האכלת חתול בהילס c/d

daphne86

New member
האכלת חתול בהילס c/d

שלום לכולם,
לפני כחצי שנה חתולי הבוגר (בן 5) חטף חסימה בדרכי השתן, טפו טפו טפו הכל בסדר עכשיו והוא אוכל באופן קבוע לפי המלצת הווטרינרית הילס c/d.
יש לי חתול נוסף גם כן מסורס ובן 2 אני חוששת שגם הוא יגיע למצב של חסימה, הבנתי שמדובר באחוזים מאוד גבוהים אצל חתולים מסורסים המגיעים לגיל 5.
לאור העובדה שאני גם ככה קונה לחתול אחד את האוכל הילס, האם ניתן להאכיל גם את השני בהילס c/d?
ובעצם כך ניתן למנוע מצב של חסימה בדרכי השתן בעתיד.
כמו כן האם מדובר באוכל יחסית דיאטטי? החתול השני שמן והוא אוכל כיום 50 גרם שמחולק לשתי מנות של רויאל קנין אוביסיטי, הירידה שלו פסקה לחלוטין והוא לא מרזה יותר, הוא עדיין בעל משקל יתר וצריך להוריד לפחות 2 ק"ג.
החתול השני שסבל מחסימה בדרכי השתן רזה מעט כתוצאה ממעבר להילס c/d אז חשבתי אולי לנסות להעביר את השמן על הדרך גם לאוכל הזה ולחסל שני ציפורים במכה.
אשמח לשמוע את דעתכם.

c/d

שלום דפנה.
בגדול המזון מיועד רק לחתולים בזקוקים להחמצת השתן, אך עם זאת נתקלתי בלא מעט חתולים בריאים שאוכלים את האוכל הזה בגלל חתולים אחרים במשפחה.
ישנם קריסטלים אחרים שעלולים להתפתח תוך כדי אכילת מזונות מחמיצי שתן, טכדאי לזכור זאת.
ככלל, הבעיה כלל איננה נדירה, אבל זה לא קורה בכל חתול, מסורס או לא מסורס...
ה c/d איננו נחשב מזון דיאטטי, אבל יש לו מוצר מקבל הנקרא c/d מופחת קלוריות שנועד לסייע בירידה במשקל, וקיים מזון הנקרא w/d של אותה חברה שיעיל גם במניעת קריסטלים ומיועד בצורה ברורה לירידה במשקל, אם זה מעניין אותך.
בהצלחה,
אסף

מזון C/D

הי דפנה,

רציתי להוסיף על דבריו של אסף פרט אחד על מנת למנוע חשש - הן המוצר C/D והן המוצר C/D לייט (נשמע שהוא יתאים לך יותר ) מיועדים לבקרה והפחתת היוצרות של קריסטלים ואבנים הן מסוג סטרוויט והן מסוג קלציום אוקסלט - מוצרים אלו אינם מעודדים התפתחות קריסטלים אחרים שכן בנוסף להיותם מחמיצי שתן קלים (מכוונים לחומציות שתן 6.2-6.4), הם מכילים מרכיבים המעכבים קלציום אוקסלט (=קריסטלים אחרים).
שני המוצרים הנל מתאימים למחייה לחתולים בוגרים בריאים ואין בעיה להאכיל בהם את בן הבית הנוסף.
מומלץ על ידי החברה לא להגיש תוספות מזון על מנת לא לפגוע ביעילות הפעילות של C/D.

ההערה מעלה של אסף נכונה ומתאימה לגבי מוצרים בתחום, לדוגמה ממוצרי הילס - במידה ומדובר במזון הייעודי להמסה של אבן הנקרא S/D - מזון זה מאופיין בהחמצה רבה יותר (מכוון לחומציות שתן 5.8) , מיועד כמזון לפרק זמן מוגבל, ופועל רק למניעת סטרוויט ועל כן החשש מהיווצרות קריסטלים אחרים.

מקווה שעזרתי, את מוזמנת לפנות אלי למידע נוסף

למעלה