האלבום המשפחתי

האלבום המשפחתי

שבת בבוקר כולם עדיין ישנים ואני לאחר שנים רבות מעלעלת באלבום התמונות הישן והמרופט. דפים שחורים, נייר הפרדה דק, שקוף, בלוי ומקומט, תמונות דהויות מצהיבות, פורטרטים של מבוגרים, ילדים, אנשים צעירים. חיים של משפחה מתועדים לטובת הדורות הבאים. ואין מי שיצביע יספר ויסביר מי האנשים הללו....... סבתא רבא? סבא? דודים? איזו סבתא היא זו המחייכת ומי זו המביטה בחומרה אל המצלמה? מי התינוק המחייך אל מצלמת הסטודיו ומי הזוג הצעיר המאוהב המטייל ברחובה של עיר שגם את שמה לא נדע.... מצליחה לזהות כמה מהדמויות בתמונות בעיקר של אלה שזכיתי להכיר, תמונות בודדות שאפשר לחבר להן שם ומקום. יש עוד מתוסכלים כמוני? אני מקפידה לרשום באלבומים....אלה המסודרים, לטובת הסקלרוזה והדורות הבאים
שבוע טוב לכולם

מאוד מרגש ובטח שיש../images/Emo122.gif (יצא חרוז)

לפני כעשר שנים (כן, כבר אז הייתי סקרן), החלטתי שצריך לעשות משהו עם קופסת התמונות של סבתא אשר עיינתי בה בכל פעם מבלי להכיר את הפנים ואת האנשים שמאחוריהם. זה היה, כנראה, קצת לפני הצבא, אבל אני לא זוכר בדיוק... סבתא עברה לגור בבית אבות, ואני החלטתי לגרור את אחי הצעיר ולשמח את ליבה בביקור לא שגרתי של אמצע השבוע (היינו נוסעים לבקר אותה בכל יום שישי). נסענו אליה בבוקר, קופסת התמונות ביד, והתחלנו להעביר בינינו את התמונות. סבתא זכרה את הכל, כמובן - אלו היו אנשים שהיא הכירה, אנשים שכבר אז היו מזמן לא-בין-החיים... לכל תמונה היה סיפור. לכל איש היה קוריוז. לכל פרצוף היתה כתובת. ושם. תמונות בשחור לבן ובחום דהוי, מסגרות גזורות, גלויות שנה טובה, הקדשות בכתב יד מסולסל. את הכל סבתא סיפרה. ואנחנו, שני ילדים שלא מבינים דבר, לא רשמנו כלום
לפני כחודשיים, חזרתי עם התמונות ועם אחי הצעיר לבקר את דודי עם אותה קופסת תמונות. לקחתי אליו רק את התמונות שלא הכרתי, כיוון שבשנים האחרונות קיבלתי רמזים לחלק מן התמונות (וחוצמזה, לעבור על כל התמונות ייקח הרבה זמן, ככה שאפשר לעשות את זה בכמה פעמים). הפעם רשמתי שמות, תאריכים, הערות, תזכורות. הפתק צמוד לתמונות בארגז, שלא יילך לאיבוד. זהו, אלה הן התמונות שלי, בינתיים. ארנון

בימים האחרונים עיין אבי בקופסת..

התמונות של סבי שהנחיל לנו את חשיבות התיעוד המסודר על כן יודע אבי את פרטי כל תמונה ותמונה מי מופיע בה ומתי ואני ממנו לומדת בשקיקה,לאמי יש מעטפת תמונות שנותרה מן המישפחה שם וטרחנו ושקדנו לברר מי ומה ככל יכולתנו בעיקר מבני המישפחה שאר הדמויות הן יותר חברים של סבתי מימי ילדותה בסוויר שכוחת האל אבל מה שצריך לדעת אנחנו יודעים. שלך חנה גונן

למעלה