האלבום הכי טוב Lyrically?

Syndrome

New member
האלבום הכי טוב Lyrically?

שרשור שאימצתי מפורום זר - באיזה אלבום היפ הופ בהיסטוריה יש לדעתכם את הרמה הכי גבוהה בתוכן? אני הייתי בוחר ב Common - Like water for chocolate אלבום פשוט מדהים, שלקח לי המון זמן רק לעכל, להתרגל ולהבין, אבל ברגע שמצליחים להיכנס אליו העומק המילולי שלו אדיר... גם מוזיקלית הוא מאוד יוצא דופן יחסית להיפ הופ. עוד אחד הוא גם Nas - Illmatic, נאס הכי חד שאפשר כאן במה שזה לא יהיה..

Psycho BuZZ

New member
Dr. Dre - The Chronic 2001

גם Eminem - The Slim Shady LP וגם 2Pac - All Eyez On Me וגם Notorious B.I.G - Ready To Die

hermoni

New member
אז ככה

לדעתי אפשר להוריד את קרוניק 2001 כי אין פה כ"כ הרבה ליריקה אבל יכול להיות שדווקא עלייך זה השפיע לעומת זאת האלבום של ביגי בהחלט מה שרציתי לכתוב אלבום שמעביר בצורה חדה מאוד את החוויות וההרגשות של הבןאדם הזה במיוחד של תחושת העוני ושל החיים שלו בניו יורק... אלבום מאוד חזק שאני מאוד מאוד אהבתי ובאמת מעביר את המסר שהוא רצה להעביר פה בייבי בייבי:)

Psycho BuZZ

New member
Chronic 2001 דוקא אלבום נחמד...

לא השפיע עליי רבות, אבל הוא בהחלט מצויין!!! וליריקה די טובה... מעבירים את הדברים שם בצורה ישירה... והאלבום של ב.י.ג הוא אחד הטובים בתחום... למרות שהכרתי אותו כ"מעתיקן מטופאק"... ככה זה... אל תשפטו אותי...

Killa TzzzT

New member
כמה שהדיסק הזה ענק ועוד כמה שנים

כבר יוכל להיות ב"רשימת הקלאסיקות" שלי אני לא חושב שהוא מספיק טוב מבחינה ליריקלית המסרים לא יותר מידי חכמים.. וגם חצי מהדיסק הוא מארח עוד ראפרים אז לא כל הליריקס נכתבו על ידי דרה אז הוא לא הליריקאי המבריק לדעתי... מה שכן מפיק ענק.

Syndrome

New member
נכון...

האלבום הזה בהחלט נכנס תחת אחד האלבומים המופקים הכי טוב, מכל הבחינות, אבל ליריקס... סבירים.

Psycho BuZZ

New member
פסדר אז ליריקס לא...

אבל עדיייייייייין הכי נחמד לשמוע את השירים שם ועדיין הליריקה הם הדבר הכי חשוב שם...

Psycho BuZZ

New member
מוכן אפילו לפרט... ס´תכלו:

"The Watcher" "Fuck You" "Still D.R.E" "Big Ego´s" "Xxplosive" "What´s The Difference" "Forgot About Dre" "The Next Episode" "Bitch Niggaz" "Let´s Get High" "Murder Ink" "Some L.A. Niggaz" "Bang Bang"

Altryne

New member
וסקיט ענק ענק ששמו

ed-ducation אם אני לא טועה אחד מדבר על הבנות ממש מצחיק

Psycho BuZZ

New member
לא סתם אחד...

אלא אחד ששמו אדי גריפין... לא מכירים את הקומיקאי???

Geez Ball

New member
בהחלט סקיט נחמד- המילים למעוניינים:

[Eddie Griffin] Aww they say uhh.. .. a black man is a pimp Well let me tell you the biggest pimp on planet motherfuckin Earth, is her momma It´s her MOMMA that told her, "Get a man that got a good job gurl! Make sure he got a good car gurl! Make sure he can take you out and buy you somethin gurl!" What happened to just fallin in love with a nigga with a bus pass -- -- just cause you love the nigga? But +I´m+ the pimp motherfucker! I gotta be the player! Biggest hoes, on planet Earth.. .. are walkin through the motherfuckin neighborhood You KNEW when you got with the nigga he already had a woman You knew he already had a family but you fucked him anyway!!! And then when you thought you gon´ lose the nigga you went and got pregant - didn´t you bitch, DIDN´T YOU!! THE OL´ KEEP A NIGGA BABY And then when the nigga ain´t around, what do you tell the child? "Aww that nigga ain´t shit, that´s why yo´ daddy ain´t here; cause that nigga ain´t shit." How bout bein a woman, and tellin the kid the truth that yo´ momma, you was a hoe! TELL THE KID! Momma was a hoe, I was weekend pussy I had you to keep the nigga, it didn´t work out that´s why he ain´t here - but he a good nigga cause he take care of his REAL family I was just a dumb bitch, tryin to keep, a nigga that I wanted

Igeezy

New member
מה אתה גזור?

:)....אחי, 2001 הוא אחד האבומים הדלים ביותר מבחינת הליריקס שניתן היה למצוא באותו זמן, העובדה שהופכת אותו לקלאסיקה היא אותה העובדה שהפכה את הקרוניק המקורי לקלאסיקה, אך ורק ההפקה המטורפת והערך הסוני של האלבום, בשום אופן לא הערך המילולי.

Igeezy

New member
לדעתי....

ILLmatic, Ready To Die,Reasonable Doubt,Me Against The World,Paid In Full,

Igeezy

New member
לא שלא היו כמה יציאות לא רעות

מבחינת הליריקס באדיבות כושר החיבור של ג"יי זי וem וכד´ אבל תחלס זה אלבום שהליריקס בו רחוקים מלהיות ההיילייט.

Killa TzzzT

New member
אחלה שירשור רק שאני לא חושב ש...

שמה שמתוחכם בהרכך הכי טוב מבחינה ליריקלית... זה יכול לעלות את הרמה אבל אני חושב שיש אלבומים לא מתוחכמים כל כך מבחינה ליריקלית יעני שפה גבוה ומטאפורות וכאלה... ועדיין נחשבים אצלי ברמה גבוה. כמו למשל BIG -ready 2 die אני לא יכול להצביע על אלבום אחד שהוא הכי טוב מבחינה ליריקלית כי יש כל מיני סוגיי ליריקה ויש הרבה מכל סוג... גם kweli ו mos def לדעתי טובים מאוד בשטח של הליריקה וגם black thought...

Syndrome

New member
כמובן...

אלבום טוב מבחינת ליריקס לא חייב להיות גבוה, גם ליריקס חולים של אגו זה טוב מבחינת ליריקס... כמו ה Slim Shady LP שהזכירו כאן, ואני מסכים איתו

SoZ

New member
בקטנהההההה!!!!

אני מסכים עם הדיסקים שהזכרת.. אממ הייתי מוסיף גם את: Aesop Rock - Labor Days דיסק שיוצא דופן מבחינה ליריקלית (גם מבחינת הפקות אבל זה לא קשור לנושא). ברוב הדיסק המילים הן יותר שירה ומטאפורות מטורפות מעולם אחר יותר מאשר דיבור יום-יומי. אם בן אדם רוצה להרגיש משוגע ליום אחד, שיקח את הדיסק, עם המילים, וינסה לפענח שיר אחד (מומלץ Battery) ומרוב פירושים אפשריים הוא יאבד את הצפון. בנוסף שיר שהשפיע עליי מאוד באלבום היה 5-9 ers Anthem בו הוא מדבר על האבסורד בין האושר האישי של האדם לבין מוסד העבודה. כמובן שמסביב הוא מדבר על עוד מיליון דברים.. מומלץ הייתי גם מוסיף את Atmosphere - Lucy Ford שכמעט כל גבר שחי במאה ה-21 יכול להתחבר אל המילים בו... כנ"ל גם ב Slug - Sad Clown Bad Dub 2. בשניהם הסגנון הוא יותר יום-יומי ופחות פאטוסי. כמו וידוי שחבר שלך מספר לך.

Psycho BuZZ

New member
ועוד אני רוצה להוסיף לרשימה שלי את

Black Trash של סטיקי פינגאז (אוניקס)... אלבום חובה אצל כל אחד (במחשב ככל הנראה)...

למעלה