האלרגיות בעיצומן

אויר קר

New member
האלרגיות בעיצומן

ובקיץ הכלבה מגרדת את עצמה לדעת.
התחלנו כדור משולב עם אנטיטסטמינים וסטרואידים (5 מיל' של סטר')
רציתי לדעת יותר פרטים על האנטיטסטמינים, כולל תופעות לוואי
תודה מראש

דווקא על האנטיהיסטמינים??

הי
אנטיהיסטמינים הם כדורים שיחסית לא גורמים לתופעות לוואי משמעותיות. תופעת הלוואי המשמעותית ביותר המתוארת אצל אנשים היא עייפות, ואצל כלבים אנחנו כמעט ולא רואים את זה.
התגובה האלרגית עצמה, מתווכת ע"י היסטמין שמופרש מתאי מערכת החיסון בתגובה לחשיפה ל"אלרגן" - גורם האלרגיה. לפי ההגיון הזה, אנטיהיסטמינים אמורים מאד לעזור לתגובות אלרגיות, אבל לצערינו הרב רוב הכלבים לא מגיבים כך ולכן השילוב עם סטרואידים חשוב. בשילוב כן יש לפעמים תגובה מצויינת המאפשרת להוריד את מינון הסטרואידים בטיפול, ולהם יש תופעות לוואי יותר משמעותיות
מההסבר אפשר להבין עוד משהו קטן - המניעה הכי טובה של אלרגיה היא אם אפשר לנטרל את האלרגן.. למה הכלבה שלכם אלרגית?
שבת שלום
ארז

אויר קר

New member
הכלבה הייתה בסדר כל החורף

ובקיץ התחלנו לקחת אותה לפארקים, אם היינו מטיילים על המדרכה היא הייתה בסדר, אבל אם היא הייתה נעמדת על הדשא, כבר למחרת החלו תסמיני גירוד.
אז אנחנו משערים שזה או אלרגיה לדשא (שאליו היא לא מתקרבת יותר!) או לפרעושים שטיפסו עליה בזמן שהייתה על הדשא (ואני עושה טיפול כל 3 שבועות)
היא אוכלת יוקנובה ועד עכשיו, בקיץ, היא לא הגיבה אליו רע (היא איתנו כמעט שנה ואין לנו מושג מה ההסטוריה שלה)
הוטרינרים אמרו שהיא מהכלבים שיש להם אלרגיות עונתיות וזאת העונה שלה ואין מה לעשות חוץ מכדורים.. זה נכון? ממש מלחיץ

בהחלט יתכן

האלרגיות מתחלקות לעונתיות וכאלו שקיימות כל השנה. יכול להיות גם תהליך של התפתחות והוספה של גורמי אלרגיה.
יתכן שהיא תזדקק לכדורים במשך העונה (גם אני צורך אנטיהיסטמינים כמה חודשים בשנה, ויש עוד כמה מאות אלפים כאלו בארץ).
מה כן אפשר לעשות:
1. צמצום גורמי אלרגיה אחרים - פרעושים (אתם עושים) ומזון. לא תמיד זה מצליח אבל שווה לנסות.
2. לנסות תרופות אנטיהיסטמיניות בלבד
3. לנסות לשחק עם המינון (בלווי הוטרינרים כמובן), כאשר השאיפה היא להגיע למינון הנמוך ביותר האפשרי, בעיקר כאשר מדובר על סטרואידים. מינון של 0.5 מ"ג כל יומיים כבר נחשב למינון שאיננו מזיק.

איןך עניות דעתי כל מניעה ללכת על הדשא. האלרגיה לא נובעת ממגע ישיר, ואם לא נעשתה בדיקה ספיציפית הקביעה שהיא אלרגית לדשא טובה כמו כל קביעה אחרת. ברור לי איך הגעת לגישה הזו, אבל מותר לכלבה גם להנות מהחיים. לא סביר שהליכה על הדשא תעורר בעיה שהליכה על המדרכה לידו לא תעורר.

sapirdvm

New member
יש מספר חברות

שיש להם מזון היפואלרגני. אני בטוח שהווטרינר שלך מכיר ויודע...
מאחר והחלבון הוא הגורם העיקרי לאלרגיה, יש שני עקרונות ראשיים במזון ההיפואלרגני.
להגיש לכלב מזון המבוסס על חלבונים מפורקים לשרשראות קצרות של אבני הבנין שלהם-חומצות אמינו. שרשראות קצרות אמורות שלא לגרום לגירוי אנטיגני.
השני, להגיש מזון המבוסס על חלבונים נדירים שהכלב לא מחשף בעבר ולכן לא נוצרת תגובה אלרגית. למשל מזון על בסיס ברווז ותפ"א, למשל על בסיס חלבון סויה ועוד.
רק מזון המוגדר כהיפואלרגני, נמצא תחת השגחה מדוקדקת ומאושרת, יכול להיות מוגש לכלב אלרגי. לא להתפתות אחרי מזון היפואלרגני שהמוכר נשבע שזה היפואלרגני...

sapirdvm

New member
הי, האם לגירוד

יש תבנית מסוימת או שהוא בכל הגוף? האם הוא חמור בחלקים מסוימים-אם כן מהם?
טיפלתי בכלבה שכל פעם שעלתה על דשא פרחה והתגרדה. בבדיקות אלרגיה במעבדות גריר בארה"ב נמצא כי היא אלרגית לאבקני הפריחה של הדשא (שלא ידעתי שיש דבר שכזה בכלל). כשרצה ושיחקה על הדשא היא שאפה אלרגנים וסבלה ריאקציה אלרגית.
כל זמן שטיילה על מדרכות האלרגיה שלה היתה בשליטה יחסית טובה.

אויר קר

New member
אך ורק בין כריות הרגליים!

זה מתחיל שם ואם לא מטפלים (כמו בהתחלה כשעוד לא הבנו שזאת אלרגיה) היא מתגרדת פה ושם בעוד מקומות (בחורף למשל היא לא מגרדת שום דבר), אבל בעיקר בכפות רגליים, ובפעם הראשונה זה התפתח לדלקת והיא לקחה אנטיביוטיקה

sapirdvm

New member
בנסיונות לאבחן

את מקור הגורם לאלרגיה אנחנו מנסים להכניס את האזורים המגרדים תחת סוג האלרגיה. זה מעט פשטני מה שאני אומר כי יש עוד גורמים שצריך להתחשב בהם, אבל ליקוק של כפות רגליים ובין האצבעות יחשד לאלרגיה מסוג אטופי או לאלרגיה למזון. מכיוון שבמקרה שתארת הקליניקה היא בקיץ-עונתי, כנראה שמדובר באטופי ואולי אכן מקורו מהדשא. האיבחון הסופי צריך כמובן להעשות על ידי הוטרינר שלך. זה מקרים לא קלים לאיבחון וגם יכולים להיות מתסכלים בטיפול והעזרה לכלב. בהצלחה רבה באיבחון ובטיפול.
עוד מידע בנושא אפשר לקרוא בלינק שאני מצרף

למעלה