"פעילות אירובית"
תלוי למה אתה מתכוון... אתה יכול לקחת שק איגרוף, ולהכות בו באופן כזה שתפעיל את שרירי הידיים והכתפיים באופן "אירובי" (כמו שהציע zoti). זה לא אומר שאתה עושה "אימון אירובי". יש הבדל בין להפעיל שריר או קבוצת שרירים באופן אירובי, לבין לעשות אימון אירובי. כשאומרים "אימון אירובי" מתכוונים בעצם לאימון שמטרתו להגדיל את הקיבולת לב - ריאה, או במילים אחרות, להגדיל את תצרוכת החמצן המירבית (VO2max). כדי להגיע למטרה זו, יש להפעיל באופן אירובי לפחות 60% ממסת השרירים הכוללת. ידיים וכתפיים, לא מספיק. לכן, אימון אירובי מצריך עבודת רגליים, בגלל המסה הגדולה של הארבע ראשי וההמסטרינגס. אם תוסיף לאגרופים גם קפיצות, תגיע לאימון אירובי. נכון, העבודה צריכה להיעשות בטווח דופק ספציפי: דופק אירובי הוא דופק מעל דופק המנוחה, ומתחתלסף האנאירובי. הסף האנאירובי הוא הדופק שבו רמת חומצת החלב בדם עוברת את ה-5מ"מול/ליטר. הוא כמובן שונה מאחד לשני. נכון שיש צורך להתמיד במאמץ זמן מינימלי, ונהוג שאימון אירובי יארך לפחות 20 דקות כדי להיות אפקטיבי. אבל זה כמובן תלוי באיזה דופק אתה עובד, ז"א כמה אתה רחוק מהסף. ככל שתהיה רחוק מהסף, קרוב יותר לדופק המנוחה, יקח יותר זמן לחסל את האנרגיה הזמינה בשריר (ATP), ולכן גם יותר זמן עד שתתחיל לנצל פחמימות במנגנון האירובי (המנגנון בו מעורב החמצן), ולמעשה, האימון האירובי רק מתחיל בנקודה זו. לגבי אומנויות לחימה, זה תלוי איך ומה אתה עושה. הכי קל לי להביא דוגמא מהג'ודו. קרב ג'ודו הוא כולו אנאירובי. לעומת זאת, אני יכולה לעשות אוצ'י קומי, ז"א כניסות, בקצב של ריצה קלה, ויהיה לי יופי של אימון אירובי. אם אני עושה רנדורי, אני יכולה להחליט עם בן הזוג שלי שזה יהיה אירובי. או, אני יכולה לעשות אותו יותר מהיר, עם יותר התקפות מתפרצות ויותר התנגדות משני הצדדים, ואז הוא יהיה יותר אנאירובי. זה תלוי בנו. אני לא יודעת אם הייתי ברורה, מקווה...