האכלה והחלפה לילית

mo0z

New member
האכלה והחלפה לילית

שאלה לאמהות לתינוקות קטנים שעוד אין להם לוז קבוע-
מתי אתן יודעות להאכיל בלילה? לפעמים הקטנה שלי עושה קולות
שנראה לי שהיא מחפשת אוכל והגוף שלי קם רק כדי לראות שהיא
עדיין ישנה... ואני יודעת שכבר היא צריכה לאכול כי עברו איזה 6 שעות
מההאכלה האחרונה שלה. אז אני מחכה וחוזרת למיטה.ואז תמיד קמה ורואה אותה חצי ערה ואז מאכילה אותה.. היא לא בוכה או משהו אבל אני מפחדת שאני מושכת אותה יותר מדי בלי אוכל...
בנוסף אז שאני כבר כן באה אליה להאכלה היא מן הסתם ממש רעבה אז להחליף חיתול לפני זו בעיה כי אז תהיה עירנית לגמרי ותבכה כי היא כבר נורא רעבה, מצד שני חיתול אחרי גם בעיה, כי היא רדומה שוב וזה באסה להעיר אותה כשקשה לה להירדם חזרה אחכ...

מה אתן עושות בלילה?:)

בועת sabon

New member
אני לא מחליפה בלילה

אלא אם כן זה קקי או שהחיתול דלף והוא רטוב.
הקולות הקטנים האלה שהם עושים זה לפעמים ההקדמה לבכי. אני מכינה בקבוק מיד עם הקולות אם אני מתעוררת מהם כדי להספיק לפני שהוא מתחיל לבכות.
אני לרוב לא מעירה לאוכל כי אני מאמינה שאם הם ישנים ולא מתעוררים מרעב אז כנראה שהשינה כרגע חשובה לגוף שלהם יותר מאוכל.
יש לילות שאני לוקחת אותו והוא חצי מתעורר ואוכל חצי רדום. אני עושה את זה אם אכל מוקדם ואני יודעת שהוא יקום בקרוב.

starrynight1

New member
אם אין לך תינוקת שנולדה במשקל פחות מ-3 ק"ג

את נותנת לה (ולעצמך) לישון עד שהיא בוכה מרעב. לא צריך להיבהל אם היא פותחת פער גדול. כמו שכתבו לך תינוקות צריכים לישון כדי לגדול. הם ממש לא חייבים לאכול כל 3-4 שעות יום ולילה. לגבי החלפת חיתול- אם הוא רווי פיפי הייתי מחליפה במהירות לפני ההאכלה אך באמת שזה לא חובה אא"כ מדובר בקקי.

תינוק רעב לא ממשיך לישון
אלא אם מדובר בתינוקת שנולדה פגית ו/או קיבלת הנחיה מפורשת מהרופא להעיר אותה להאכלות כל 3 שעות ביום ובלילה - אין צורך להעיר לאוכל במהלך הלילה.
כשהיא עצמה מתעוררת לאוכל - כמובן שלא תמנעי ממנה את ההאכלה, אבל אם היא פותחת בלילה פער בין ההאכלות זה בסדר גמור. תהני משעות השינה

הקולות הקטנים שהיא משמיעה יכולים להיות התעוררויות קלות בין מחזורי שינה - אם היא מצליחה לחזור לישון בלי עזרתך - זה מעולה. אין צורך לגשת אליה, כי סביר להניח שאם תגשי את פשוט תעירי אותה במקום לאפשר לה לחזור לישון.
חשוב לזכור ששינה היא חשובה בדיוק כמו אוכל. בזמן השינה הגוף מאפשר לעצמו לנוח מצד אחד ומצד שני מופרשים בזמן השינה הורמונים שהם מאד חשובים (בין היתר, הורמון הגדילה...).
לגבי החיתול - כמו שכתבו לפני - אם לא מדובר בקקי והחיתול לא דולף לא חייבים להחליף חיתול באמצע הלילה. אם בכל זאת יש צורך להחליף חיתול - תעשי החלפה מהירה לפני שאת מאכילה אותה, זה באמת לא לוקח כ"כ הרבה זמן, ולמרות שהיא רעבה היא תוכל להמתין עוד רגע...
&nbsp

למעלה