האם אוטיזם הוא רק מולד או גם נגרם?

האם אוטיזם הוא רק מולד או גם נגרם?

אני מתכוונת האם אוטיזם יכול להגרם בשלב כלשהוא בגלל טראומה/תאונה או משהו בסגנון שגורם נזק מוחי? לאחרונה המחשבה הזאת לא עוזבת אותי, במיוחד שיש לי כמה גורמים שאני יכולה להצביע עליהם. האם יש מצבים שטראומה גרמה לילד להסתגר ולהתנהג *כמו* אוטיסט כשהוא בעצם לא? למשל מטפלת מתעללת או ילד מרביץ בגן, ריב בין ההורים וכו'

אני מכירה גישה שלגמרי גורסת ככה

והעובדה היא שלא תמיד רואים סימנים נוירולוגים. אני מאמינה בזה מאוד. רואה איך ההתנהגות של איתן משתנה על בסיס רגשי.

nirity1

New member
אצלנו הבן התחיל להראות סימנים

לאחר חום מאוד גבוה וטיפול די טראומתי בבית חולים. שמעתי מעוד הורים לגבי חום. השאלה אם זה לא היה אצלו והחום היה טריגר של האוטיזים

nirity1

New member
לא שלחו אותנו לMRI

האמת היא שישבתי עם קבוצת הורים של ילדים על הספקטרום וכל אחד ניסה לחשוב על הנקודה בו הם התחלו לראות את השינוי בילד וזה משהו שחשבתי עליו הרבה זמן והגעתי למסקנה שזה היה בערך מייד אחרי המחלה.... אבל גם היתה לנו לידה די קשה אז לכי תדעי אם זה לא בא משם

dina199

New member
מאחר ולא כל ילד מפתח אוטיזם

אחרי לידה קשה או חום גבוה, לדעתי זה טריגר למצב שהיה מתפתח בכל מקרה.

TikvaBonneh

New member
אין למדע תשובה על השאלה הזו

אין ממצאים שיוכיחו או יפריכו את ההשערה הזו.

אבל השאלה עלתה?

אני מתכוונת זה לא כמו תסמונת דאון למשל האם יש מחקרים שנעשו בנושא?

TikvaBonneh

New member
יש מרחק גדול בין להעלות שאלה

לבין לעשות מחקר בנושא. השאלה עלתה אבל זה אי אפשר לחקור את זה כי אף אחד לא יאשר לך לקחת ילד ולעשות לו טראומה ולבדוק אם הוא הופך לאוטיסט. לכן יש רק עדויות אפיזודיות שאינן מספיקות כדי לבסס תאוריה מדעית.

אבל יש מקומות שעפ"י מחקרים יש ריכוזים גדולים

של ילדים על הספקטרום אז אפשר לבדוק שם תינוקות בלידה ואח"כ לבדוק את אלו המאובחנים מי מהם היה בסדר בלידה ומה השתנה אצלו או משהו בכיוון הזה

TikvaBonneh

New member
לא, אין כאלה

אוטיזם מופיע בשיעור הכי נמוך באוכלוסיה יחסית לכל השונויות הנירולוגיות האחרות כמו סכיזופרניה למשל. ואף אחד גם לא ידחוף תינוק שרק נולד לMRI לבדוק אם הכל בסדר במוח שלו. כפי שאת יודעת, בעלי חוקר מוח בנושא האוטיזם וגם את לילדים האישיים שלו הוא לא עשה MRI.

schlomitsmile

Member
מנהל
אי-אפשר לאבחן אוטיזם בינקות נכון, ידוע שלמשל בעמק הסיליקון יש אחוז גבוה יחסית של ילדים על הספקטרום (כנראה לא רק של ילדים...
). אבל כיון שאין דרך עדיין לאבחן אוטיזם בינקות, לא ניתן לעשות מה שהצעת. זו שאלה מאד קשה לבדיקה, כי גם אם יש השפעה לגורמים סביבתיים, קשה להוכיח האם הם אלה שהפכו תינוק נ"ט לא"ס, או שמא הם לחצו על טריגר ומימשו או הדגישו את הא"סיות שכבר היתה קיימת בתינוק/ילד.

איך את מגדירה ינקות?

חיפשתי ומצאתי הודעות דואגות שלי מאז שהוא היה בן 10 חודשים. ומדובר על תינוק שהתפתח יפה, אמר מילה ראשונה בגיל 11 חודשים, היה עירני וצחקן...

schlomitsmile

Member
מנהל
בדיעבד רבים מאיתנו יכולים לספר על סימנים אבל הסימנים האלה לא מספיקים לאיבחון. איילה שלנו הציעה "לבדוק תינוקות בלידה". להצעה הזאת הגבתי. ההשערה שלי, והיא לא יותר מהשערה, היא שיש מי שאצלו זה במאה אחוז גנטי, ויש מי שנולד עם נטיה/פוטנציאל לאוטיזם, שמשהו סביבתי מימש אותו. מי שנולד מאה אחוז נ"ט לא יהפוך לא"ס.

ועכשיו השאלה היא

בהנחה שזה לא גנטי (אין אצלנו במשפחה אפילו ADD), מה עורר את זה אצלנו? כמה אני מנסה להפוך בזה. הוא הרי היה איתי בבית עד גיל שנה ותשע. מכאן ש...

schlomitsmile

Member
מנהל
מכאן שמה?
ארבעת ילדיי היו איתי בבית עד גיל שנתיים, שניים א"סים ושניים לא- מהם אחד סופר נ"ט. לא יעזור לך- את לא אשמה
אגב, אני ממש לא מומחית בתורשה או ביולוגיה, אבל גם אם אין לכם אף אחד במשפחה שמאובחן אפילו עם ADD , זה לא אומר בודאות שזה לא מולד. יכול להיות שצריך הצלבה מסויימת של גנים, שרק אצלו קרתה, או שיש בני משפחה א"אים למרות שלא אובחנו.

זה העניין

שאו שכן או שלא. אני לא אומרת שלא גנטי, פשוט תוהה- אם זה לא גנטי, מה כן? מה גרם לזה לפרוץ החוצה? אולי זה כן משהו שעשיתי. שהוציא את "הנטייה"....

schlomitsmile

Member
מנהל
"יש דברים נסתרים, לא נדע לא נבין"
מבינה את הצורך לדעת ולהבין, אבל נראה לי שזה אחד הדברים שלעולם לא תוכלי לדעת. כיון שכך, אני חושבת שעיסוק בכך עלול לתסכל ולהסיט אנרגיות מהמטרה החשובה באמת: שאת והוא וכל המשפחה תהיו שמחים.

ברור לי

שאת צודקת. אבל זה לא מניח לי. אני כ"כ אוהבת את הילד הזה, והמחשבה שמתוך רשלנות שלי, משהו שעשיתי, אוכל שנתתי, חוסר גירוי מספק, עודף גירוי, לא יודעת מה! אני גרמתי לו לקשיים, ליטרלי אוכלת אותי. אני בטוחה שזו לא מחשבה זרה לאף אחד פה, אנד יט...

schlomitsmile

Member
מנהל
"אל תחשבי על פילים לבנים!" בילדותי היה קטע כזה
אומרים למישהו:אל תחשוב על פילים לבנים! שלא תעיז לחשוב על פילים לבנים!" כמובן שמאותו רגע ואילך, הוא לא הפסיק לחשוב על פילים לבנים
אז אני לא אגיד לך- אל תחשבי על זה. במקום זה אעלה שאלות שנדמה לי שווה לך לחשוב עליהן: למה זה כ"כ מציק לך? מה המשמעות של זה מבחינתך? למה זה מתחבר לך? כל סוגיית רגשי-האשמה ההוריים (יש אולי הבדל כלשהו בין האימהיים לאבהיים) היא סוגיה מורכבת, אבל חשוב לדעתי לעסוק בה במסגרת הבדיקה העצמית שלנו, ולנתק אותה ככל האפשר מיחסינו עם ילדינו. במקרה מסויים זה, אי-ניתוק העיסוק בזה מהילד, משמעותה עלולה להיות כזאת (וסליחה על ההתנסחות הישירה): אם את מרגישה אשמה שאולי "דפקת" את הילד, הרי שהוא "דפוק". מהכרותי עם א"סים, וילדים בכלל, אם את מרגישה ככה, הוא קולט את זה. יכול מאד להיות שאת לא מתכוונת לזה בכלל, שהוא נפלא ומקסים בעינייך, אבל אם יש אשמה נוראית שלא נותנת מנוח, זה אומר שקרה משהו נורא. מבחינה אוביקטיבית- זה לא משהו שנתת לו לאכול, לא יותר או פחות מדיי גירויים.

למעלה