לפי דעתי..
קודם כל צריך להגדיר מהו 'אל'. הוא מושלם? בלתי מנוצח? לא מתערב בעיניני התמותה? ישות צינית שמסתכלת מלמעלה וצוחקת על בני-התמותה האומללים? אז, קודם כל, השאלה הראשונה שנשאלת. 'איך אתם מגדירים את האל?' אני עצמי מגדיר את האל כישות העליונה והמושלמת ביותר. ללא שום חסרונות. כמובן שאין דבר כזה בששאו"ק ^^" 1: רה'לור. הוא אולי חסר פנים, ולא-נראה. ובאמת מתנהג קצת כמו ישיות עליונה, ונותן לכוהניו כוח רב - אך, יש בו תכונות אנושיות. לפי מה שהבנתי, הלורד-עכביש איבד את זכרותו בזמן שכוהן-רה'לור [או כורך-צל] חתך לו את הזכרות ושם אותה באש. ואריז זוכר שהיה קול באש. אז כנראה רה'לור אוהב את הזכרויות שמגישים לו. אל אמיתי לא צריך דברים כאלה. 2: השבעה. השבעה הם כנראה אלי-הכזב האמיתיים בסדרה. אין שום סיבה לקיומם. בכל הסדרה. אין פרור של הוכחה שיש להם כוח כלשהו. 3: אלי ילדי-היער. אני בהחלט לא חושב שהאלים של ילדי-היער הם אלים. אני חושב שהם מן 'אלמנטים'. [אולי]. אם הם היו אלים אמיתיים, הם היו יכולים לעצור את ראשוני-האדם, וגם את האנדאלים. אך עובדה שהאנדאלים שרפו את הקלסתרי-פנים על העצים. וילדי-היער ברחו מעבר לחומה. או שהאלים לא רצו לעצור את האנדאלים..? ואם כן, למה? 4: אל הסוס של הדות'ראקים. גם לו אין שום הוכחה של קיום. חוץ מהמדורה של חאל-דרוגו, שבה ראתה דאני את דרוגו עולה לשמיים ותופס לו כוכב. אבל אחר-כך היתברר שהכוכב נשלח ע"י הבלתי-מתים מקארת'. אבל בנוגע לחיזיון - אי אפשר לדעת. אולי הוא קיים, אולי הוא לא. מה שאנחנו יודעים - שהאל הסוס הזה לבטח היה האל הראשון בעולם. כי הדות'ראקים הם 'ראשוני האדם'. אני מאמין שהדות'ראקים שהגיעו לווסטרוז הושפעו מילדי היער, ושינו את דתם, כפי שכתוב בספר. 5: אל הכבש של אנשי-הכבשים. אין שום הוכחה לקיומו. וגם אין הרבה מידע עליו "\