האכלות לילה

ניתמר

New member
האכלות לילה

נכנסתי לדיון שנערך על האכלות לילה, והרגשתי שהוא מדבר על ביתי. בת 4 חודשים אוכלת מאוד יפה ביום יום 180 כמעט כל 3 שעות, ואחה"צ הנקה. היא מתעוררת כ3 פעמים בלילה להנקות קצרות ונרדמת. זה מאוד מוזר כי נראה לי שזה לא שהיא באמת רעבה. וממה שכתבתם זה צורך בתשומת לב. עד כה עמדתי בזה כי ההנקות היו דקות של שקט רק של שתינו. אבל לאחרונה זה מתחיל להעיק. קשה לי להרדם אחרי ההנקות ואז אני מוצאת את עצמי ערה בלילות ועייפה בימים. ניסיתי לתת מוצץ במקום אוכל אבל היא בעקשנות בוכה וחזק. מה לדעתכם לעשות? תודה מראש

לאה_מ

New member
אבל, חביבתי, הדיון על האכלות לילה

מדבר על פעוט בן שנה ו-7 חודשים, ואת מדברת על תינוקת רכה בת 4 חודשים בלבד... יחי ההבדל הקטן. אני חושבת שבגיל 4 חודשים היא עדיין רעבה בלילה. לא הייתי מתחילה שום סוג של גמילת לילה לפני גיל שנה. אני בטוחה שזה נראה לך עוד נורא רחוק... צר לי. דוקא העובדה שהיא מסרבת לקבל מוצץ במקום אוכל לדעתי מעידה על כך שהיא לא תסתפק במציצה - היא זקוקה לאוכל. מה שלי מאד עזר עם אורי בגיל הזה זו הלינה המשותפת - זה פשוט חסך לי את הקימות להנקות הלילה, ויכולתי להניק אותו בשכיבה ולהמשיך לישון או לפחות לנמנם תוך כדי הנקה. אגב, אחרי שהאם חוזרת לעבודה, התינוקות לעתים קרובות מתחילים להתעורר בלילה יותר (כדי "להשלים שעות אמא"), וגם זה מאד מובן. אם את נמצאת עדיין איתה בבית, תנסי פשוט לישון במשך היום כל פעם שהיא ישנה, וכך לפחות תשלימי קצת שעות שינה. אם את רוצה עידוד ותמיכה מאמהות רבות במצבך - בואי גם לפורום הנקה.

לאה_מ

New member
פתאום חשבתי על עוד משהו...

האם זה מעיק עליך רק לאחרונה? יכול להיות שבגלל מותו של אביך את נמצאת במצב בו הרגישות שלך גבוהה יותר, הצורך שלך במנוחה גדול יותר וכו' (אולי אפילו התינוקת קולטת את זה ומתעוררת לעתים תכופות יותר?) - אז אם ההרגשה שלך היא רק מעכשיו - תני לעצמך זמן - זה יעבור. אם אני טועה, אני מתנצלת על החדירה לפרטיות.

ניתמר

New member
אכן, אני מעבירה אותה אלי לפנות בוקר

ואנחנו מצליחים לישון יותר. לישון ביום ממש לא רלוונטי - כי אני במשרה מלאה ויותר. אבל בכל מקרה אני לא מצליחה לישון בצהרים - גם בחופשת לידה לא הצלחתי...מכסימום לנוח עם ספר טוב.

limori

New member
בגיל 4 חודשים הם עדיין רעבים!!!!

למרות שהם אוכלים נהדר במשך היום אם הם מתעוררים ורוצים חלב חובה לתת להם.

Kalla

New member
לדעתי בגיל הזה אין הרבה מה לעשות

במיוחד אם היא רק יונקת. אם הייתה לוקחת בקבוק, אולי הייתה אוכלת יותר בבת אחת או ניתן היה להוסיף דייסה משביעה, אך בכלל לא בטוח שזה היה עוזר כי לפי התיאור שלך כנראה לא מדובר ברעב. בכל אופן, אולי את גם מעונינת רק להניק אז זה לא פתרון בכל מקרה. מעבר לכך, לדעתי בגיל כזה עדיין צריכים להאכיל את התינוק כשהוא רעב. יש תינקות שמתחילים לישון לילה שלם בגיל חודש ויש כאלה בגיל חצי שנה ואף יותר מאוחר. זה אינדיבידואלי. עד גיל שנה לדעתי זה נורמלי שתינוק מתעורר בלילה לאכול.

אפרת_ח

New member
שיטת 5 דקות להורים ../images/Emo8.gif

גם אני מתמודדת עם קימות בלילה. אין לי פתרון עדיין להתעוררות, אבל אני מקפידה לחזור לישון אח"כ! אם אני לא נרדמת, אז אני שוכבת בשקט במיטה ועוצמת עיניים - לא מדליקה אור, לא קוראת, לא קופצת לאינטרנט. כמו שזה עובד על תינוקות זה עובד גם עלי.

למעלה