האם אהבה חזקה מהדת???

mik504

New member
האם אהבה חזקה מהדת???

שאלה לחברי הפורום,,האם לדעתכם יש סיכוי לזוג שאוהבים ומעריכים אחד את השני,וכל הקלפים פתוחים ביניהם,אך אחד מבני הזוג חילוני בהשקפותיו,והאחר חרדי בכל רמח איבריו, לחיות יחד ולהגיע לסטטוס קוו מאוזן,למשך כל חייהם,או שזה נועד לכישלון? כי אם כן,אז לדעתי הרבה מחברי הפורום האנוסים שאוהבים את נשותיהם,כדאי להם לאזור אומץ ולפתוח את הקלפים,והכל בצורה איטית שקולה ומחושבת,, וכך יוכלו להפוך את חייהם לנסבלים ואולי מהנים,ולהפחית בצורה ניכרת את הסבל של חיי גנב,שחקן,וחיים לא רצויים...לפחות לא לחיות בהסתרה ממי שאתה חולק איתו את אותה מיטה.. שזה צעד משמעותי וענק בחיי היום יום של האנוס,ובאיכות חייו,וכמובן הכל תלוי בעוצמת האהבה וההערכה בין בני הזוג,ובמידת החשיבה הפתוחה של הפרטנר,.... אשמח לשמוע אם ישנם בעלי ניסיון בדבר שיוכלו לשתף אותנו בנסיונם...

קשה לי להאמין שזה יעבוד

אחד שהכרתי קצת שניסה את זה, ממש לא הצליח לו, אבל זה לא הוכחה. בכל מקרה, האשה תהיה במצב בלתי אפשרי, מכיוון שכל הזמן תצטרך לחפות על בעלה, בפני הילדים ובפני הסביבה. וגם, בשום אופן לא תוכל להרגיש קשורה לאדם שמערכת הערכים הרשמית שלו הפוכה לחלוטין. אפשר להאריך עוד, אבל נראה לי הזוי שמצב כזה יכול להמשך לאורך זמן.

mik504

New member
אינו ממין הטענה

כי כשיהיה סטטוס קוו,ויקבעו כללים מוסכמים כשכל צד מתגמש לכיוון הצד השני,כמו למשל שלצד המאמין לא יהיה אכפת מה הצד שכנגד עושה בחדרי חדרים ומנגד הוא מתחייב לזרום עם החינוך לדת לשמור על טהרת המשפחה וחילול שבת בפרהסיא אך היא מתקרבת לעברו כשמסכימה שהחינוך יהיה על בסיס הכנה לחיים עצמאיים כמו ישיבה תיכונית ובגרות.. זו רק דוגמא לחיים אפשריים האם באמת כולכם פסימיים בנוגע לסיכויי הצלחת הזוגיות כשיש באמת אהבה בין שני בני הזוג????

אהיה סלחן יותר...

אם האשה היא טיפוס סופר ליבראלי באופייה, אדם הבנוי לקבל את השונה בצורה טבעית, ומסוגל להבין באמת שדרך חיים אחרת היא לגיטימית לחלוטין. וגם היא אוהבת באמת את בן זוגה, אזי, יש סיכוי, אולי.

mister xy

New member
ישיבה תיכונית? בגרויות?

חוששני שאצל רוב המשתתפים פה אין בכלל סיכוי לפשרה כזו..

לחוד

New member
גם לי נראה כך

ומציע לכל אחד מאיתנו לחשוב ביושר בינו לבין עצמו איך הוא היה מקבל התוודות כזו מצד בן זוגו. כמדומני שבהיותי מאמין לא הייתי מסכים להמשיך לחיות עם בת זוג כופרת.

עץ שתול

New member
שאלה כזו יהיה נכון להפנות לפורום השכן

של יוצאים בשאלה. אלה שבסופו של דבר יצאו ונפרדו מנשותיהם... מהכרותי של חלק מהאנשים ההודעה לאשה גרמה לריחוק ולתגובה קשה וכואבת. אדם שמוכן להקריב את חייו בשביל הדת, ובפרט שהמושג מסירות נפש אינו דבר חריג ומופרך, הרי שבודאי לא יהיה איכפת לו להקריב על אותו מזבח גם את הזוגיות שלו.

נרניה4

New member
זה תלוי כמה אדוק הצד השני - לא קשור לאהבה

שהרי אדם שקיצוני בדתו מתקשה לקבל פשרות - ולו הקלות ביותר , כך שמי שיצטרך להתפשר לרוב זה הצד האנוס ולהעמיק את ההסתרה למען הבן/בת זוג ובשביל שלום בית. קשה לי לדמיין אישה חרדית או גבר חרדי מתפשר על חינוך הילדים לדוגמא, עוצם עין למחשב דלוק בשבת או משתף פעולה במעשים שהם חילוניים מובהקים או שיש בהם חשש למראית עין.

mik504

New member
אתה צודק חלקית

ורק במקרה שהאשה היא הצד החילוני והילדים יישארו במשמרתה. .אך כשזה הפוך והוא החילוני, בכל מקרה היא לא תתפשר על החינוך ורוב הסיכויים שהיא אף תקצין בעמדותיה כדי להגן עליהם, ואז לא הועילו חכמים בתקנתם,ולהיפך עדיף להגן על הבית מבפנים..

אני דוקא שמעתי מספר מקרים

שבהם אחד מבני הזוג לא שמר בכלל, והשני היה ממש אדוק, והם המשיכו לחיות כך שנים רבות, אמנם הצד האורטדוקסי, לא גילה שום צעדי התגמשות שצינת, כמו לימודים בביה"ס פחות חרדי, או לימודי בגרות, ושמעתי גם מקרה שאחד הרבנים אסר על האשה להתגרש, כשגילתה עד כמה בעלה לא שומר, מהסיבה שאולי המשך חיי הנשואים יחזירו אותו למוטב, (כמובן שזה התפוצץ בסוף, אי אפשר לכפות על אדם שיחיה עם אשה באותה הדירה ללא שום יחס של קירבה ואהבה ביניהם).

mik504

New member
כמו לאה שנענשה על שלא התחתנה עם עשיו

שמא תחזירהו למוטב.

mister xy

New member
ליתר דיוק, מדובר על דינה בת לאה

ובמדרש לא כתוב שהיא נענשה אלא אביה יעקב נענש על זה שהחביא אותה ולא השיא אותה לעשיו. ומה היה העונש של יעקב? שהיא (דינה) נפלה קורבן לאונס אכזרי. עוד סיפור תנ"כי הזוי ומטומטם...

אני מכירה מישהו כזה

שהוא אתאיסט ואשתו חרדית הם יודעים הכל אחד על השני וחיים מעולה ביחד.. כבר משהו כמו 10 שנים ואפילו יותר, אבל זה נדיר מאוד!

אגס 10

New member
לדעתי זה מאוד תלוי

בעיקר זה תלוי בחוג של בני הזוג. בחוגים החרדיים הקיצוניים אין שום סיכוי לזוגיות כזו,שם הכל שחור ולבן,ואין קבלה של כאלה דברים בשום צורה. בחוגים המודרניים יותר יש בהחלט סיכוי לזוגיות כזו,אך בשני תנאים,האחד שהאהבה בין שני בני הזוג היא אכן אהבה אמיתית,השני ששני בני הזוג מוכנים ופתוחים להתפשר האחד לקראת השני בכדי להצליח לשמור על חיי סטטוס קוו שבו האחד לא מתערב לשני בחייו אך גם לא מפריע לשני באורח חייו,אם שני תנאים אלו מתקיימים לדעתי יש סיכוי טוב לזוגיות כזו.

דווקא אנוס כן יכול להשאר עם אישתו בניגוד...

בניגוד לאלו שיצאו. הרי אם אישתו היא חרדית ליברלית והיא אוהבת אותו היא תשאר איתו אם הוא יתנהג כלפי חוץ כחרדי אך אם הוא יצא בשאלה גם כלפי חוץ אז הסיכוי שאישה חרדית תשאר עם גבר שיצא בשאלה הוא אפסי ולא בגלל שהיא לא אוהבת אותו אלא כי החברה תשפוט אותה לחומרה ולכן היא תעדיף להתגרש מאשר להשאר עם גבר שפרק כל עול (אוי הבושה)

לא רק אהבה

ברור שחייבים אהבה גדולה במיוחד, אבל כדי שיהיה סיכוי לזוגיות כזו להצליח יש צורך גם בפתיחות מחשבתית, אמון והערכה הדדית. לצערי, נראה לי שבמרבית המקרים תנאים אלו לא מתקיימים. קשה למצוא חשיבה ליברלית בציבור החרדי. כך שגם אם האהבה קיימת, בן הזוג המאמין יתקשה מאוד "לוותר" על עקרונותיו ולחיות עם כופר מוצהר.

אני חושבת שהשאלה היא אחרת

וזו לא רק שאלה אחת, אלא כמה. האם הם/ן אנשים בוגרים מספיק, פתוחים - ליברלים מספיק, לא מידי פנאטיים. האם הם מוכנים לוויתורים. (כ"א מכל צד מוותר, זה על חיים כפי שחלם זה על חיים כפי שיכל היה להיות לשם המטרה של להשאר ביחד)

למעלה