האלים

myochay

New member
האלים

האלים בששאוש"ק הם דבר מאוד מסתורי יש הרבה אלים האלים העתיקים,השבע,אל האור(ואיתו בא גם אל חסר השם),ההרפיה של גיס העתיקה ןעוד ועוד האם אתם חושבים שכולם אמתים וקימים ומה באמת השפעתם על העולם

Eldameldo

New member
לפי דעתי..

קודם כל צריך להגדיר מהו 'אל'. הוא מושלם? בלתי מנוצח? לא מתערב בעיניני התמותה? ישות צינית שמסתכלת מלמעלה וצוחקת על בני-התמותה האומללים? אז, קודם כל, השאלה הראשונה שנשאלת. 'איך אתם מגדירים את האל?' אני עצמי מגדיר את האל כישות העליונה והמושלמת ביותר. ללא שום חסרונות. כמובן שאין דבר כזה בששאו"ק ^^" 1: רה'לור. הוא אולי חסר פנים, ולא-נראה. ובאמת מתנהג קצת כמו ישיות עליונה, ונותן לכוהניו כוח רב - אך, יש בו תכונות אנושיות. לפי מה שהבנתי, הלורד-עכביש איבד את זכרותו בזמן שכוהן-רה'לור [או כורך-צל] חתך לו את הזכרות ושם אותה באש. ואריז זוכר שהיה קול באש. אז כנראה רה'לור אוהב את הזכרויות שמגישים לו. אל אמיתי לא צריך דברים כאלה. 2: השבעה. השבעה הם כנראה אלי-הכזב האמיתיים בסדרה. אין שום סיבה לקיומם. בכל הסדרה. אין פרור של הוכחה שיש להם כוח כלשהו. 3: אלי ילדי-היער. אני בהחלט לא חושב שהאלים של ילדי-היער הם אלים. אני חושב שהם מן 'אלמנטים'. [אולי]. אם הם היו אלים אמיתיים, הם היו יכולים לעצור את ראשוני-האדם, וגם את האנדאלים. אך עובדה שהאנדאלים שרפו את הקלסתרי-פנים על העצים. וילדי-היער ברחו מעבר לחומה. או שהאלים לא רצו לעצור את האנדאלים..? ואם כן, למה? 4: אל הסוס של הדות'ראקים. גם לו אין שום הוכחה של קיום. חוץ מהמדורה של חאל-דרוגו, שבה ראתה דאני את דרוגו עולה לשמיים ותופס לו כוכב. אבל אחר-כך היתברר שהכוכב נשלח ע"י הבלתי-מתים מקארת'. אבל בנוגע לחיזיון - אי אפשר לדעת. אולי הוא קיים, אולי הוא לא. מה שאנחנו יודעים - שהאל הסוס הזה לבטח היה האל הראשון בעולם. כי הדות'ראקים הם 'ראשוני האדם'. אני מאמין שהדות'ראקים שהגיעו לווסטרוז הושפעו מילדי היער, ושינו את דתם, כפי שכתוב בספר. 5: אל הכבש של אנשי-הכבשים. אין שום הוכחה לקיומו. וגם אין הרבה מידע עליו "\

לפי הגדרתך,

אלוהיי נאת' הוא האל האמיתי. אולם מנקודת מבת פוליטאיסטית יותר, גם ר'הלור כשר. באשר למדורת הלוויתו של דרוגו: אם אשתי היתה נפטרת, ועוד היתי נכנס למדורה באוטה הזדמנות... סביר שהייתי רואה דברים, ולא סביר שההיתי מתייחס אליהם ברצינות כלשהי מאוחר יותר, כשאיני מוכה צער.

CHEZKI17

New member
לדעתי

יש כמה אלים מה שנקרא טאואיזם נראה לי... אין לי ספק בר'הלור שהוא אימתי כי הוא נותן כוחות למאמיניו אבל לדעתי ההגדרה היא לא אמתי או לא אלא אל צדק או לא ישנם עוד דוגמאות לאמיתות האלים אבל שוב זה לא שאלה אמיתי או לא אלא שוב אל צדק או לא.........

ריבוי אלים פוליתאיזם

(טאואיזם זו פילוסופיה סינית) האמונה בשבעה היא פוליתאיזם אבל אמונה ברה'לור היא מונותאיסטית. איך אתה יכול לקבל גם את רה'לור וגם אלים אחרים.

לא בדיוק...

לרה'לור יש את האל האחר של האפלה, והאמונה היא בשניהם כניגודים. והאמונה בשבעה היא לכאורה פוליתאיזם אך היא למעשה כמו הנצרות- שבעה שהם אחד, כולם פנים שונות של האל, כמו השילוש הקדוש, האב הבן ורוח הקודש שכולן בעצם ישות אחת.

אכן. ודרך אגב,

אמונה ב2 כוחות מנוגדים {ר'הלור והאנונימי, למשל} נקראת דואליזם.

mysterious V

New member
קשה להאמין שהשבעה הם אלים אמיתיים

אפילו שהם שבע פנים לאותו אל, אבל לא ידוע איזה אל והשבעה לא הראו שיש להם השפעה כלשהי. עצי הלב לדעתי יש להם השפעה כלשהי, אני לא זוכר שהייתה הוכחה או משהו אבל כל הקטע שהעצים ממש דומים לפנים לא משאיר את העניין ליד המקרה. ורה'לור קשה לומר שהוא לא קיים ולא משפיע.

DIDGIN

New member
יש ספטון

שמספרים עליו שידע לבצע ניסים. אבל זה היה לפני הרבה זמן. אני מניח שכשהקסם נחלש אז גם הספטונים עם הכוחות אם היו כאלו נעלמו כמו כל השאר.

יש לעצים כח,

אך הוא אינו אלוהי, לדעתי. הפנים שבהם הן מלאכותיות, ילדי היער חרטו אותן.

MIniMage

New member
על האלים:

רהלור נראה אמיתי לחלוטין. וגם האל השני. כל מה שהולך עם האחרים, ועם הכוהנים של רהלור, ועם הנבואות, הכל מוכיח זאת. עצי היער, הם אכן האלים העתיקים. פעם הם היו האלים המרכזיים, אולי היחידים. אבל לאט לאט בני האדם שכחו אותם, והם איבדו מכוחם בווסטרוז (חוץ מהצפון ששם הוא עוד נותר). הרבה על עצי היער יתגלה דרך בראן במשתה לעורבים. האל הדותראקי נראה כאל כוזב. אבל בסה"כ אין הרבה מידע עליו. ואלי הספט נראים באמת כשטויות. חוץ מאותו הספט שהיה בעל כוחות בעבר הרחוק (באילור המבורך עם אני לא טועה), אין לכוהנים שום כוחות והם כמו כמרים היום. מטיפים כל הזמן וזה. חוץ מהקטע שבו האם נתגלתה לדאבוס בחיזיון, אין עוד עדות לאלי הספט.

למעלה