האליטות בישראל

האליטות בישראל

כדי לדבר על "המשפחות" שמשפיעות על המשק הישראלי, נהנות מקשרים עם הבנקים ועם התקשרות והממשלה, כדאי להכיר כמה שמות, כדי שהדיווחים המקריים על מר X וגברת Z לא יעצרו בכלפ פעם מחדש אלא גם יקבלו מימד היסטורי. לשם כך, יש לבצע מיפוי של האנשים הנמצאים בצמרת של מדינת ישראל. מצורף קובץ XL בגליון 1- רשימה של 1700 איש - עסקים, ממשל , תקשורת גליון 2- 665 הקשורים יותר לעסקים גליון 3- 60 האנשים המשפיעים במשק? תיקונים , הוספות והשמטות יתקבלו בברכה הבהרה - אין הכוונה שכל מי שמופיע באי אילו מהרשימות הוא רע או טוב, אלא פשוט ליצור מבנה נתונים שיאפשר לנו, האזרחים את היכולת לבצע מעקב אחר התנהלות הקשרים בין ההון, התרבות, התקשרות, הצבא והממשל בארץ.

shaief

New member
דרור, חסר הגליון הראשון...

בכל מקרה, כל הכבוד על היוזמה. שי.

רון סי

New member
מסריח

ההצהרה שאין כוונה להתייחסות ערכית (רע וטוב) לאנשים ברשימה מסריחה מאי-כנות, אפילו שקר בוטה, באשר ברור שאתה דווקא כן מתייחס ערכית לאנשים האלה, והתייחסותך שלילית במפורש.

אני לא מריח כלום

אולי הבעיה היא בצד שלך ? אין לי שום התייחסות ערכית לאנשים האלו, יכול להיות שהם עשו את הונם בצורה ישרה מאוד . בכלל ההתייחסות שלי לבעיות אף פעם לא היתה אישית, אלא מוסדית. גם אלו מהרשימה הזאת שהם לא מי קפ אוף טי, עשו את מה שעשו גם בגלל ששיש סביבם אנשים ומוסדות שמאפשרים או מעודדים את התנהגותם. כל מה שהרשימה נועדו לו הוא מסד שיאפשר מעקב מסודר יותר אחרי קשרי הון ושלטון בארץ - היות ומהפלגות ואנשי השלטון מוכרים לרובנו, והיות ואם יש קשר בין הון לשלטון ברור שגם אנשי הון שותפים לו - לא רק אנשי שלטון. בקשר לרשימה המלאה - אם יש ביקוש אני יכול להביא בקובץ נפרד.

רון סי

New member
אתה כנראה התרגלת לסרחון

ולכן אתה כבר לא חש בו. אתה מדבר על קשרי הון ושלטון, וקושר אליהם, ולו לכאורה, את האנשים ברשימה. אתה רוצה להגיד לנו שאין לך יחס ערכי שלילי, אפילו מאד שלילי, לענין של הקשרים בין אנשי הון והשלטון?

FuturePrimitive

New member
תודה על הרגישות

תודה לרון סי על הרגישות לאוביקטיביות של האזרח דרור. בשונה מהאזרח דרור, אני אציין שכדור-הארץ לא נהרס. את כדור הארץ הורסים אנשים ולאנשים האלה יש שמות וכתובות אין קשר בין הון לשלטון ההון הוא השלטון פקידי הממשלה הם אנשי עסקים אנשי עסקים מתכיבים מדיניות ממשלתית הם אחד הם כובשים הם רוצחים הם שודדים הם מדכאים נשים הם שונאים ערבים העניים בשבילם הם כמו ערמות קרטון הם זה לא אנחנו אנחנו זה לא הם אנחנו, שים לב דרור, עם כל המגבלות שלנו והבעיות והכשלונות והחולשות איננו חיים מתוך בחירה על חשבונם של אחרים איננו בוחרים לנצל אנשים למען רווחים איננו מרעילים לצעירים את המוח כדי שיהרגו בשבילנו איננו מתעלמים מזכותם של אנשים לאוויר נקי זה נכון שכל חיל שותף לכיבוש, והרבה גברים שותפים לדיכוי נשים, והרבה אנשים מגיעים למצבים של ניצול אדם וסביבה, אבל אין מה להשוות בין מי שחונך להרוג ולפגוע לבין מי שמחנך אנשים אחרים להרוג ולפגוע כדי שהוא יוכל להרוויח בשקט. הראשון מאנחנו, השני מהם.

רון סי

New member
בטח שכדור הארץ לא נהרס

אי אפשר להרוס את כדור הארץ, או בכל אופן לאדם אין היכולת הטכנית לעשות את זה. גם אם נפוצץ פה את כל פצצות הגרעין שיש לאדם בו זמנית, כדור הארץ ימשיך להתקיים ולחוג מסביב לשמש בדיוק באותו אופן.

אם אתה מתעקש

אז דווקא אפשר - שולחים טיל לכוכבית מספיק גדולה ומטים אותה ממסלולה כך שתתנגש בירח. אם מתכננים זאת כיאות הירח סוטה ממסלולו באופן שיגרום לו להתנגש בכדור הארץ. חישוב "מוצלח" מספיק יצור התנגשות שלא רק תכחיד 99 אחוזים מכל הביוספרה (לזה הכוונה בהרס כדור הארץ - הרס הביוספרה הקיימת כיום ) - אלא גם תטה את מסלול כדור הארץ אל החלל (קפאון עמוק) או אל תוך השמש (השרפות וכליה). קשנה לי לראות איך דבר כזה יכול להציק לאדם כמוך שכבר הצהיר שהצרות של הדורות הבאים לא מעניינות אותו. ובכלל מדוע עלינו להיות מוטרדים מהריח שעולה באפך, האם לא כל מטרתך כאן היא להביע את דעתך באופן שאינו תורם לדיון כלל אלא רק להציק ולהרגיז (אלמלא כן מדוע אתה מעולם לא שוטח את תפיסת עולמך באופן מסודר וברור, כך שגם בה אפשר יהיה למצוא את השגיאות הרבות שאתה שולה בתרועות נצחון מכתבהים של אחרים).

רון סי

New member
שולחים טיל להטות "כוכבית"?

מה זה, מדע בדיוני? אתה רואה יותר מדי סרט מדע בדיוני סוג-זין, אתה יודע... להביע את דעתי באופן שאינו תורם לדיון: אתה כתבת הודעה שבה שיקרת במצח נחושה לקהל הקוראים התמימים, בכך שאמרת שאין כל התייחסות ערכית לאנשים ברשימה. קודם כל חשוב להציג את הדברים כמות שהם, את האמת, וזאת עשיתי. אחר כך אפשר לנהל דיון אם רוצים.

זה היה

מדע בדיוני בתקופת זול ורן כיום זה בהחלט בתוך גבולות המדע. כמובן שאני שיקרתי, יש לי זנב וקרניים גם. אין שום התייחסות ערכית לאנשים ברשימה. לא אמרתי שהם עשו משהו רע.

למעלה