האם אוטיזם הוא רק מולד או גם נגרם?

אפשר להדחף ולענות במקומה?

אצלי הלידה היתה מאד קשה ועד שהגעתי לשלב הלחיצות, פשוט לא היה לי כח וחשק לדחוף, ולא ממש שיתפתי פעולה, אז בסוף זה נגמר בוואקום ואחרי שבועיים צצה לאיילה המטומה בראש שהרופאים שיערו שזה מהוואקום. אז זה יושב לי ככה על הלב שאולי אם הייתי מתאמצת עוד קצת זה לא היה קורה בהתחלה לא חשבתי על זה אבל לאחרונה זה פשוט לא עוזב אותי ויש גם עוד גורמים שאני מנסה לחשוב אולי בגלל זה, כמו ילד מרביץ בגן וגננת שלא ממש טיפלה בזה, גירושין שקדמו להם לא מעט מריבות מכוערות וכו'

schlomitsmile

Member
מנהל
עדיין לא יודעים מה גורם אוטיזם, אבל יודעים מה לא
לידת ואקום, גירושין וילד שהרביץ בגן לא גורמים אוטיזם.

וואקום יכול לגרום לפגיעה נוירולוגית...

וגירושין וילד מרביץ יכולים לגרום לילד להסתגר בתוך עצמו, מן מנגנון הגנה כזה. מה גם שהרבה פעמים המטפלים שלה אומרים לי שלפעמים יש לה התנהגויות לא "אוטיסטיות" בכלל, מצד שני לפעמים יש לה התנהגויות מאד אוטיסטיות. טוב אני סתם חופרת, בלי שום מטרה. פשוט לפעמים היא מעוררת לי תקוות שעדיף לא לחשוב עליהם...

dina199

New member
ומה הם רוצים להשיג ב:

'לפעמים התנהגויות לא אוטיסטיות'
. לכל אדם (כולל נ"ט הכי מושלם) יש התנהגויות שונות אפילו במשך יום אחד. אז איך מבחינתם אמור להראות א"ס שיש לו 'התנהגות אוטיסטיות ללא הפסקה' . אין א"ס כזה כמו שאין נ"ט כזה . נכון , ואקום יכול לגרום לפגיעה נוירולוגית (שמתבטאית לא רק באוטיזם). אבל לאיזה תופעות חמורות עלולה לגרום השארות בתעלת לידה ללא ואקום ? (יכול לגרום גם למוות) אז כן לידה זה דבר מסוכן , ואפילו מאוד מסוכן. ומאוד בלתי צפוי. אף אחד לא יכול לדעת מראש מה יהיה מהלך הלידה ואיזה סכנות יהיו שם. אז אין טעם לאמהות להאשים את עצמן. הרי מי שבהריון חייבת ללדת בסוף . ואני אומרת שוב: במאה 21 אנחנו חושבים שיש לנו שליטה על הדברים (למעשה רוצים שתהיה לנו שליטה) , אבל אין לנו.

dina199

New member
אבל מבחינה גופנית והתשישיות

לא היית מסוגלת להתאמץ יותר ממה שהתאמצת. את עשית את המקסימום שלך. ועדיין לא כל לידות הואקום מסתיימות באוטיזם. ואם הנזק אכן מואקום, אולי היה נוצר נזק עוד יותר גדול אם היא הייתה נתקעת בתעלת לידה ללא עזרה ?

זהו שאם הייתי מתאמצת יותר

היא לא הייתה נתקעת בתעלת הלידה 3 שעות. ולצערי אני די בטוחה שהייתי יכולה יותר, פשוט החלטתי שאין לי כח ואני אחכה עד שיחליטו על ואקום(לא יודעת מי נתן לי רשיון להכנס להריון)

dina199

New member
את לא החלטת שאין לך כח

גם אני הייתי מותשת בלידה הראשונה. כשאין כח אז אין כח, זו לא החלטה לוגית . בלידה שניה פשוט לא הספקתי להיות מותשת , זה היה מהיר מדי. והאספי שלי הוא זה שנולד בלידה שניה מושלמת.

לצערי, את ממש לא בכיוון.

וחבל על הזמן שאת מבזבזת על מחשבות כאלה. אצלי ילד אחד נולד בלידת מלקחיים ולדעתי יותר תקשורתי ממנו לא יכול להיות. הילד חיה חברתית, מעולה ביחסי אנוש, יודע איך להרגיע את אחותו מצד אחד, כשהיא בלחץ או משהו כזה, ומצד שני, אמרגן מסיבות. הילד יודע איך לדבר עם סבתא שלו (שתי הסבתות מתות עליו ולנשק אותן) ומצד שני, איך לדבר עם החבר'ה ועם הבנות ועם כל אחד ואחת בנפרד, על מה שמעניין אותו וכו'. אין עליו! מצד אחד, הלידה הכי מהירה הייתה לי בהריון שעשיתי בו התעמלות, ובכל זאת היה ויכוח עם הילד NVLD או PDD-NOS. לא רואה שום קשר לזה, וחבל שאת מבזבזת את זמנך על זה.

dina199

New member
אז אולי את צריכה עזרה מקצועית.

אולי זה משהו יותר עמוק מסתם 'רגשות אשם' רגילים של אמהות. זו שהמחשבה לא זרה לא אומרת שזאת עובדה , זו עדיין מחשבה. אפילו את האישום המקצוע 'אמא קרה' ביטלו מזמן
כל זה : "רשלנות שלי, משהו שעשיתי, אוכל שנתתי, חוסר גירוי מספק, עודף גירוי, אני גרמתי לו לקשיים, " - לא תקף

אוי אני כל כך מרגישה כמוך....

המחשבה הזו לא עוזבת אותי , הלב שלי נצבט כשאני חוזרת אחורה לינקות של הבן שלי,,,, הוא בן 5 היום . ואני שואלת את עצמי מה לא עשיתי טוב? איזה נקודה פיספסתי?? למה זה קרה לו?? אלוהים זה אוכל אותי

dina199

New member
זה לא משהו שאת פספסת

או שלא עשית טוב. אולי אלהים יודעי למה זה קרה אבל אף אחד אחר

dina199

New member
מה שבטוח

זה לא משהו שאת עשית . אנחנו בזמנים המודרניים שלנו (ועוד במאה 21 ) חושבים לכל שאלה יש תשובה . אז לא
. אין לנו שליטה על כל דבר. ואין לנו תשובות על כל דבר. אבל לאנשים יש נטיה להאשים אמהות בכל מני דברים , ולאמהות יש נטיה לפתח רגשי אשמה.

dina199

New member
אי אפשר לדעת מה 'עורר'

לפעמים שום דבר לא 'מעורר' אלא מתקיימת מוטציה . לאף אחד אין שליטה על מוטציות מקריות. למשל לי יש פזילה שחושבים שהיא מולדת, ואין את זה לאף אחד במשפחה גרעינית או מורחבת. אז לך תדע ממה זה בא ?

dina199

New member
הבן שלי תמיד היה עירני וחייכן,

הרבה יותר מאחותו הבכיינית והחולנית . והוא הא"ס

אז למה שולחים לעשות בדיקות MRI?

וגם בדיקות דם נתנו לנו בערמות. (מודה שלא עשיתי) אין לאוטיזם שום סימן פיזי? רק התנהגותי?

schlomitsmile

Member
מנהל
למיטב ידיעתי, המטרה בבדיקות האלה, שלפחות לנו נרשמו אחרי השלמת האיבחון, היא לשלול בעיות כגון אפילפסיה. שמא ה"ניתוקים" הם למעשה התקפים אפילפטיים.

למעלה