האלוף שטרן

האלוף שטרן

לא יכולה שלא להסכים עם מה שכתב. במהלך המלחמה בלטה מאוד העובדה מהיכן מגיעים מרבית הקרביים. מהפריפריה ,מקיבוצים ומושבים, חובשי כיפות סרוגות. האם אנחנו לא אותו עם ? האם הנטל לא צריך להיות אחיד ? ומהן ההשלכות ? למה בצוות של בני אין אף תל אביבי או חיפאי? הייתה כתבה בטלויזיה על הנובורישים שבניהם בעיקר מתגייסים ליחידות שיש בהן תועלת עתידנית. כמו יחידות מודיעין ותפקידים מסוימים. והאם לכך לא תהיה השפעה חברתית בעתיד ? שטרן

the gypsy

New member
אילתית, בשם החיפאים...

חייבת לחלוק על הכתבה, ובגדול. להלן רשימת יחידות בהן משרתים חבריו הקרובים של בני: 2 החלו שירות בקורס טיס, נשרו וכעת: 1 בשלדג ו1 ביהלום 1 מ"כ צנחן 1 צלף בנח"ל 1 מט"ק (כעת מדריך בקורס מט"קים) 4 תותחנים 1נ"מ 1 קמב"צית בח"א ואלה רק החברים הקרובים ביותר! ישנם רבים אחרים בני מחזורו שמשרתים ביחידות קרביות. גם בנופלים במלחמה הנוכחית, למרבה הצער, היה לחיפאים ייצוג הן בסדיר (אחד מהם - קצין בצנחנים - למד שנתיים מעל בני בביה"ס) והן בלוחמים במילואים... אני מעריכה מאוד את האלוף שטרן (וגם יצא לי לפגוש בו במהלך שירותי), אך בצד היותו אדם מבריק, הוא גם ידוע כמי שממהר "לשלוף" דברים שלא תמיד במקומם... טוב היה עושה לו היה בודק את התפלגות המתגייסים ליחידות קרביות עפ"י ישוב מגורים, באחוזים ביחס לכמות במלש"בים, ומפרסם את הדברים בעת שלום, במקום לשפוט עפ"י מספר הנופלים - דבר שבאופן אישי מעביר בי צמרמורת...

זה נעשה בעבר.

והיה לכך על כך שיח ציבורי. אני מדברת בהכללה ולא על חברים שמכירים. התחשיב הוא אחוז מהחלק באוכלוסייה של היישוב.

the gypsy

New member
שימו לב לתגובה של ח"כ אורי אריאל לד

לדברי שטרן - והוא בטוח לא חשוד באהדה למרכז התל אביבי החילוני... ההתבטאות של שטרן בהקשר לחלוקת השכול היא אכן אומללה ולא במקום.

סמדר בנ

New member
על מה הוא מבסס את דבריו?

על סמך בדיקת נתוני גיוס או על כמות ההרוגים כפי שכתוב בכתבה? הרי כמות זו אינה מדד סטטיסטי, ואחוז ההרוגים אינו משקף את אחוז כלל המתגייסים וחלוקתם הגיאוגרפית. למשל - מישוב הקטן עלי היו 3 הרוגים אם איני טועה. מה זה אומר? הרוגים רבים היו אנשי מילואים שהתגייס לפני אי אלו שנים. אני גרה בת"א באיזור שנחשב אמיד (נובורישי??). אני יודעת שהחברים של שתי בנותי שאפו להגיע ליחידות קרביות ואלו שלא הגיעו זה בד"כ בשל פרופיל רפואי נמוך. ראיתי את המוטיבציה, את ההכנה לקראת יום הסיירות וכו'. הגיעו בנים לקורס טיס, סיירת מטכ"ל, עוקץ, דוכיפת, שיריון, תותחנים, צנחנים, נח"ל ועוד. זה שבצוות של בנך אין אף תל אביבי זה לדעתי מיקרי כי ישנן הרבה יחידות מובחרות אחרות בהן ישנם תל אביביים.

2mia

New member
אילתית בשם איזור השרון

מבית הספר של בני רוב הבנים הלכו לקרבי וסיירות מובחרות.אצל בני 4 חברים הם בצנחנים ועוד בגבעתי וכל מיני סיירות אחרות.השליפה של "אלוף שטרן" מרתיחה אותי מאד.

עציון

New member
הוא דיבר לפי גיוס ולא לפי הרוגים

ואני מאמין שהוא יודע מה שהוא אומר ולמעשה הוא אמר בקול(לא בטוח שזה מתפקידו...) מה שהרבה הרבה יודעים. בת"א אחוז המשתמטים לא נמוך כלל וכלל. אני מבטח משפחה עם 3 בנים. אף לא אחד מהם שרת בצה"ל. וזו משפחה טיפוסית לצפון ת"א.(לע"ד)

ממתי צריך להתרגש ולהגיב לכל פליטה?

"הפליטות" של האלוף שטרן הן לא מהיום, ורובן לצערי גם אומללות מאד, כמו זו האחרונה. מציעה להפסיק לתת לו את התהודה והפרסום שהוא כל כך מייחל להם. התגובות שלנו רק מסיבות את תשומת הלב לדבר טופש, שאילמלא התגובות כבר היה מזמן נמוג ומפנה את מקומו לדבר האיוולת הבא.

oshiko

New member
זו טעות להצמיד את זה לגיאוגרפיה

מה יעשו תל אביבים שיש להם בנים ביחידות קרביות? זה רק יכול לפגוע באנשים שלא לצורך. נטפלים לתל אביב בגלל הסטריאוטיפ שהיא מייצגת; סטריאוטיפים רחוקים מלהיות מדע מדוייק, אבל אין סטריאוטיפ שאין לו רקע במציאות. אם נעזוב את הגיאוגרפיה, ונדבר על קבוצות בחברה הישראלית - זה ברור שיש השתמטות. אני לא מדבר על "תורתם אומנותם", שהיא תופעה ידועה ומתמשכת של המגזר החרדי. יש השתמטות במגזר החילוני. אפשר לראות את שוליה גם בפורום "מתגייסים" השכן. כמי שמבקר בו לא מעט אני יודע כמה שאלות מופנות שם בבקשה לייעוץ איך לעמוד לפני הקב"ן, איך להשיג ג'וב טוב קרוב לבית, וכדומה. יש לציין שזה מיעוט הפונים לפורום "מתגייסים". גם בפורום הזה נתקלנו במעט מקרים כאלה. אפשר להוסיף על זה סוג של הודעות שמחקתי כאן מדי פעם שממש קוראות לא לשרת, כי הצבא לא מוסרי, כי מלחמה בכלל זה גועל נפש, כי זה מפחיד, וכו' וכו'. היתה כאן אם שהפנתה קריאה כזו בהודעה שמחקתי. היתה תוכנית לפני שנה בטלויזיה על התופעה, המקיפה בני נוער מהשכבה העירונית המבוססת והמשכילה. שוב, לא רוצה להיכנס לגיאוגרפיה. את אחת הקבוצות האלה מנחה (או הנחתה בזמן התוכנית) מי שהיתה רכזת האשכול שכלל את הפורום שלנו, וראיינה אותי אישית כשביקשתי להקים את הפורום הזה. הקבוצה מייעצת לחבריה מה לאמר לקב"ן כדי לקבל פרופיל נפשי ולהיפטר משירות. ממקרים שאני מכיר, אין דבר קל מזה. הקב"נים האחראים לקבוע את הסעיף הנפשי בפרופיל מסתפקים בדרך כלל בהצהרה כללית שהבחור לא רוצה לשרת, או לא רוצה קרבי. אפילו הולכים לקראתו ונותנים לו לבחור בין 21 (פטור משירות) ל 45 (פטור מקרבי/קורסים, ג'וב קל"ב מובטח). לא ראיתי גוף בצה"ל שכל כך נחמד לפונים אליו וכל כך הולך לקראתם כמו הקב"נוס האלה. כולנו יודעים כמה קשה להזיז דברים בצבא במקרים הרבה יותר מוצדקים. ללא ספק יש השתמטות לא מועטה במגזר החילוני המבוסס והמשכיל, לצד ההשתמטות החרדית. ובלי לקשור לגיאוגרפיה, יש לצערנו בעם הזה הבדל בין דם לדם. יש לציין ששום דבר אינו חסום בפני המשתמטים, הם נהנים מעדיפות ניכרת בלימודים ובהתקדמות בחיים האזרחיים עקב ה"רווח" של שלוש או יותר השנים האלה. שמעתי על יותר ממוסד אקדמי אחד במרכז הגדול שעושה צרות למגוייסים ומילואימניקים עקב אג'נדה פוליטית שמאלנית-קיצונית בעלת יחס עויין לצה"ל, והיו על כך כתבות בעיתון. צריך להפנות קריאה למי שצריך ולתקן תיקונים רבים בנושא הזה. זוהי גירסתי המתוקנת לדבריו של שטרן, שבאופן הזה ראוי שיישמעו.

אני חייבת להגיד לך שאת מצטרפת

לאמירה מאוד אומללה של האלוף שטרן הידוע לשמצה. אני מצרה על חברי הפורום שרואים באמירה הזאת כמשהו שצריך באמת להתייחס אליו ובטח לא לתמוך בדברים האלה. לאן הגענו? למדוד אדם לפי אמות מידה כאלה? משפחה שיש לה שלשה בנים שלא שרתו ביחידה קרבית עושה אותם פחות טובים מהבנים שלנו? מודדים "שווי" של עיר או איזור או בתי ספר לי מספר האנשים שנהרגו במלחמה? אתם מבינים איזה חשבון מקברי אתם עושים? אני מאוד מוטרדת מהתגובות האלה. אני חושבת שהן לא במקום. אני בתור אם לחייל קרבי ולוחם ונמצא בלבנון לא חושבת לרגע אחד שמי שמשרת בקריה או הלך לעתודות טכנולוגיות ו גר בתל אביב ויש לו עוד שני אחים שלא היו קרביים שווים פחות מהבן שלי.

oshiko

New member
אין בעיה עם אף תפקיד

שאליו שובץ מי ששובץ לאחר שגילה את הנכונות להשתתף במאמץ ולהתמיין לתפקיד שתואם את הפרופיל הרפואי, הנתונים והיכולות שלו. כמו שכתבתי למעלה, קשה לעצום עינים ולא לראות את תופעת ההשתמטות המתרחבת והולכת מטעמים כביכול פילוסופיים, אידיאולוגיים, ושאר עטיפות שמכסות על "אני ואפסי עוד" (איזה אפסי, אני רק אני). לא זוכרים ממש בפורום הזה את תופעת ה"לא מתאים לי/לו"? יותר מהורה אחד שפונה לפורום בתחנונים שלבן יש פרופיל קרבי, וזה "ממש לא מתאים לו" או "ממש לא תאים לי". מבקשים את עצתנו איך להשתמט מהגזירה, ואנחנו בדרך כלל עונים באדיבות. מהזעקות, האמיתיות, שעלו כאן בפורום במהלך המלחמה, עד לפני ימים ספורים בלבד, ואני מקווה שנתעד איפשהו את הימים המיוחדים/הנוראים האלה, אני מבין שאפשר להגיד עבור כל ההורים כאן שזה "לא מתאים לנו". התקבצה כאן במקרה חבורה של אנשים שכולם לוקים בחוסר התאמה טוטאלי לשירות של הבן בקרבי בזמן מלחמה. אנחנו לא שקטים, לא ישנים, משתגעים מדאגה, מקפצים מאתר חדשות לערוץ חדשות כאחוזי תזזית. אי לכך, אני חושב שכולנו צריכים להגיש בקשה מיוחדת לפטור של בנינו מקרבי עקב חוסר התאמתנו להיות הורים לחיילים כאלה. שייקחו את הנורמלים. אלה שהעניין הזה עובר ליידם; כולה הבן במלחמה בלבנון, ביג דיל. למה לקחת דווקא את אלה שלא מתאים להם !??

הבהרה

ראשית , אנו פורום בו כל אחד מביע את דעתו גם אם היא במיעוט. שנית,הבהרה לדברי. בשום אופן לא התייחסתי ולא הסכמתי עם דבריו של שטרן לגבי השכול אלא על שירות בכלל. ואושיקו ,התיייחסת בדבריך למגזרים. להזכירך חלק מהמגזרים (לא כולם) מתגוררים באזורים גיאוגרפים מסוימים. לגבי שלישות וגובניקים.לא פעם הבעתי דעתי בעניין שכל חייל באשר הוא תורם את חלקו למדינה, אך דברי התייחסו לקרביים באופן ספציפי. ולאלו שהרגזתי אותם , ממש לא התכוונתי.

"למה ביחידה של בני אין תלאביבי או

חיפאי" למה בפלוגה של בני פלוגה לוחמת קרבית וידועה אין אף אילתי? מהעיר שלי נהרגו שלשה לוחמים במלחמה האחרונה. מהפלוגה של הבן שלי נהרגו 8 בתחילת המלחמה ביניהם אותו סמג"ד גיבור ומפקדים וחיילים. והיה ביניהם מתל אביב ומחיפה והקריות וכו'..

אוי כל כך חבל...

ההכללות האלה כל כך לא ראויות. אני מבינה את ההרגשה של חוסר ההגינות שיש כאלה שמסכנים עצמם מאד ויש כאלה שלא אבל... תרשו לי לספר לכם על ה"אליטות" שאני מלמדת בלוד ושמתגייסים לחמ"ן תלפיות, לתלפיות, חבצלות , ברקים , שחקים. כל אלה יחידות בעלי "תועלת עתידית". חלק מהם באים מישובים מאד מבוססים וחלק מבתים שלא משלמים שכר לימוד כי אין מה לאכול בבית. הצבא ממיין אותם על פי הישגיהם בלימודים ועל פי בחינות מאד קשות שהם עושים. הם פשוט תלמידים טובים וזה הכל. צה"ל זקוק גם למוחות והראיה לכך היא מה שקרה במלחמה הזאת. צה"ל גם משתתף בפרויקט "עתידים" ובו משתתפים תלמידים מאזורים "נכשלים" הם מקבלים שיעורי עזר בתוך בית ספר כדי שיהיו להם ציוני בגרות טובים ואח"כ הוא מממן להם את כל הלימודים באוניברסיטה ודיור וכלכלה. הם לא יהיו קרביים , הם יהיו המוחות העתידיים שיצילו אותנו אולי בעתיד. מאידך אני יכולה לספר לך על תלמידים מבתים מאד מאד מאד עשירים, משועי הארץ, שבניהם מאד קרביים (אחד מהם שירת גם ביחידה המאד קרבית 669 ועוד אחד אחר שהוריו מרצים למתמטיקה באוניברסיטה "אליטה אליטה") וכן, כולם לומדים אצלנו ביחד. ואגב, אני גדלתי בתל אביב וחלק מחברי עדיין שם וילדיהם גם קרביים, גם במודיעין וגם קל"בניקים. כל אחד והסיפור שלו. ממש מיותרת ההכללה הגאוגרפית הזאת.

treeman

New member
הגיעה העת לשים את הפוליטיקלי קורקט

בצד, ולהפסיק ללכת סחור סחור. מה ז"א אושיקו, תופעות של השתמטות במגזר החילוני? המגזר החילוני הוא רוב בניינו ומניינו של הציבור המתגייס לצה"ל, הציונות הדתית היא מיעוט קטן(מספרית) בעם ובצה"ל, שלא לדבר על המגזר החרדי. כלומר אין השתמטות במגזר החילוני, אלא יש,אולי, השתמטות במגזר המתגייסים לצה"ל נקודה. האלוף שטרן, לא התייחס לגיאגרפיה ולא לסוגי התיישבות(התיישבות עירונית/חקלאית) הוא התכוון בסך הכל, כמי שחובש כפה סרוגה וכמי שמייצג תפיסה פוליטית מובהקת, להגיד למחנה השמאל-מרכז, שימו לב רבותי, "שלי יותר גדול משלכם", ובמילים אחרות, אנחנו הציונים האמיתיים, אנחנו שומרי הגחלת היהודית, אנחנו הלוחמים, אנחנו המובחרים, אנחנו מלח הארץ, אז אתם שיינקינאים זוללי סושי ושרצים, שלא תחלמו בכלל, לבלבל לנו את המוח עם תוכנית התכנסות כזאת או אחרת, אני בוש ונכלם, שבשעה שאחרוני הלוחמים שנפלו בלבנון,טרם הובאו לקבורה, כאשר העדויות מפי החוזרים מזירת הלחימה, הולמות בנו שוב ושוב, על ימח"ים ריקים, על מחסור בציוד רפואי, על לוחמים הפושטים על בתי מקומיים כדי למצוא מזון, על יחידות שלא התאמנו ברצינות שנים ארוכות, פחות מיממה מהפסקת האש, עוסק אחד ממפקדי צה"ל הבכירים בפנקסנות פוליטית, כן, פוליטית מהסוג הנחות ביותר, ולא בפעם הראשונה.

oshiko

New member
אל תתנפל עלי ...

עברו על רבים כאן בפורום, חילוניים כדתיים, וגם עלי, ימים לא קלים. לא ראיתי אותך כאן משתתף או מעודד. אני שמח שמצאת לנכון להיכנס עכשיו, אך אנא, אל תלכלך ואל תקלקל את האוירה הטובה שהיתה כאן. יש השתמטות במגזר החרדי. ויש השתמטות במגזר הלא חרדי. אתה שם את הפוליטיקלי קורקט בצד, אבל אני עדיין מחוייב לו, כמובן. אני שמעתי את שטרן, והוא דיבר דווקא על קיבוצניקים. אבל למה שאפריע לך להתלהם. מעבר לכך, אני לא הדובר שלו. תתנפל עלי רק בקשר למה שאני אמרתי. אף אחד לא חף מפנקסנות פוליטית. אם אני לא טועה, הפעם האחרונה שראיתי אותך ידידי נכנס לפורום היתה בדיון על שמירת הכשרות בשבת, או משהו כזה. אז בכלל לא הפריע לך להבדיל את הדתיים ולהכליל הכללות שליליות. אבל באיזשהו הקשר חיובי - חס וחלילה. כאן אסור להבדיל ולהכליל. נראה אותך בוודאי בדיון הבא שבו יוזכר משהו על דתיים. להתראות עז אז.

paulika

New member
תגיד, תריימן, איפה היית בכל הימים

והלילות, כשאנשים כאן רעדו מחרדה לשלום ילדיהם וחלק גם לחייהם בנוסף, מהיותם גרים בצפון המופגז? אני לא מדברת על פוליטיקלי קורקט, אני מדברת על אנושי קורקט. למה לא באת לחזק, לעודד, לתמוך? אתה עומד לך שם מלמעלה וכמו עייט , עט על כל פירור של משהו שאתה יכול לתקוף. מה אתה בכלל מחפש בפורום הזה? מחפש מקום להוציא את האגרסיה שלך. את התסכולים שלך? אשמח מאד אם תלך לשעורי קראטה או איגרוף ותעזוב אותנו.

treeman

New member
פאוליקה, נראה לי שאני זקוק לאישורך

כדי להכנס לכאן? מה אני נכנסתי לסלון ביתך? מה זה קומונה סגורה שנפתחה למגזר מסויים?(זוכרים?)חוץ מזה, כאשר מתחילים לענות לגופו של אדם, במקום לגופו של עניין, המסקנה כנראה שאני צודק, ודרכתי על יבלת כואבת,ואין תשובה עניינית. התייחסתי לנושא לגיטימי שעלה בפורום, וכתבתי בסה"כ לגופו של עניין, לא תקפתי אישית אף אחד(בפורום), לא העלבתי, לא גידפתי כמו שעושים לי, אבל בסה"כ אני מרוצה כי השיח המיבורי בנושא זה ראוי בהחלט. אם מישהו חושב, שיסתמו לי את הפה, כי הדיעות שלי לא מתאימות למישהו, אז הוא טועה, ובענק.

למעלה