האכלת חלום - דעתכן?

האכלת חלום - דעתכן?

שלום לפורום היקר
ילד 3, הנקה מלאה בפעם ה-3. בן חודשיים.
יונק היטב, הכל מתנהל כשורה. יונק כל 2-3 ביום, כל 3-4 בלילה.
לשאלתי - בשבועות האחרונים, התחלתי לעשות האכלת חלום. כלומר - ההנקה האחרונה בזמן עירות בסביבות 19-20 וב-23-23:30, שזו השעה בה אני נכנסת למיטה אני "מעירה" אותו להאכלת חלום. זה התחיל מזה שהפריע לי נורא להיכנס לישון וחצי שעה-שעה לאחר מכן להתעורר להניק, אז אמרתי לעצמי שכבר "אסנכרן" אותו לשעות שלי. וזה אכן עובד -גם אוכל ממש מעט, כי בכל זאת הוא ממש יונק מתוך שינה (אני לפעמים נאלצת להחליף טיטול כדי להעיר), השעון חול "מתהפך מחדש" והפעם הבאה שהוא קם היא בין 3-4. וכך יוצא שאני מתעוררת רק פעם אחת בלילה להניק.
לשאלתי -האם אני פוגמת ביכולת שלו לפתוח פער קצת יותר גדול?
אז מדי כמה ימים אני עושה ניסיון - ולא מעירה כדי לראות אולי הוא ימשוך לבד עד 2-3, אבל מה שקורה הוא שהוא לא מושך אלא מתעורר בסביבות 24, מה שיוצר לי 2 הנקות בלילה וזה ממש מתיש -אני קמה הפוכה מזה לגמרי.
אז מה אתן מציעות?.. האם אני "הורסת" מנגנון טבעי של שינה/עירות? או שאפשר למשוך ככה עוד כמה שבועות?
תודה מראש

מילה29

New member
עשיתי כך עם שתי הבנות שלי

עם הגדולה (לא ינקה) עבד מעולה ושום מנגנון לא נפגע
עם הקטנה (הנקה מלאה) פשוט לא עובד והפסקתי
מסקנתי: אם עובד אני מאוד בעד

רק לחדד את השאלה

איך ידעת מתי להפסיק? החשש שלי זה מזה שאני ממשיכה להעיר ב-23...וכך יתקבע אצלו הצורך לקום בשעה הזו, כשאולי בעצם אם הייתי מניחה לו הוא היה פותח פער הרבה יותר גדול....
ותודה על התגובה!

את לא יכולה לדעת בוודאות

בכל אופן בגיל חודשיים אין הרגלים קבועים לכל החיים
למעשה...כל "הרגל" יכול להיות הרגל לתקופה מאוד קצרה (שבועיים בלי להבטיח) ואז יהיה שינוי.
אם את לא מרגישה שלמה עם העניין, תני לו את המושכות לגמרי, הניקי אותו כאשר הוא נרדם
תנסי גם את ללכת לישון מעט יותר מוקדם
ותני לו להעיר אותך מתי שהוא רוצה
כאשר תקדימי את שעת ההירדמות שלך יהיה לך יותר קל להתעורר מתי שהוא יקום
ותרוויחי עוד כמה שעות שינה (לא רצופה ) בלילה.
שווה

את פועלת נכון

בדיוק כך אני ממליצה לנשים רבות במצבים שדומים אליכם, כי זה יכול לעזור לך לישון לפחות בחלקו הראשון של הלילה
מעט יותר שעות רצופות.
כמובן שגם שעת הכניסה שלך לשינה יכולה להשתנות בעתיד ואכן פחות קריטי לעמוד לפי לוחות זמנים קבועים ומסומנים
עם ילדים אין ממש הרגלים , בודאי לא בגיל שלכם, יש צרכים, שלו - כיונק, ושלך כאמא.
ו...מממ...כאשר ההנקה מתקדמת יפה, במקרים רבים האימא מרגישה את הרעב של התינוק - הרבה לפני שהתינוק
מראה איזה שהוא סימנים לרעב - וזה נכון גם ביום , גם בלילה (גם מתוך שינה ).
המשיכי לפעול כך אם זה נוח לך
ואם בעתיד תרצי להפסיק או לשנות את השעה, תפעלי כך
את לא הורסת כלום אלא מניקה לפי התחושה שלך (סה"כ הנקה היא סוג של טנגו בין האם והתינוק)
פעלתי בדיוק כמוך גם עם ילדיי האישיים

תודה פשושי

אני קוראת הרבה בפורום זה ואחרים ונעזרת לעיתים ואף פעם לא קיבלתי כזו תשובה מבינה ומכילה.
אהבתי מאד את המושג "טנגו" בנוגע להנקה -אני ממש מתחברת לזה
את צודקת שעליי להקדים את שנת השינה שלי -לצערי לא מצליחה...מאחר ובן הזוג רק מגיע לקראת 22 - זו השעה היחידה שלנו ביום - כוס קפה אחרון...קצת הביחד הזה שקשה לי לוותר עליו....אבל בהחלט אנסה גם אם רק בחלק מן הערבים
תודה לכל העונות

michal@gal

Active member
מנהל
זה יכול להיות בעייתי

הרבה יונקים מוותרים על הנקה ליילית בגיל חודשיים.
הנקת החלום לא מאפשרת לו לוותר מיוזמתו על ההנקה הזו.

מיכל התינוק עדיין לא בשלב של לוותר על הנקה

לפחות לא עדיין ,זאת משום שחיזורגורלי אומרת שהוא כן מתעורר - רק מבחינת הזמנים קשה לה לתפקד
כי היקיצה הראשונה להנקה היא בשעה שקשה לה לתפקד בה
לגבי הנקה תו"כ שינה - אין מידע עדכני שמורה חד משמעי שיכול לגרום לבעיות בעתיד
מבחינת שינה רצופה ללא יקיצות אצל תינוקות רבים מדובר בתהליך הדרגתי שניתן לצפות שיתחיל להתרחש
לקראת גיל 6 חודשים וגם מאוחר יותר, מבלי שנוכל להגדיר את המצב כבעייתי.
בכל אופן, בגיל חודשיים. בהחלט ניתן להאכיל תו"כ שינה בייחוד אם זה לא מפריע לתינוק והוא יונק יפה
וממשיך לישון ללא הפרעה.
אינני מתכוונת למצב אחר - בו צריך ממש להעיר את התינוק על מנת להאכיל אותו
כי זה אכן לא צריך לעשות אלא עד גיל שבועיים/שלושה ובוודאי מתחת למשקל 3 ק"ג - כלומר בשלבי ההנקה
המאוד מאוד ראשוניים
&nbsp

הי מיכל

תודה על התייחסותך
תראי, הוא לא מוותר על הנקה לילית, להפך, הוא קם לבדו בסביבות 24 ואחכ שוב ב-3.
לי פשוט קשה השעה הראשונה הזו שהוא קם בה, ב-24 כי זה כשעה אחרי שאני הולכת לישון ואז אני ממש הפוכה. קצת אגואיסטי מצדי אולי...ולכן העלתי כאן את הסוגייה
אנסה לעשות מה שפשושי הציעה- פשוט להקדים את שנתי שלי

michal@gal

Active member
מנהל
אבל איך תדעי שהוא מוכן לוותר עליה?

לפחות אצל היונקים שלי, יום אחד בסביבות גיל חודשיים פשוט הפסיקו להתעורר להנקת לילה.
&nbsp
כמובן שזה השתנה כשהגיע משבר 4 חודשים, אבל לפחות נהניתי מחודשיים של לילות שלמים.

שגית65

New member
האכלת חלום

אני מאכילה את הקטנה שלי סביבות 21:00 והאכלת חלום סביבות 24:00 ולא מעירה עד שהיא קמה ויוצא שהיא קמה סביבות 5:00...
היו פעמים שכן הערתי אותה אבל לאחרונה יוצא שהיא מתעוררת לבד בסביבות 5:00, לא נראה לי מהסיבה שהיא כבר התרגלה להתעורר בשעה הזו אלא בגלל שבהתחלה הייתי מאכילה האכלה לא מתוך חלום ואז היא היתה אוכלת יותר וכאשר אני מאכילה האכלת חלום היא אוכלת פחות ולכן מרגישה צורך לאכול כבר ב-5:00...

למעלה