האלונים שלי

אולמוס

New member
האלונים שלי

לחברי הפורום שלום, כפי שהבטחתי זהו אלון תבור שאני מעריך את גילו בכ- 20 שנה. הגיע אלי באמצעות אחד מחברי החוג שמצא אותו במצב כמעט סופני במשתלה. אחרי טיפול של 5 שנים כך הוא נראה היום.

אולמוס

New member
אלונים צעירים יותר...

האלונים בתמונות הבאות הגיעו אלי כנבטים בני שנה ממשתלת קק"ל. הגנן המקומי לא שתל אותם בשל גדלם הזעיר ואני זכיתי בהם. לאחר טיפול מסור של כ- 6 שנים ויותר מתקבלת תוצאה מעניינת והסבלנות משתלמת כנראה.(יש כמה מהם התמונות הם רק דוגמאות) אגב אחרי ש ממש"כיסחתי" את האלונים האלה בעיצובים וליפופים בשנתיים האחרונות - השנה הם ב"חופש" ואני נותן להם ל"השתולל" ול"התמלא" בעוד כ שנתיים יעברו לכלים שטוחים.

אולמוס

New member
שימו לב לגזע

ניתן להבחין כבר שמתפתח מרקם גזע אופייני לאלון התבור הבוגר

אולמוס

New member
אלון מצוי

באותו משלוח שהגיע ממשתלת קק"ל נתקבלו גם אלונים מצויים. שניים מהם שרדו גדלו והם נאים למדי. עיצוב האלון המצוי שבתמונה המצורפת נעשה לפני חודשים אחדים בהתייעצות עם ו. פאל

אולמוס

New member
וככה הם התחילו...

תמונה קבוצתית של אלונים חברי "פעוטון שמוליק"" מימין לשמאל: אלון התבור - בן 5 חודשים מתקרב לחצי מטר בגובה וקוטר בסיס הגזע כ- 1 ס"מ (החבר'ה האלה ממש גדלים אצלי על שמרים...) אלון מצוי בן 5 חודשים אלון אנגלי- (הגיע אלי במקרה בלוט לא מזוהה עם בלוטים של אלונים אחרים מקומיים, מסביבה שבה גדל גם אלון אנגלי). להפתעתי נבט ומתפתח היטב. קיבל השנה טיפול לפיתול הגזע. אלון השעם - נבט שנאסף בחורף של השנה שעברה מהגן הבוטני בירושלים (ברשות כמובן)קיבל בחורף טיפול לפיתול הגזע. נראה את החברים האלה בעוד 5 שנים... כל האלונים הצעירים שכבר נראים כמעט כבוגרים שראיתם בתמונות קודמות למעט ה"זקן"- כך ממש התחילו את דרכם אצלי. צריך טונות של סבלנות, מעקב שוטף וטיפול מסור (רק מוסיקה עדיין לא השמעתי להם...)

איתן em

New member
האלונים של שמוליק- הסבלנות משתלמת

ניראים מצויין,מעוצבים הייטב,חלוקה יפה של הענפים,גזע מתחדד,תרומתו של ו. פאל אכן מורגשת והניבה תוצאות. לא היתי שולל להוסיף מידע גם על מידות הצמחים היותר גדולים. איתן

אולמוס

New member
עוד מידע - אלונים צעירים בני 7 שנים

שלום, להלן מידע נוסף על אלונים צעירים ועל אלונים פעוטים בדרך לבונסאי בקרוב ובעוד מספר שנים כפי שציינתי קוטר בסיס הגזע נע בין 2- 4.5 ס"מ וגובה ממוצע של העץ כ- 60 ס"מ- לאחר הגיזומים וקיטמוי צמרת, ליפופים, גיזומי הסחה, קשירות וכיוב' האלונים אצלי מתפתחים מעת הנביטה במצע המורכב מ-כ- עד 40 אחוז תערובת עציצים מועשרת בטוף והשאר חמרה. הדישון- באביב המוקדם בקומפוסט/הומוס ומעט גרגירי אוסמוקוט ארוך טווח. הנסיון מראה שתערובת זאת אופטימלית עבור רוב מיני האלונים שאצלי באימון (תבור, מצוי, שעם, תולע ואנגלי). עם ההעברה לכלי שטוח יישתלו במצע מנוקז ומאוורר יותר ופחות חולי. השקייה- בטפטוף בדליי שתילה - אחת ליומיים עד לנגירה מלאה. הצעירים שנבטו השנה בשקיות שתילה או בתבניות פלסטיק מקבלים השקייה בהתזה פעמיים ביום בתנאי חצי צל. בשנה הבאה יעברו למשטר השקייה ודישון כשל אחיהם הבוגרים אולם יועתקו לדלי שתילה רק בתום השנה הראשונה שלהם. מי שנבט בכלי קטן - יועבר לשקית או עציץ גדול יותר.העברתי בימים האחרונים - לפני החום, מספר אלונים בני 5 חודשים שפיתחו גוש שורשים מושלם לעציצים גדולים -ללא תופעות לוואי. כלשהן. ההתאוששות - במקום מוצל ולח בסמוך למשרשה.

אולמוס

New member
אלון

שלום, האלון הוא עץ הגדל בארץ בטבע. לא מוכר לי אלון "תרבותי" אבל...(ראה בהמשך). . האלונים במשתלות וגנים למיניהם מקורם בד"כ בזרעים. בארץ האלון למיניו מוגן ואין לפגוע בו בסביבתו הטבעית. עם זאת האלונים נמכרים במשתלות מסחריות מריבוי זריעים וכן ניתן למוצאם גם בגנים ציבוריים ובפארקים לאומיים וכןבמשתלות קק"ל המרבות אותם מזרעים- בד"כ לנטיעות בטבע. עם זאת ככל הנראה, ישנם טיפוסים של אלונים או הכלאות שנוצרו ממינים במקום בו חברת האלונים מורכבת לפחות מ- 2 מינים או יותר. למשל בהנבטה האחרונה גיליתי שמזרעים שנאספו במקומות בהם חברת האלונים מרובת מינים, נבטו אלונים בעלי תכונות שונות מעט, כגון אלון שצורת עלוותו מזכירה את זו של אלון השעם אבל במרקמו דומה לעלוות האלון המצוי, אלון אחר, שהגיע מסביבת אלון התבור ואלון התולע, פיתח עלים מעט עדינים קטנים קמעה ומשוננים יותר מאלה של אלון התבור שבד"כ יותר דומיננטי (עפ"י התצפיות שעשיתי). לקבוע במדוייק אם מדובר בהכלאה או בטיפוס בזן מעבר לבדיקה "בעין"- יש צורך בבדיקה מדעית בוטנית של ממש ואין לי את הכלים לכך. אבל זה יותר ענין לבוטניקה+ גנטיקה של צמחים מאשר לבונסאי וגלשנו מעט בענין הזה...

למעלה