האם אין השנה

Erez024

New member
האם אין השנה

שידור מקדים של כל השירים בטלויזיה?

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה לי שכבר מזמן אין, לא? מאז שכולם ביוטיוב זה די מיותר...

(אבל אני לא עוקבת אחרי לוח השידורים של הערוץ הראשון). כל קליפ מוכן לפרסום עולה מידית בערוץ הרשמי וכל מי שמתעניין יכול להיחשף אליו בקלות.

Erez024

New member
לא, את טועה. כל השנים שודר, גם בשנה שעברה; ויותר מזה:

היה ידוע שהשידור המקדים של הקליפים בטלויזיה הוא תנאי להשתתפות באירוויזיון עצמו.
ולא כולם רוצים ורצים לחפש כל שיר "מיידית" בערוץ הרשמי, כי כל מדינה מעלה אותו במועד אחר. אל תשכחי שלא כל האנשים בעולם הם חובבי אירוויזיון, ולא הכי דחוף להם לשמוע או לראות את השירים ביום שהם נבחרים או מתפרסמים.
יש כאלה שמעדיפים שאחרי שכל המדינות בחרו את השירים - הכל יהיה מוכן להם בשידור בטלויזיה. בסופו של דבר גם אירוויזיון היא תכנית טלויזיה.

trilliane

Well-known member
מנהל
בסדר גמור, תודה. לכן שאלתי והודיתי מראש שאני לא עוקבת

רק הערה לדבריך: אין שום בעיה לחכות לפרסום כל השירים ורק אז לצפות בהם ביוטיוב ברצף, ואני גם מעריכה שמי שזה מעניין אותו לא מחכה לשידור בטלוויזיה. מועד האירוויזיון ידוע חודשים מראש וזו תחרות בשידור חי, זה לא דומה לצפייה ברצפי קליפים שכל ערוץ מפרסם בהתאם ללוח השידורים שלו. לפחות ביחס ל"כאן", נראה לי שרוב הצופים שיצפו בשידור הקליפים יהיו כאלה שייתקלו בו במקרה (הטלוויזיה נשארה פתוחה / דפדפו בממיר ופתאום קלטו שיש אז אמרו "יאללה") ולא אנשים שסימנו לעצמם את התאריך ביומן.

Erez024

New member
ייתכן שאין רבים כאלה

(ודאי לא בפורום הזה...) אבל פה ושם עדיין קיימים אנשים שצפייה בטלויזיה יותר נוחה להם מאשר ביוטיוב

ורמת העניין שלהם בנושא קטנה מכדי לטרוח ולחפש כל שיר ושיר ברשת.

trilliane

Well-known member
מנהל
עצם העובדה שבעבר שידרו בפריים טיים וכיום בצהריים אומרת הכול

Erez024

New member
לא מסכים איתך, הסיבה היא אחרת.

ראשית - לא תמיד זה היה בפריים טיים. לרוב זה היה מתישהו בשעות הערב - אבל לפעמים ב-7 בערב או 11 בלילה. ממש לא פריים טיים.

תיאורטית היה אפשר לטעון שהשנה ערוץ 1 החדש תכנן מראש לשדר את השירים בשעה זניחה כי אנשים אחרים מקבלים את ההחלטה מאשר עד לפני שנה, ואין להם "מסורת שידור" כלשהי כמו שהיתה לרשות השידור.
אבל זה שידור שנקבע בלחץ של הרגע האחרון, אולי בגלל אילוץ שהתגלה לאנשי כאן - סעיף בחוזה שמחייב אותם לשדר את זה אחרת אי אפשר להשתתף. כאמור, השידור לא מופיע בלוחות השידורים באף עיתון, וברור לגמרי שהוא ממש לא היה מתוכנן.

יתרה מזו: גם לפני שנה וגם לפני שנתיים וחמש שנים כל השירים כבר עלו ליוטיוב הרבה לפני ערב התחרות. כך שזה לא מייחד את השנה הנוכחית בשום צורה ולא הוכחת כלום. יוטיוב זה לא אתר שהוקם בשנה האחרונה, ואת לא יכולה לטעון שבשל הקמתו השנה - עד שנת 2017 היה מוצדק לשדר את השירים בטלויזיה בערב ומהשנה זה מיותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם הם לא תכננו לשדר ושכחו מהעניין רק חיזקת את הנקודה שלי

Erez024

New member
לא, הנקודה שלך היתה נכונה גם לפני 3 ו-5 שנים ולא רק השנה

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, זה מיותר לא מאתמול. אבל לקח זמן, במיוחד בערוץ 1 המיושן

(כלומר ברשות השידור) שם הרבה דברים ישנים המשיכו כהרגלם מתוך "אינרציה"... ב"כאן" הגישה הרבה יותר דיגיטלית והם לא פונים רק לטלוויזיה אלא מתחזקים אתר שמכיל תכנים שכלל לא משודרים בטלוויזיה או ברדיו, למשל הסכתים (פודקאסטים).
&nbsp
בקיצור, כשפתאום ב-2018 שואלים (באינטרנט!) על שידור הקליפים בטלוויזיה, זה נראה לי קצת אנכרוניסטי ומיושן, חשבתי שהפסיקו מזמן. אם אפילו "בכאן" לא זכרו שהם אמורים לעשות זאת, זה רק מחזק את הנקודה שלי
.

Erez024

New member
ממש לא קשור. כבר בשנת 2001 דיברו (באינטרנט!)

על תכנית טלויזיה שנקראת אירוויזיון, כאן בפורום הזה. אז לא היה יוטיוב, ואת הקליפים אפשר היה לראות רק בטלויזיה.
דיון (באינטרנט!) על דבר שמתרחש מחוץ לאינטרנט לא הופך משהו לאנכרוניסטי ומיושן. הטיעון שלך מופרך מיסודו.
לפי מה שאת אומרת, כל האירוויזיון הוא אנכרוניסטי ומיושן כי גם הוא שידור של שירים בטלויזיה. יש לא מעט שאכן סבורים כך, אבל זה נושא לדיון אחר.
ובכלל, למה לשדר את האירוויזיון בטלויזיה? זה אנכרוניסטי ומיושן. הרי הוא משודר בשידור חי ביוטיוב, מספיק טוב. נכון? לא נכון.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה הקשר? אנחנו ב-2018, לא ב-2001. האינטרנט אז היה אחר

ואכן, לא היה יוטיוב, ולכן זה לא היה רלוונטי. בכל פעם שטכנולוגיה אחת מחליפה את השנייה יש כמה שנים של חפיפה. לדוגמה, מכשירי וידאו, מצלמות פילם, פקס ועוד לא נעלמו מהעולם בן ליל, אבל כיום רוב האנשים הפרטיים כבר לא משתמשים בהם כי אין צורך, יש להם תחליפים עדיפים.
&nbsp
אני לא טוענת שהטלוויזיה עברה מהעולם, אני אומרת שלשידור רצועת קליפים שזמינים ביוטיוב חודשים לפני אין יותר מדי הצדקה בימינו, ולכן לא פלא שגם ב"כאן" לא ממש טרחו, עד שמישהו כנראה הזכיר להם שהם מחויבים לכך חוקית. הצורך פשוט נמוך ומסופק בפלטפורמה נגישה אחרת. זו הנקודה שלי. מסכים? יופי; לא מסכים? גם בסדר
. זכותך לחשוב שהטענה שלי מופרכת, אין לי מה להוסיף. מבחינתי הנושא חפור.

Erez024

New member
הטעות שלך היא

שאת מניחה שאחוז האנשים באוכלוסיה שגולשים על בסיס קבוע ביוטיוב הוא 100%. וזה לא נכון. גם אחרים, אולי מבוגרים יותר, זכאים לראות את השירים בטלויזיה אם הם מעוניינים.
אני כן נכנס מידי פעם ליוטיוב, אבל להתחיל לחפש כל שיר בנפרד של כמה עשרות מדינות זאת טרחה ומאמץ עבורי. יותר נוח לי שמכינים את זה מן המוכן ואני נדרש רק לשתי לחיצות בשלט - פעמיים הספרה 1. נסי לספור את מספר הלחיצות שנדרשו לך להקליד כדי להגיע לכל השירים - לי אין עניין לעבוד בזה.
מה שאני אומר הוא שאת מסתכלת על הנושא מנקודת המבט הצרה שלך ושל הרגלי הגלישה שלך. יש אנשים שונים, עם הרגלים שונים, וגם כאלה שאין להם מחשב בבית ולא סמארטפון. אני לא מנסה לטעון שהרייטינג של שידור השירים יהיה בשמיים, אבל יש הצדקות לשידור תכנית בטלויזיה החורגות מהצרכים הצרים שלך.

trilliane

Well-known member
מנהל
הטעות שלך היא שאתה מניח הנחות שקריות בשמי. בבקשה תפסיק.

לא צריך לגלוש "קבוע" ביוטיוב. יש רשימה מסודרת של כל השירים בערוץ הרשמי, ואפשר להגיע לרשימות שונות (ולאתר הרשמי) גם דרך גוגל, ויקיפדיה וכו'. אני כן יוצאת מנקודת הנחה שכל מי שגולש באינטרנט שמע על גוגל.
&nbsp
מבחינתי הדיון הזה מוצה, אבל לצערי אתה תוקף אותי בשקרים וזה לא נעים. אז רק נקודה אחת למחשבה: זה שתתקוף אותי לא יהפוך אותך לצודק יותר. את הנקודה שלך לא ביססת, פשוט קבעת שיש די אנשים כאלה וזהו.

Erez024

New member
WOW, כמה עצבים וכמה רגשי נחיתות באדם אחד. רחמנות.

Erez024

New member
תודה, אתה יכול לשאול אותם מתי? בפנאי פלוס שהופיע היום

יש לוח שידורים עד יום רביעי הבא, ולא מופיע מועד שידור של השירים.

למעלה