האם אלוהים שותה

האם אלוהים שותה../images/Emo35.gif

שלום לכולם. בד"כ אני לא כותב בפורום אלא בעיקר צופה. היות ורמת הידע של הכותבים פה מרשימה אני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני עושה כרגע עבודה בנושא "אלכוהול ודתות", או אפי' הגדרה רחבה יותר "אלכוהול ומיסטיקה", וצריך קצת עזרה באיסוף חומר. אשמח מאוד לקבל אנקדוטות, סיפורים וכל דבר שקשור בנושא ועולה על דעתכם. מספר דוגמאות - בנצרות - שתיית דמו של ג'יזס, הארוחה האחרונה וכד', ביהדות - פורים, שיכור כלוט (מי שמכיר תפיסות קבליות בקשר לאלכוהול - זה יכול להיות נהדר!) וכד', בקיצור כל מה שנראה לכם קשור.

../images/Emo51.gif

תודה רבה, פרובוקטור. אגב זה מעניין היות ומקור המילה אלכוהול - הוא בערבית: "אל-כחל". אם יש עוד אנקדוטות אשמח לשמוע.

Jack Daniel

New member
מיתולוגיות../images/Emo129.gif../images/Emo57.gif

בכל המסורות מדובר בעיקר על יין וטיפה על בירה אני מציע לך לפתוח ספר מיתולוגיות טוב למתוא ציטוטים יפים מהמיתולוגיה הסקנדינבית למשל: "ולוחמים דגולים שנפלו בקרב ייזכו לשבת בוואלהאלה עם אודין אבי האלים לשתות יין ולאכול מבשר הלוויתן וחזיר הבר שצומח מחדש".... (עדיף על 70 בתולות לדעתי לא?
) במיתולוגיה הייוונית היין גם תופס מקום נכבד ובתפוז יש אפילו פורום שמוקדש למיתולוגיות. אפשר לנסות שם. או ספר. אבל ליוונים היה אל שלם שהוקדש ליין דינוסוס (בכחוס), ולכבודו ערכו פסטיבלים שכללו סגידה לאל שתיית יין מרובה, ויש האומרים אפילו אורגיות ריקודי אקסטזה והשתכרות קולקטיבית. במסורת היהודית אתה יכול למצוא פתגמים וציטוטים רבים ויפים על אלכוהול. ואם משהו רציני יותר אני בטוח שהתלמוד הקדיש לסוגיה הזאת דיון. חבל שלתלמוד אין מנוע חיפוש
ותצטרך להתייעץ עם מישהו בקיא בנושא שמכיר את התלמוד בע"פ. אגב נושא מעניין העלת כאן-להשוות את היחס לאלכוהול בין מסורות שונות.

למעלה