האם אדם יכול לעוף???

moses300

New member
האם אדם יכול לעוף???

מספרים של דוגלאס אדאמס שזה מדע בדיוני,שנראה שאין להם קשר לפילוסופיה מה שלא נכון, הוא מסביר איך אפשר לעוף. ההסבר הוא מאוד מצחיק אבל מתוכו פיתחתי את הרעיון שאדם יוכל לעוף ברגע שלא יחשוב על הקרקע- מה שנראה כבלתי אפשרי. נגיד שבנאדם קופץ, ישר הוא חושב על הכאב שיגרם מהמפגש עם הקרקע. וברגע שהוא באוויר אסור לחשוב על איך הוא מרחף כי אז הוא יפול, וצריך לחשוב על משהו רחוק מזה, כמו- אגרטל פרחים שלא נמצא במקמו.... אבל האם יש מישהו ביקום שיהיה מסוגל לא לחשוב על הנפילה???? כנראה שלא! "אתה יכול לומר שאני חולם... אבל אני לא היחיד"(גון לנון)

BlacKinght

New member
אני חושב שאתה צודק...

בזה שאתה אומר שאין אחד שיוכל. וזה מה שמבדיל אותנו מבע"ח וירקות למיניהם, אנחנו חושבים בהגיון...

moses300

New member
התגובה שלך על הפנים!!!

בעלי חיים עפים??? מה הקשר בכלל. נראה לי שאתה עייף. ומה הקשר להגיון???

עידו10·

New member
רעיון מעניין, אבל מופרך מבסיסו...

שכן אבן פשוטה שמן הסתם אינה חושבת על הנפילה גם היא אינה מרחפת. ואם אין הדבר עובד במבחן המציאות, אין שום סיבה לחשוב כך... באותה מידה אני יכול להגיד שאם תחשוב על דברים קלים וקלילים תוכל לעוף (ע"ע פיטר פן), האם זה נכון? בוודאי שלא... זהו מדע בדיוני גרידא.

mmuse

New member
בדיוק

וגם לא חסרים משוגעים שחשבו שהם סופרמן וגילו שהם אחרי-הכל ´רק´ בני-אדם.

עידו10·

New member
חחחח :) מזכיר לי את חבר שלי

שבכיתה ב´ לבש גלימה וקפץ איזה 15 מדרגות ופתח את הראש :) חחחח

moses300

New member
אבן לא חושבת!!!

זה אותו דבר, כשבנאדם זורק אבן הוא חושב על איך שהיא תיפול ולא מסוגל לחשוב על אפשרות שהיא תהיה באוויר וזהו. ןבעלי כנף עפים כי יש להם כנפיים כאילו דההההה.... אני רוצה שתסבירו לי איך ישו הלך על המים.כנרא הוא ביטל את האפשרות והמחשבה שהוא ישקע במים.ואני לא אומר שאפשר לעוף, זה בלתי אפשרי....

עידו10·

New member
אחרי שתספר לי איך

מיצי הקיבה של הזאב לא הרגו את כיפה אדומה, ואיך הוא בלע את כולה בבת אחת- אני אגיד לך איך ישו הלך על המים.

rebirth

New member
כן, אבל..

אולי זה כי לאבן אין את יכולת החשיבה הבסיסית, שתגרום לה לבטל את קיום האדמה ..? אני לא אומר שאני מאמין במה שכתוב שם למעלה, אבל בכ"ז

moses300

New member
סוף סוף מישהו עם תגובה נורמלית

לזה בדיוק התכוונתי אני שמח שמישהו הבין אותי

BlacKinght

New member
לזה התכוונתי, משה

אנחנו כבניאדם מודעים למעשים שלנו וחושבים על התוצאות. ובזה אנחנו שונים בע"ח..

TIS

New member
אם כך

למה לפני שניוטון גילה את כח הכבידה אנשים לא עפו?

BlacKinght

New member
וואיי רעיון יפה...

מעלה את השאלה: אם עץ נפלה ביער ריק, האם הוא עשה רעש?

shkool

New member
לפני שניוטון גילה את כוח הכבידה

אנשים ידעו שאם הם יקפצו ממגדלי עזריאלי(שעדיין לא נבנו
) הם לא בדיוק ירחפו...

TIS

New member
אם כך

אפשר לחשוב מעט יותר רחוק. האדם הראשון - למה הוא לא עף? הרי עד שהוא לא ניסה הוא לא ידע שהוא יפול. הגיוני יותר שהאדם הראשון עלה על מדרגה, קפץ ממנה, ולאחר שגילה שהוא לא ממשיך לרחף הוא הבין שהוא ייפול תמיד. אם הוא לא ידע שהוא ייפול, למה הוא לא ריחף?

למעלה