האם אגרוף (מול שק)

dutchman

New member
האם אגרוף (מול שק)

(לא חוג אלא בבית לבד 4 ימים שבובע כל פעם חצי שעה בהתמדה ללא הפסקה ) נחשב לפעילות אירובית? שאלה 2: האם יש אומנויות לחימה שהן יותר "אירוביות" מאחרות או שהכול תלוי במדריך? בתודה מראש, אסף

mickeym

New member
נסיון לתשובה.

כן. פעילות אירובית היא (כמדומני) פעילות במאמץ- תחת דופק מסויים. כלומר, כל עוד אתה מתאגרף במשך חצי שעה תוך תנועה וכד' זו פעילות אירובית נהדרת. 2. בגדול, כל סוג של אומנות לחימה בה יש דגש לרנדורי- יש בה אלמנט אירובי. לדעתי קיק בוקסינג, איגרוף, טאי קוון דו הן האומנויות שבהן הפעילות האירובית היא המשמעותית ביותר. אגב, על מנת להיות כשיר לרנדורי (בכל אומנות) עליך להתמיד בפעילות אירובית כדי ש"לא יגמר לך האוויר". מיקי

רק נקודה אחת...

אם אני לא טועה (ויתקנו אותי מומחי הכושר), פעילות גופנית (לא משנה איזה) בונה כושר אירובי רק אם אתה שומר על דופק מעל סף מסוים (המשתנה לפי גיל, מין ומצב בריאותי כללי) למשך 20 דקות או יותר, ולא נותן לדופק לרדת. השאלה היא אם אתה חושב שאתה יכול לעבוד על שק בעוצמה כזו שתשאיר את הדופק שלך מעל לסף הזה, 20 דקות רצוף, ללא מורה/קבוצה שידרבנו אותך? ושוב, אני לא מומחה לכושר, יכול להיות שאני טועה!

zoti

New member
אומנות לחימה היא לא פעילות אירובית

לרוב. ניתן להתאים את הפעילות כך שהיא תהפוך לאירובית אבל בעיקרון אומנות לחימה היא דווקא פעילות אן-אירובית שעובדת על כח מתפרץ לזמן קצר. ההגדרה של פעילות אירובית היא "הפעלת אותם שרירים למשך 15-20 דקות תוך כדי שמירה על דופק של 60%-80% מהדופק המקסימלי שלך" לכן, אם אתה עובד על שק איגרוף (כמו שמתאגרף עובד) אז אתה לא מבצע פעילות אירובית כי אתה עובד על סדרה של 3-4 איגרופים כל פעם עם מנוחה בינהם. אם תעמוד מול השק 20 ותתן רק שמאל-ימין בקצב גבוה (זוכר ? 60%-80% מהדופק המקסימלי שלך) אז אתה עושה פעילות אירובית. אבל זה כבל לא איגרוף. אתה רוצה פעילות אירובית ? לך לרוץ. קפוץ על חבל. רכב על אופניים.

zoti

New member
כבל = כבר

התחלתי לדבר כמו תאילנדי
מפה הוצאתי את ההגדרה המדוייקת של פעילות אירובית: http://kirtland.cc.mi.us/~balbachl/aeroprin.htm

בודוקאן

New member
"פעילות אירובית"

תלוי למה אתה מתכוון... אתה יכול לקחת שק איגרוף, ולהכות בו באופן כזה שתפעיל את שרירי הידיים והכתפיים באופן "אירובי" (כמו שהציע zoti). זה לא אומר שאתה עושה "אימון אירובי". יש הבדל בין להפעיל שריר או קבוצת שרירים באופן אירובי, לבין לעשות אימון אירובי. כשאומרים "אימון אירובי" מתכוונים בעצם לאימון שמטרתו להגדיל את הקיבולת לב - ריאה, או במילים אחרות, להגדיל את תצרוכת החמצן המירבית (VO2max). כדי להגיע למטרה זו, יש להפעיל באופן אירובי לפחות 60% ממסת השרירים הכוללת. ידיים וכתפיים, לא מספיק. לכן, אימון אירובי מצריך עבודת רגליים, בגלל המסה הגדולה של הארבע ראשי וההמסטרינגס. אם תוסיף לאגרופים גם קפיצות, תגיע לאימון אירובי. נכון, העבודה צריכה להיעשות בטווח דופק ספציפי: דופק אירובי הוא דופק מעל דופק המנוחה, ומתחתלסף האנאירובי. הסף האנאירובי הוא הדופק שבו רמת חומצת החלב בדם עוברת את ה-5מ"מול/ליטר. הוא כמובן שונה מאחד לשני. נכון שיש צורך להתמיד במאמץ זמן מינימלי, ונהוג שאימון אירובי יארך לפחות 20 דקות כדי להיות אפקטיבי. אבל זה כמובן תלוי באיזה דופק אתה עובד, ז"א כמה אתה רחוק מהסף. ככל שתהיה רחוק מהסף, קרוב יותר לדופק המנוחה, יקח יותר זמן לחסל את האנרגיה הזמינה בשריר (ATP), ולכן גם יותר זמן עד שתתחיל לנצל פחמימות במנגנון האירובי (המנגנון בו מעורב החמצן), ולמעשה, האימון האירובי רק מתחיל בנקודה זו. לגבי אומנויות לחימה, זה תלוי איך ומה אתה עושה. הכי קל לי להביא דוגמא מהג'ודו. קרב ג'ודו הוא כולו אנאירובי. לעומת זאת, אני יכולה לעשות אוצ'י קומי, ז"א כניסות, בקצב של ריצה קלה, ויהיה לי יופי של אימון אירובי. אם אני עושה רנדורי, אני יכולה להחליט עם בן הזוג שלי שזה יהיה אירובי. או, אני יכולה לעשות אותו יותר מהיר, עם יותר התקפות מתפרצות ויותר התנגדות משני הצדדים, ואז הוא יהיה יותר אנאירובי. זה תלוי בנו. אני לא יודעת אם הייתי ברורה, מקווה...

באופנה?

מבלי להיכנס למונחים רפואיים וטכניים (שכבר הוסברו בצורה טובה ע"י שאר החברים), אומנות לחימה לא נועדה לשיפור הכושר! אחד הדברים הנלווים לאימונים והופכים לתוצר שולי, זה שיפור הכושר וסיבולת לב ריאה, אך לעסוק בלחימה או באומנות לחימה (גם אם זה בבית, על שק איגרוף) בשביל לשפר את הכושר, זה כמו להביא דחפור כדי להזיז לבנה (אין לי דוגמאות טובות כ"כ בשעה זו
). זה מאוד אופנתי לעסוק בכל מיני פעילויות בעלות "אומנויות לחימה" כדי לשפר את הכושר ולחטב את הגוף (לא סתם שמתי במרכאות, אלא כך הם פני הדברים שחושבים שימכרו טוב...) אם אתה רוצה לעסוק בפעילות אירובית, הייתי ממליץ על אימוני אירובי, שחיה, ריצה וכדומה.

bennyTKD

New member
אירובי קיקבוקסינג

לך לשיעור ניסיון באירובי קיקבוקסינג (שיעור אחד, בחינם). תראה מה הם (בדרך כלל הן) עושים שם. הם עושים פעולות הדומות לקיקבוקסינג (אגרופים, בעיטות, ברכיות וכו'), לקצב של מוזיקה, לא בעוצמה חזקה (נותנים אגרופים באויר, לא על שק איגרוף). זו לא אומנות לחימה, וזה לא יפתח לך שרירים, אבל זה אימון אירובי ועוד איך. אחרי שראית מה הסגנון שלהם, תנסה להתאמן כך בבית. מישהי שאני מכיר התאמנה בזה, וראיתי איזה כושר אירובי וסיבולת לב-ריאה צריך בשביל זה. בני

dutchman

New member
הבהרה :)

אני עושה שק איגרוך בשילוב עם קפיצה על חבל וחות מזה אני גם רץ 4 פעמים בשבוע 18 דקות כל פעם (וזה ממשיך לעלות בזמן התחלתי עם 10 דקול לפני חודשיים) כל מקרה תודה על התגובות

בודוקאן

New member
אם אפשר להציע...

אם המטרה היא לב-ריאה (שזה מאוד חשוב) אז כדאי לך להאריך את זמן הריצה, על חשבון המהירות. ז"א שעדיף שתרוץ יותר לאט, בקצב שיאפשר לך להחזיק מעמד 25 דקות, ואחר כך גם 30. רק אחרי זה תעלה מהירות לאט לאט. ומספיק בהחלט גם שלוש פעמים בשבוע. זמן ההתאוששות הוא חשוב מאוד. ההתאוששות המלאה מאימון כזה יכולה בקלות להגיע ל- 48 שעות, כך שאין צורך לעשות זאת יותר משלוש פעמים בשבוע. כמו שהמורה שלי תמיד אומר: כשמתאמנים - מתעייפים. כשמתאוששים - משתפרים. השיפור ביכולת תלוי במנגנון הקרוי "פיצוי יתר", והמנגנון הזה תלוי לחלוטין בהתאוששות. ההתאוששות חשובה לא פחות מהאימון, והתאוששות בלתי מספיקה תגרום לתסמונת אימון-יתר (Overtraining). בהצלחה.

dutchman

New member
תודה על ההצעה

יש לריצה 2 מטרות- הורדה במישקל (הולך דווקא מצויין :)) ושיפור סיבולת ריאה לקחתי את ההערה לשומת לבי :)

למעלה