האל הוא דיקטטור

יאנוס

New member
האל הוא דיקטטור

שמעתי השבוע: (ביום זיכרון לבחור שנרצח בפיגוע): צריך לקיים את המצוות בלי לחשוב, בלי להרהר אחריהן. "כזה ראה וקדש" ופתאום חבטה בי ההכרה שהאל הוא דיקטטור. תחשבו על זה: (אלה שעדיין מצליחים לחשוב) האל הוא כל יכול, המאמינים צריכים לעשות כל מה שהוא מורה לעשות. ועכשיו תציבו במקום המלה "אל" את השמות הבאים "סאדם חוסיין" או "חאפז אל אסד" או "ניקולאי צ'אוצ'סקו" או "מועמד קדאפי" או "חורשצ'וב" או "סטאלין"... רק לפני שבוע היתה כתבה ב"רןאים עולם" על הנעשה בעירק ושם התושבים מתגעגעים לסאדם חוסיין. כי הם לא היו צריכים לדאוג לכלום. "אבא סאדם" דאג לכל מחסורם. מזין ומפרנס. מחנך ומורה. אז בואו נמליך עלינו מלך בשר ודם ושיגיד לנו מה לעשות ונוכל להחליף אותו אם יגיד לנו לעשות דברים לא הגיוניים. (אני מפנה אתכם ל"נסיך הקטן" ול"המלך פרדיננד פדהצור בקיצור") והעיקר להיות בריא. ואפשר קצת לפחד.

DuStOfAnGeLs

New member
וזה מה שאמרתי....

לפני הרבה מאוד זמן, ועד עכשיו... בקיצור- מסכימה.

תום30

New member
טעות בידך.

אתה שופט את האל או האמונה באל במונחי היצע-ביקוש או בתועלת\תועלתנות\יעילות. לכן המסקנה (האכן מתבקשת שלך...) היא שהאל=דיקטטור. תחשוב על התורה כדוגמה (ד' בחולם) וכמו כל דוגמה או שאתה מקבלה או שאתה לא, האמונה שתיארת היא השלב העליון וגם הראוי והנכון באמונה היהודית, לצערי מעטים הם המגיעים אליו על דרך הראציונל היות ורובם מבכרים פרספקטיבה זו ממניעים הפוכים - קרי - כתירוץ\"סיבה" מדוע לא להפעיל את הראציונל. האל בקיצור נמרץ לא שייך לתחום התועלתנות הטוב\רע וכו' ושאר ערכים אנושיים, לכן הנתיקות נכונה הן מבחינת הבחירה החופשית האנושית והן מבחינת האימננטיות שלו וכו' . הדברים עמוקים ומסובכים ובכל פעם שאני כותב כאן בנושא זה עולים בי בערך 900000000 נושאים ותתי נושאים לכן אני משתמש באותם משפטים כלליים וכוללנים כדי להבהיר את הנקודה. אם זה באמת מעניין אותך אשמח לתת לך רשימת קריאה מעניינת. יום טוב

הערות טכניות

אם תספיק לראות אותן לפני שהשרשור גולש לדף הבא. 1. יאנוס - בחורה. 2. אפשר לנקד: דּוֹגְמָה.

למעלה