האכלת נחש סרבן

Elad Smit

New member
כן, הבנתי

שזה מה שכתבת. רק כתבתי בקצרה את המשפט : האורגניזם שיתאים את עצמו בצורה הכי טובה לסביבה שלו הוא זה שישרוד

T0M3R

New member
אבל מה זה קשור למה שאני רשמתי?

אני איכשהו הזכרתי שאני מתכוון למה שאמרת? לתורה של דארווין? לא... אני רשמתי עובדה שהחזק שורד, במקרה הזה הנחש לעומת הוולדה שפתחנו לה את הראש בשביל שהנחש יוכל להריח את המוח ושזה יגרה את אינסטינקט האכילה שלו.

BabaGee

New member
האייקון ../images/Emo32.gif אומר שזה לא ממש קשור

אני פשוט יצאתי מהכותרת שלך לאיזה רעיון אחר שהוא off topic (בגלל זה ה off באיקון). עניין אותי לשמוע דעות נוספות בקשר לשיבוש הלשוני היום יומי שלנו לאמירה של דארווין, האם הוא נובע מהמקום שתופסת הכוחניות בחיי היום יום שלנו. זה הכל.

dreaming h

New member
יש!! התפלספויות!!

"החזק שורד" הוא אכן משפט די שגור בפי רבים. מאוד נוח לנו להשתמש בו כדי לתרץ מעשים כוחניים והרסניים שאנחנו עושים. לכוחניות בחיינו יש משמעות רבה, והיא תופסת מקום רב. אנחנו רוצים להרגיש חזקים ולהימצא בעמדת כוח, רוב הזמן. זהו כביכול מיקום נוח עבורנו, שמסנן אי אלו פחדים, כשבפועל, הוא בעיקר מעיד על פחד גדול ושימוש לא נאות ביכולות שלנו, ולאו דווקא ביכולות הפיזיות. אנחנו נוהגים לראות את עצמנו כיצורים החכמים ביותר, וע"י כך לספח לעצמנו גם כמה תכונות פיזיות מוגזמות. במבחן המציאות, כשיזרקו אותנו לספארי פרוע, בלי הציוד והאמצעים שהתרגלנו כל כך טוב לחיות איתם, סביר שלא נשרוד.

T0M3R

New member
מסכים איתך

הבנתי שזה לא קשור סוף סוף... חח באמצע חיים החלטתם לפתוח דיון נוסף..

BabaGee

New member
התפלספו....מה ??

מצד אחד במבחן המציאות לא נשרוד הרבה זמן בספארי פרוע בלי הציוד והאמצעים שהתרגלנו אליהם אבל מצד שני : "הציוד והאמצעים",לא זה כל העניין בעצם ? לא אנחנו הסתגלנו הכי טוב לסביבה ?

gaichuk

New member
הצד הראשון שגוי לדעתי...

אתה צריך להבין שברגע שאתה נזרק ללא כלום בספארי,אתה לא יכול לחשוב על "אם היה לי רובה " או "מה לא היית עושה בשביל סכין גדולה" או איזה מסכן אני.האריות יכסחו אותי". באותו הרגע אתה עושה סוויטץ' ונכנס למתכונת טורף. כאן החזק שורד כי זה ג'ונגל ואף אחד לא יעשה לך הנחות. אתה תאכל כל מה שיעבור על הדרך ותברח ממה שמהווה סכנה. יצר ההישרדות יתגבר על הסקרנות המטופשת שטמונה באדם והצורך להתקיים יתגבר על הכשרות. מרגע זה אוכלים ציפורים יפות ונחשים נדירים,חומסים קינים ושוחטים גורים. אין סנטימנטים ואין עכבות. רק החזק שורד... בחייאת בבא, תן לבני אדם קצת קרדיט (אפילו שלא תמיד מגיע...)

BabaGee

New member
אני נותן קרדיט לבני אדם .....

לפעמים אפילו יותר מדי לטעמי
הצד הראשון שגוי גם לדעתי (במקרים מסויימים) אני פשוט זרמתי עם הדיון וחיכיתי לראות לאן הוא יתפתח. האדם שיאלץ להתחיל מאפס יוכל לשרוד. האנושות כבר התחילה מאפס ואם המצב ימשך כמו היום אז נאלץ להתחיל מאפס גם בעתיד
. אדם שיזרק ללא כלום בספארי יהפוך לטורף (או לצמחוני אבל האפשרות הסבירה ביותר היא שהוא יהפוך לשניהם, על סמך נסיון העבר
) ושוב יתחיל לפתח טכנולוגיה שתעזור לו, העניין הוא שגם בג'נגל לא החזק שורד אלא המתאים שורד. אם לא תוכל לצוד בגלל שאתה חלש אבל תוכל להסתגל לאכילת נבלות אז גם אתה תשרוד (כמובן שתצטרך להתמודד עם אוכלי נבלות אחרים שיבואו אבל ההתמודדות לא חייבת להיות פיזית). אבל כל ההתפלספות התחילה בכלל על דבר אחר ,על נושא שהוא מחוץ לעולם החי אפילו. אני דיברתי על השיבוש הלשוני הכל כך נפוץ "החזק שורד" כשלדעתי ידוע לכולם שלא החזק שורד אלא ה"תחמן"/מאלתר/מסתגל שורד. עכשיו, אנחנו עדיין משתמשים ב"חזק" (שפה יכולה לעצב מציאות ואף נגזרת מתוכה) למרות ה"מעיין" ידיעה שלא החזק שורד וההשערה שלי לשימוש בחזק היא שהפכנו לחברה (לא רק הישראלית) כוחנית ששמים את הכוח מעל הכל (ואני לא מדבר דווקא על פולטיקה אלא על יחסי יום יום בין בני אדם). ובינינו, התשובה לכל זה ידועה לי פשוט "החזק שורד" של תומר הקפציץ לי את זה שוב לראש אז שפכתי פה כמה מילים

אבל..

הטכנולוגיה שלנו זה הכוח שלנו, מה שעושה אותנו ליוצורים כל כך חזקים, זה המוח שלנו... ואגב. לנושא של השירשור.. וואי למה זה הפך.. :) הנחש אכל, הלכתי לבית החיות ושמעון הצליח להאכיל אותו.

T0M3R

New member
שמעון זה שמעון, אין מה לעשות ../images/Emo98.gif

אז בסוף אתה שומר אותו, נכון?! תקפוץ פעם בשבוע לבית החיות וששמעון יאכיל אותו

gaichuk

New member
האכיל אותו? נחש לא מאכילים.

נותנים להם אוכל והם אוכלים לבד... אז איך בדיוק זה קרה?

יש לך טעות...

במצבים מסויימים שנחש לא אוכל הרבה זמן אז כן מאכילים אותו עם שתי ידיים,ביד אחת מכרסם רצוי מת ובשניה ראש הנחש ומקרבים אחד לשני,שמעתי על זה פעם,וראיתי מישהו עושה את זה.

gaichuk

New member
אין לי טעות.

את השיטה שאתה מתאר ראיתי בעצמי וגם ביצעתי. בעיקר עם הפיתוני אלבינו של יעקב. כשנחש צריך לאכול כמות גדולה ואין לך זמן או סבלנות להתעסק איתו או לחכות לו שיאכל,מבצעים את הקיצור דרך הזה וכשהנחש מגיע לאיזור התחת של הטרף,תומכים את ראש הנחש ביד אחת ואת האף של החולדה הבאה דוחפםים לתחת של הראשונה. מה שנקרא chain feeding. אין הרבה הבדל בינה לבין הצגת טרף מת בפני הנחש מבלי לגעת בו. השלב הבא הוא הלעטה. אני מעוניין לדעת אם זה אכן המקרה. אם לא,אז איך כן. אם כן,אני מציע לGTP לחזור לשמעון או איך שלא קוראים לו ולהגיד לו שייקח את הנחש בחזרה. אני לא אנקוב באחוזים אבל כן אציין שבלא מעט מקרים נחשים מולעטים מסיימים את חייהם בטרם עת... אז כמו שציינתי ולא בטעות,נחשים לא מואכלים. הם אוכלים לבד...

למעלה