האכלת סוסים

הורסמאן

New member
אני מניח

שבקובן פליז את מתכוונת לקובן הסינטטי שהזכרתי? אכן בימים קרים אפשר לראות עליו בחוץ כמו טל והוא עובד מצויין. אבל נדמה לי שבארץ קשה מאוד להשיג אותם. גם באנגליה הם לא מאוד נפוצים. חשוב לא להעמיד את הסוס באורווה כשהוא רטוב, גם אם אין רוח. אם מיבשים את הסוס בהליכה אין שום סיבה לא לשטוף אותו, וזיעה כדאי תמיד לשטוף, אם קר ואם לא.

OHIO

New member
אבל אפילו אם הסוס מזיע קצת בימים

מאוד קרים, בשביל להוסיף על זה מים עוד יותר קרים? זה לא נעים לסוס... עדיף לחכות ליום קצת יותר חם לשטוף מאשר לשטוף את הסוס בקור, ואח"כ ייקח לו סתם הרבה זמן להתיישב... ובארץ זה באמת בעיה... זה לא כאילו יש אינדורים סגורים וכשאתה הולך עם סוס רטוב ויש רוח קרה זה לא בריא... וזה אתה לא יכול להגיד שזה לא נכון.

הורסמאן

New member
לסוס יותר נעים

לעבור שטיפה ולהתיבש, מאשר לעמוד רטוב עם זיעה קרה. גם אם הוא מזיע רק מעט, אפשר עם דלי לשטוף רק את החלק הרטוב. אם הוא לא מזיע, אז אין צורך לשטוף. (אולי חסכתי לך עוד שאלה טיפשית.:) )

OHIO

New member
לצחוק?

ואתה שם לב שאתה חוזר על מה שמיכל אמרה, גאון ממש

הורסמאן

New member
איתי כייף הרבה דברים

הבעיה היא שאת עושה אחורה פנה יותר מדי מהר. תנסי לחשוב קצת לפני שאת כותבת, אז אולי לא תצטרכי לחזור בעצמך כל כך הרבה פעמים.

primetime1

New member
האמת שהיום אפשר להשיג הכל (כמעט)

בארץ. יש הרבה סוכנים שמייבאים ציוד מחו"ל, וגם המחירים יחסית סבירים. מעבר לזה תמיד יש מישהו שנוסע לחו"ל ויכול להביא.

Saint Marko

New member
יש הגיון בזה שלא נותנים לסוסים

לשתות מים אחרי עבודה מאומצת... זה בדיוק כמו בני אדם, זה ממש לא טוב לשתות אחרי ריצה ארוכה או כל פעולה ספורטיבית קשה.. ואני לא מדבר על שיעור רכיבה של שעה. למה?! בשביל להסדיר את קצב הנשימות והלב ולהמנע מחניקה וחדירה של מים לקנה הנשימה בין היתר..

הורסמאן

New member
סוסים

לא נושמים דרך הפה. סוס לא ימות אם תמנע ממנו לשתות במשך חציא שעה, אבל אם המטרה שלך היא לעזור לסוס להתגבר על מאמץ שהוא עבר, כדאי מאוד לתת לו לשתות כשהוא רוצה.

OHIO

New member
הורסמאן...

אתה אמור להיות כ-ז-ה גאון בסוסים שתיה מרובה אחרי עבודה קשה ומאמץ של סוס לא טובה לו...... אתה לא אמור לדעת דבר כזה?? עוד שניה תגיד לי שסוס יכול לאכול תערובת/שעורה ישר אחרי עבודה....

הורסמאן

New member
יותר מ"כ-ז-ה"

אחרי עבודה מאומצת צריך לקרר סוס בהליכה, (אין שום סיבה למנוע ממנו לשתות תוך כדי). כשהסוס מוכן להכנס לאורווה, (אחרי שהוא יבש) הוא יכול לקבל מיד אוכל. רצוי קודם מעט חציר כי לא כדאי להעמיס אוכל מרובז על קיבה ריקה. במילים אחרות, יכול לחכות לו חציר באורווה כשהוא חוזר שיאכל עד שתכיני לו אוכל מרוכז.

OHIO

New member
סוס יכול גם לשתות תוך כדי הליכה?

אוקי.... ואם אתה נותן לסוס אוכל מרוכז ישר אחרי עבודה והסוס שלך עדיין בחיים, וואלה יפה לך... אין לי כוח לריב איתך, באמת חבל על הזמן שלי. לך תקרא איזה ספר על סוסים ותבין שכל מה שאתה אומר בערך לא נכון... עזוב ספר סוסים, תשאל כל מישהו שמבין בסוסים, או כל בעל אורווה, לא נותנים לסוס אוכל מרוכז אחרי עבודה... צריך לחכות לפחות חצי שעה... אבל כנראה לך יש סוסים מיוחדים. אה כן, ותעשה לי טובה, לסוס שלי בחיים אל תתקרב.....

הורסמאן

New member
לוקח

בערך 20 דקות לקרר סוס, כך שממילא לא יצא לו לקבל אוכל לפני. כשסוס מוכן להכנס לאורווה אחרי עבודה, הוא כבר יכול לאכול. את מאוד מצחיקה, כשאת מזמינה אותי לשאול "מישהו שמבין בסוסים", הנה את שאלת, זה ממש לא עוזר לך. :)

OHIO

New member
ולאנשים שמקררים סוס 5 דקות?

ואל תתחיל לזיין בשכל על כמה זמן לקרר, כי כן, אני מכירה אנשים שמקררים 5 דקות והסוס שלהם סוס מאוד בריא... זה לא הופף את זה לטוב אבל זה אפשרי עדיין עדיף שהסוס ינוח כמה שיותר לפני שהוא מקבל מזון מרוכז.... ולא ברגע שעוברת חצי שעה על השניה לתת לו... זה לא מדע מדויק אבל רצוי לחכות אחרי פעילות מאומצת אפילו יותר מחצי שעה.. ותאמין או לא, אתה לא יודע הכל... והאנשים שאני דיברתי איתם יודעים קצת יותר טוב ממך.

הורסמאן

New member
חמודה

עוד לא פגשת אנשים ש"יודעים קצת יותר טוב" ממני. אמנם יש כמה כאלה, אבל הם מעטים. התשובה לשאלה שלך נמצאת בשאלה עצמה, אם הסוס קר מספיק להכנס לאורווה, אפשר להאכיל אותו.

OHIO

New member
יכול להיות שאתה צודק...

אבל בחיים שלי לא ראיתי בנאדם יותר שחצן ממך.... אולי אתה באמת מבין, אבל תאמין לי שאתה לא יודע הכל. ויש כ"כ הרבה אנשים שודעים המון יותר טוב ממך... רק היהירות שלך מוכיחה את זה. בקיצור, מותק, רד מהגובה שלך ומהר. אה כן, ואל תקרא לי חמודה...!!!

למעלה