האכלת יתר?!

nhelush

New member
האכלת יתר?!

היי,
תאומים בני ארבעה חודשים כרונולוגי, אחד מהם בשלושה שבועות האחרונים מבקש לאכול כל שעתיים!!!
אני בגדול משלבת בין שאוב לתמ"ל (הם מקבלים יותר תמל מאשר מהנקה ושאוב, כי אין לי הרבה חלב, הוא לא מוכן לינוק אז מניקה רק את אחיו ובשבילו שואבת).
הוא נולד 2.6 ק"ג ולפני חודש בערך שקלנו אותו והוא היה 5.5 ק"ג (אחוזון 40) אבל מאז נהיה יותר צ'בצ'בון... לדעתי שוקל היום לפחות 7 ק"ג אם לא יותר.
לא קם לאוכל בלילה, ישן מ19:30-6:00.
מהרגע שקם בבוקר אוכל בין 200-220 CC כל שעתיים!!!
מידי פעם לא מסיים בקבוק ואז אוכל רק 100CC.

ניסיתי למשוך אותו עוד, לשחק איתו, להרדים אותו... הילד רעב... צורח עד שמקבל בקבוק
כל פעם שמקבל בקבוק גומע אותו בתאבון רב ולעיתים גם בוכה כשנגמר.
הוא לא פולט, יציאות תקינות- בין פעם לפעמיים ביום.

מצד אחד לא רוצה להרעיב את הילד... ויודעת שלא צריך להגביל בגיל הזה,
מצד שני זה נראה לי המון אוכל לתינוק בגודל שלו (כמעט ליטר וחצי ביום ?!?! לאן כל זה הולך
).
אני גם חוששת שבעצם יש לו צורך אחר ואני סתם דוחפת לו בקבוקים.

חשוב לציין שלפני שהתחילה הדרישה שלו לאוכל כל שעתיים, הוא היה מושך לפעמים ארבע שעות כשהיה אוכל 160CC.
חשבתי בהתחלה שמדובר בקפיצת גדילה, אבל זה נמשך כבר יותר מידי זמן בשביל להיות זה.

אמורה להגיע לטיפת חלב בקרוב לשקול אותו, אבל ממש לא סומכת על האחות שם שתיתן לי הנחיות אכילה עבורו

תודה למי שקראה הכל, אשמח לחוות דעתכן :)

mishmish04

New member
אין כזה דבר האכלת יתר בגילאים האלו

הילד צריך לאכול עד שהוא שבע,
כלומר להזיז את הראש מהבקבוק ולסרב לאכול כשעוד יש טיפה'לה בבקבוק
(או יותר מטיפה'לה, אם הוא לא רעב).
ממש לא חשוב כמה הכמות שיש בבקבוק (כמובן שזה חשוב לחשבון הבנק אם הוא חי בעיקר על תמ"ל)
יכולה לספר לך שאצלינו יותמי יצא מבית החולים בגיל 8 ימים כשהוא אוכל 100 CC תמ"לים,
ומהר מאוד עלה לכיוון ה 330 CC, שם התייצב ושמר על שמנמדות עד גיל שנה וחצי, אז הוא . . .
הפסיק לאכול ולא אוכל עד היום והיום הוא נזקק להעשרה תזונתית.

שלישה6

New member
ילד רעב מאכילים, בייחוד כשרוב שעות היממה הוא

וישן לילה ברצף.
אגב, אני תמיד ממליצה להאכיצ כל שעתיים וחצי במהלך היום- זה מבטיח שיקבלו די קלוריות כדי לאפשר להם למשוך לילה.

nhelush

New member
עשיתי כמה נסיונות...

ונתתי לקטני לאכול בכל פעם שהיה נראה לי שהוא היה רעב ונתתי לו לאכול כמה שרצה, עד שהוציא בעצמו את הבקבוק.
כמובן שבכל פעם טרף את הבקבוק כאילו לא אכל חמש שעות (גם כאשר עברה שעה וחצי מאז שאכל 260CC...)
הוא לא היה נינוח לפני השינה והקיא המון, לדעתי ארוחה שלמה.

אני תוהה אם יכולה להיות לו בעיה במנגנון הרעב והשובע...
נראה שלפעמים גם אם מסיים ארוחה שבע ומוציא את הבקבוק, הוא מעוניין לאכול שוב אחרי שעה- שעתיים.

למעלה