האלוקים- בשואה

האלוקים- בשואה

שמתי לב שכל יום האתמול ´יום השואה וגבורת הרוח´ נסוב הדיון על האלוקים בשואה, ואני רוצה לומר פעם אחת ולתמיד: אין לחרדים ולשומרי תורה כל בעיה עם "איפה היה האלוקים בשואה." הבעיה החמורה יותר היא היכן היה האדם בשואה. האדם האירופי התרבותי ההומניסט שבבחירותו החפשי תיצר את מכונת ההשמדה האיומה ביותר בתולדות האנושות. אלו המעלים טענות הבל כאילו לשומר המצוות והמאמין יש בעיה ד ת י ת בנושא השואה, אינם מכירים כלל את אלוקי המקרא שהוא ורק הוא הינו אלוקי ישראל ולא כל מיני תחושות שחשים בני אדם. על כן אל יטילו עלינו את הבעיה שלהם. כי לצערנו הגדול המודל המופיע בתורה מתאים כמודל למה שהתרחש בפועל. אנא קיראו את הפסוקים הבאים בספר "דברים" (פרק לא טז- כא) חלקם אצטט: "וחרה אפי בו ביום ההוא ועזבתים והסתרתי פני מהם והיה לאכול ומצאואו רעות רבות וצרות ואמר ביום ההוא הלא על כי אין אלוקי בקרבי מצאוני הרעות האלה ואנכי הסתר אסתיר פני ביום ההוא..." מפרשים שנים רבות רבות לפני השואה הסבירו את הפסוק הזה הלא על כי אלוקי בקרבי כאומר שהצרות יהיו כל כך גדולות עד כי יהיו בני אדם שיאמרו שאין אלוקי בקרבי. ועל זה באה התשובה: ואנכי הסתר אסתיר. ובהמשך אומר הכתוב: "וקראת את הרעה ב א ח ר י ת ה י מ י ם" (שם כט) התורה בעינינו, איננה סתם אליגוריה, התורה היא בעינינו האמת המשקפת את רצונו של אלוקים בעולם ואת מציאות חייו של העם היהודי, בין אם זה מוצא חן בעיניכם ובין אם לא. זה רציני. ועם כל הכאב, הכתוב שם אינו סותר את מה שקרה להוותנו בשטח, באירופה. אפילו על כך כך רמזה הנבואה, זו הפרוגנוזה האלוקית, שאנשים יאבדו את האמונה בעקבות המאורעות הקשים ויאמרו את מה שיאמרו. כלומר, מאבדי האמונה גם הם מגשימים בעצם מציאותם את הכתוב בפרקי התורה. אולם, אנשים אינם מוכנים להתמודד עם פסוקים אלו, שהם מעט מזעיר מן האמור בתנ"ך בנושאים אלו. ועל כן, פותחים בצעקות הסחה והסתה. לא לנו הבעיה כי אם להם. אם כי החטא, הכאב, הסבל והיסורים בהחלט משותפים לכולנו, לכל עם ישראל לפלגותיו. הדברים יהיו לעלוי נשמתם הטהורה של סבי וסבותי הקדושים הי"ד שנהרגו על קידוש שמו הגדול ע"י הנאצים ועוזריהם ימ"ש.
ירוחם

begone

New member
האלוהים - לא היה בשואה

בין השנים 1939-1945 נרצחו שישה מליון יהודים - גברים נשים וטף. אלוהים לא ידע מזה. אלוהים לא שמע מזה. זה ברור למה - כי אלוהים איננו קיים במציאות הפיזית. אלוהים הוא מושג מופשט אותו המציאו בני-אדם שחיפשו פתרון לשאלות שהציקו להם בעבר ובהווה. אין קשר בין האלוהים ובין השואה, בדיוק כפי שאין קשר בין מושג הצדק ובין השואה. מושג הצדק הוא אלמנט מופשט, בעוד השואה היא אירוע מציאותי שהתרחש באמת. אם אלוהים שלך אוהב לשחק במחבואים ("ואני הסתר אסתיר"), זאת בעיה שלו. אי אפשר לשחק משחקים כמו ילד קטן, כאשר שישה מליון יהודים נרצחים על לא עוול בכפם. הרבה מאוד אנשים איבדו את האמונה בעקבות השואה, ביניהם סבא שלי, ואני בהחלט מבין אותם מבחינה פסיכולוגית ונפשית. אני סבור שזו מסקנה בריאה מאוד, לאור האירועים החמורים שאירעו באירופה באותה תקופה. וכאמור טענה אחת אחרונה, מר גאון: "האדם האירופי התרבותי ההומניסט שבבחירותו החפשי תיצר את מכונת ההשמדה האיומה ביותר בתולדות האנושות" היטלר, גבלס, הימלר, אייכמן ושות´ לא היו הומניסטים. להיפך. הם היו אנטי-הומניסטים. הם היו פאשיסטים, גזענים, אלימים, גסי-רוח ומחרחרי-מלחמה. האדם האירופי התרבותי ההומניסט נלחם בשלטון הנאצי ובמכונת המלחמה הגרמנית, וזו הסיבה שבגללה אתה חי כאן היום, ומברבר ברבורים בלי טיפה של אמת עובדתית והיסטורית. במקומך הייתי מתבייש לבזות את זכר משפחתי, וטוען טענות אנטי-מציאותיות במסווה של דאגה דתית.

למעלה