האם אלהים מוגבל?

חיים 1990

New member
האם אלהים מוגבל?

אם לא האם הוא יכול לברוא דבר שהוא לא יכול לשלוט עליו? לדוגמא האם הוא יכול לברוא אבן שהוא לא יוכל להרים אותה?

לייבל

New member
שאלה שנשאלה רבות...

ה' הוא כל יכול . ולכן הסתירות הללו נובעות מקושי ההבנה של הנברא,

האם אתה יכול לשבת ולקום באותו רגע?

עצם השאלה היא סתירה כמו שאין מציאות של אדם שישב ויקום בעת ובעונה אחת כך אין מציאות שהשם יסתור את עצמו עם כמה שתנסה להיות מתוחכם זה כמו שתגיד הקב"ה יכול ליצור עוד קב"ה? הרי אין סוף לשאלות האלה שעצם שאלתן היא סתירה מוחלטת. אני מציע לשואלים שאלות כאלה אם הם כאלה חוקרים שיפתחו דף גמרא ויתחילו להתפלפל.

gdisrael

New member
אני אפתח את דברי Jermaine Jackson

בעצם השאלה, אתה סותר את קיומו של ה', ולאחר מכן שואל אם קיומו יוצא סתירה ? השאלה שקולה לשאלה הבאה : האם אדם ש*אינו יכול לאכול* יכול לאכול ? מה עשית כאן כרגע ? הגבלת את האדם, במשפט שלך, ואחר כך שאלת אם הוא יכול לאכול ? ברור שלא ! הרגע הגבלת אותו במשפט שלך ! אותו דבר : האם ה' יכול לברוא אבן, *שהוא לא יכול להרים*? הרגע הגבלת את ה', במשפט שלך, של מציאות אבן שהוא לא יכול להרים. ואחרי שאתה מגביל אותו במשפט שלך, אתה שואל עם הוא מוגבל ? איזה מין היגיון זה ?

ראיתי באתר

בראתנים ישראלי ניתוח מהמם של כל השאלה הזו באמת משהו מדהים מומלץ ומה שאני זוכר מהכל (ויש המון) זה שנניח שאפשר להגיד שאלוקים אינו יכול לשקר האם זה גורע ממנו? משהו בסיגנון אומנם זה ממש על חצי רגל אבל אני ממליץ למי שזה באמת מעניין אותו להציץ באתר יש שם פירוט אדיר לכל נושא השאלה הזו תהנו

התשובה נמצאת פה

תעתיקו ותדביקו http://breeah.haemet.net/articles/logic/stone.html וההנאה מובטחת

למעלה