האכלה משני הצדדים

Noisha

New member
האכלה משני הצדדים

הי מאיה... הדיעות חלוקות לגבי האכלה מצד אחד או משני צדדים בכל פעם, אני יודעת שלדעתך יש להאכיל משני הצדדים בכל האכלה הייתי שמחה לשמוע את הסיבות לכך... ועוד שאלה, יש לי לפעמים נפיחות קלה בעטרה, האם זה נורמלי? אולי פשוט תוצאה של שילוב של עור רגיש וההנקות והשאיבות? שוב תודה :)

Revili

New member
ניהול הנקה

כל צמד אמא/תינוק הם שונים ושינויים רבים מתרחשים גם במהלך חודשי ההנקה של תינוק מסויים. ההנחייה הכללית היא להניק מצד אחד עד שהתינוק מסיים אותו, כלומר לאחר שינק ממנו היטב, השד מרגיש מנוקז והתינוק מתנתק ממנו ואז להציע את הצד השני. המטרה היא לתת גירוי אופטימלי לשני הצדדים לייצר חלב. במקרים יחודיים יש הנחיות אחרות ויש אימהות ותינוקות שיסתדרו טוב יותר עם הנקה מצד אחד ולעומת זאת יש אימהות שצריכות להציע גם שלושה וארבע צדדים. מה שחשוב הוא לנסות לא לנתק את התינוק ולהעבירו לצד שני באופן שרירותי רק כי עבר זמן מסויים או רק כי "חייבים" לתת את שני הצדדים. אם מקשיבים ומסתכלים על התינוק הוא בד"כ יודע ויתן סימנים מה מתאים לו והאם נוח וטוב לו לינוק משד מסויים או שהוא כבר אינו רגוע ולא מרוצה ומעדיף לעבור לצד שני. נפיחות בעטרה יכולה בהחלט להיות תוצאה של שאיבה, אולי אינטנסיבית או חזקה מדי או של קוטר לא מתאים של משפך המשאבה. נפיחות קלה כלשהי סבירה כאשר שואבים אבל היא אמורה לא להכאיב/לפצוע ולחלוף תוך זמן לא רב. אם השאיבה כואבת אולי רצוי להתייעץ בנושא. בהצלחה.

למעלה