיק גמישות. נסיון לעשות את התרגיל במצב הזה היה מוביל לפציעה. עבודה על מתיחות במשך כמה שבועות פתרה את הבעיה. דרך אגב, הבחור הוא מפתח גוף, שמתאמן יותר מ 10 שנים ומדריך. כולם שואלים, "כמה אתה עושה לחיצת חזה?" אף אחד לא שואל "כמה אתה עושה חתירה?" הרבה מתאמנים עושים הרבה יותר לחיצות חזה מחתירה, עליות מתח ודדליפטס. כתוצאה מכך יכול להיות חוסר איזון במפרק הכתף, דבר שיכול לגרום לפוטנציאל של פציעות. זה לא רק מספר התרגילים, אלא גם האינטנסיביות, שאלו את עצמכם, האם אני עובד קשה באימון גב כמו שאני עובד באימון חזה?

alexkagn

New member
עוד משהו.

בערך חצי מהאנשים במעכון שלי הם נערים בני 14-18 מבתי ספר באזור. כל יום שאני מגיע למכון אני מופתע לגלות אותם עושים כ-ל פעם דחיקה ודו-ראשי. 20 אלף פעם ניסתי להסביר להם שככה לא עובדים אבל הם בשלהם. זה הרי ברור שחשוב לעבוד על כ-ל הגוף ולא רק על חזה ודו-ראשי. כמעט כולם מזניחים את הרגליים. אני משתדל "להטיף" לחבריי שחשוב לעשות חימום מתיחות ולעבוד על כל הגוף בצורה שווה. היום דרך אגב שמעתי מבחור אחד בן 20+ עם גוף ממוצע ולא מפותח במיוחד... שעונה לאחד בן 15, מתאמן חדש על שאלתו "כשמפסיקים להתאמן מה קורה לכל המסה?" הבחור החכם השיב בטון "מבין" מאד וענה לו "השרירים הופכים לרקמות שומן". עוד שנייה הייתי מתעצבן עליו כל כך... גם אנשים זקנים כל הזמן מטיפים לי שאני עושה לא נכון... אפילו שאני כן- תשאלו את המדריך שלנו-מקום שני בארץ בפיתוח גוף... הם גם נוהגים לטעות שתרגילי כתפיים ורגליים יעשו אותי נמוך. נשבע לכם, בכל העניין הזה במכון כשאני שומע אנשים מדברים שטויות אני כל כך מתעצבן ממש פקעת עצבים מהלכת... ספרו עוד דברים על המכונים והאנשים שבהם!

alexkagn

New member
אלי, לא הבנת אותי

לא התכוונתי למה שציינת בהודעתך. התכוונתי לכך שהמדריך אמר לי שכל אחד שעוסק בפיתוח גוף יהיה בסוף כמו גורילה כזו. הוא אמר שאם פעם הם עשו תרגילים בצורה המלאה (טווח תנועה מלא) עכשיו הם לא יוכלו לעשות. הוא טען שפיתוח גוף זה רע והרבה יותר טוב להיות ספורטאי אחר.

spoild

New member
שים פס!

אתה מתעצבן לחינם ! זאת תכונה ישראלית ידועה - להתמחות וליעץ לכולם, תאמין לי , שמי שרוצה באמת לדעת ובאמת איכפת לו כמוך או לחלק מאנשי הפורום יעשה את מה שצריך בכדי להעמיק את הידיע שלו. גם אני בתחילת דרכי ניסיתי ל"שנות את העולם", תאמין לי, בסוף אתה תקלוט שהעצבים לחינם, נתת את היד קדמית וחזה כדוגמא מעולה, יש את החבר´ה שגם לא שמעו על שרירים שנמצאים מתחת למפשעה שלהם, זה נהדר שיש אנשים כמוך, צעירים יחסית שנחשפים לספורט בכזה גיל, אני כועס לאללה שלא גיליתי את חדר הכושר כל כך מוקדם ,למרות שאני כולה בן 20 ביי!

הכל נכון אבל ....

יש סיבה נוספת לכתפיים שמוטות קדימה והיא יציבה. למרבית האנשים יש בעיית יציבה, אחת הבעיות היא קיפוזיס (עקומת יתר בחוליות הגב) דבר הגורם למצב של כתפיים שמוטות קדימה ולורדוזה צווארית (עקומה יתר בצוואר). ניתן לבדוק זאת ע"י שכיבה על הרצפה ובדיקת מצב הכתפים והעקומה בצוואר. נסו ותגלו תוצאות מענינות למרות שאתם עובדים בצורה מאוזנת. כמובן שכל מה שהזכירו כאן לגבי עבודה מאוזנת נכון, הכל שאלה של חינוך והבנה, חלק מהמטרות של פורום זה הוא ללמד איך להתאמן. אבל לצערי עדין יש מספר גדול של מתאמנים ומאמנים שחושבים שהם המציאו את הגלגל ומעבירים את "הידע" שלהם הלאה. ובנימה אופטמית זו נסיים

liran7

New member
לטונה בארץ יש באמת טעם מזוויע אבל

האמת היא שפשוט משפילים אותנו הצרכנים פה. גם בארצות הברית וגם באירופה מוכרים טונה הרבה יותר איכותית (טונה לבנה) עם טעם מדהים, ובכל פעם שאני בחו"ל אני חוזר עם מזוודה מלאה קופסאות טונה כאלה, ומצליח להחזיק מעמד איתן כמה חודשים !!! בתקווה שעד אז אסע שוב (זה לא תמיד עובד). ומשום מה נראה לי שכל היבואנים מביאים לארץ את אותו הזבל, ולשאר העולם נותנים את "הדבר האמיתי". זה מה שהשוק בארץ אוהב? הטעם הזה המבחיל באמת אהוב על כולם? או שפשוט האנשים לא יודעים? אולי נתחיל ליצור ביקוש מאורגן לטונה לבנה? אולי קצת לחץ מכל מיני מקומות בארץ ישנה משהו?

למעלה