אני ממש לא בטוח ש"עכשיו זה השלב".
כמו שכתבתי כאן כבר לא מעט פעמים, חלק גדול מהפיתונים המתכדרים לא אוהבים לאכול בחורף. זו לא סיבה לדאגה. בהנחה שמדובר בנחש שאכל אצלך בעבר, רוב הסיכויים שהתיאבון יחזור. בד"כ זה קורה אחרי החורף, בסביבות מאי-יוני. ה"צום" החורפי הוא דבר טבעי אצל פיתונים מתכדרים, ובעיקר אצל זכרים. כמה מהפיתונים המתכדרים שלי צמים בצורה הזו כל שנה, והם נשארים בריאים ומאושרים. בסביבות חודש יוני הם חוזרים לאכול, ומשלימים מהר מאוד את החסר באכילה די מטורפת. כאשר פיתון מפסיק לאכול מסיבה כלשהי (ואצל פיתונים מתכדרים - הסיבה היא בד"כ הגעת החורף) האכלה בכח היא דבר שכדאי מאוד לא לחשוב עליו, אפילו לא בצחוק. התוצאה המיידית של האכלה בכח היא בדרך כלל טראומה רצינית מאוד שנגרמת לנחש. זה באמת יכול להפוך אותו לנחש בעייתי, וזאת גם אם מלכתחילה לא הייתה לו שום בעיה. בקיצור - שכח מהאכלה בכח. כמעט בכל המקרים שבהם פיתון בריא, שמוחזק בתנאים הנכונים, מפסיק לאכול - הוא חוזר לאכול בשלב מסוים, פשוט כשמתחשק לו. אין שום צורך בטריקים מיוחדים שיגבירו את התיאבון שלו, וכדאי פשוט להציע לו מדי פעם את המזון שאותו הוא נהג לאכול בעבר. כל עוד הנחש אינו רזה מאוד - אין שום סיבה לדאגה. וגם אם הנחש מתחיל לאבד משקל - אין יותר מדי מה לעשות חוץ ממה שתיארתי כאן: להמשיך להציע מזון מדי פעם, ולחכות בסבלנות לחזרת התיאבון. הניסיון מלמד שבאותם מקרים בודדים שבהם התיאבון לא חוזר (והמקרים האלה באמת נדירים מאוד), קיימת אצל הנחש בעיה רפואית רצינית (גידול סרטני, או בעיה דומה) שגם כך אין שום דרך לטפל בה. לסיום, קצת פרופורציות: הפסקת אכילה שנמשכת חודשיים בקושי ראויה לשם "צום", כשמדובר בפיתונים מתכדרים. צום של 7 חודשים הוא עניין נורמלי אצלם, ומדי פעם יש זכרים שצמים במשך תקופות הרבה יותר ארוכות. אחד הזכרים שלי צם פעם במשך שנה שלמה - מאוקטובר ועד לאוקטובר הבא. הוא איבד משקל בצורה משמעותית, אבל לא במידה מסוכנת. אחרי שנה של צום הוא חזר לאכול בצורה פתאומית, והסתער על כל מה שזז בכלוב שלו ושנראה לו כמו חולדה. הוא חזר למשקל הרגיל שלו תוך משהו כמו חודש - חודש וחצי, שבמהלכם הוא אכל כמות מזון שפיתון מתכדר בגילו אוכל בדרך כלל במשך כל הקיץ. אני מקווה שהסיפור הזה מרגיע אותך. בכל מקרה, עם קצת סבלנות - אני חושב שיהיה בסדר.