האכלה "בכוח"

• פותח הנושא yg28
  • פורסם בתאריך

yg28

New member
האכלה "בכוח"

המתכדר שלנו כבר למעלה מחודשיים לא אוכל. בהתחלה היינו בסדר עם זה. אמרו לנו וטרינרים ומביני עניין שזה סביר למכתדרים, עד שמגיע השלב שבו הם מרזים. עכשיו זה השלב... הוא פשוט לא רוצה כלום. מה עושים?

רן333

New member
אני ממש לא בטוח ש"עכשיו זה השלב".

כמו שכתבתי כאן כבר לא מעט פעמים, חלק גדול מהפיתונים המתכדרים לא אוהבים לאכול בחורף. זו לא סיבה לדאגה. בהנחה שמדובר בנחש שאכל אצלך בעבר, רוב הסיכויים שהתיאבון יחזור. בד"כ זה קורה אחרי החורף, בסביבות מאי-יוני. ה"צום" החורפי הוא דבר טבעי אצל פיתונים מתכדרים, ובעיקר אצל זכרים. כמה מהפיתונים המתכדרים שלי צמים בצורה הזו כל שנה, והם נשארים בריאים ומאושרים. בסביבות חודש יוני הם חוזרים לאכול, ומשלימים מהר מאוד את החסר באכילה די מטורפת. כאשר פיתון מפסיק לאכול מסיבה כלשהי (ואצל פיתונים מתכדרים - הסיבה היא בד"כ הגעת החורף) האכלה בכח היא דבר שכדאי מאוד לא לחשוב עליו, אפילו לא בצחוק. התוצאה המיידית של האכלה בכח היא בדרך כלל טראומה רצינית מאוד שנגרמת לנחש. זה באמת יכול להפוך אותו לנחש בעייתי, וזאת גם אם מלכתחילה לא הייתה לו שום בעיה. בקיצור - שכח מהאכלה בכח. כמעט בכל המקרים שבהם פיתון בריא, שמוחזק בתנאים הנכונים, מפסיק לאכול - הוא חוזר לאכול בשלב מסוים, פשוט כשמתחשק לו. אין שום צורך בטריקים מיוחדים שיגבירו את התיאבון שלו, וכדאי פשוט להציע לו מדי פעם את המזון שאותו הוא נהג לאכול בעבר. כל עוד הנחש אינו רזה מאוד - אין שום סיבה לדאגה. וגם אם הנחש מתחיל לאבד משקל - אין יותר מדי מה לעשות חוץ ממה שתיארתי כאן: להמשיך להציע מזון מדי פעם, ולחכות בסבלנות לחזרת התיאבון. הניסיון מלמד שבאותם מקרים בודדים שבהם התיאבון לא חוזר (והמקרים האלה באמת נדירים מאוד), קיימת אצל הנחש בעיה רפואית רצינית (גידול סרטני, או בעיה דומה) שגם כך אין שום דרך לטפל בה. לסיום, קצת פרופורציות: הפסקת אכילה שנמשכת חודשיים בקושי ראויה לשם "צום", כשמדובר בפיתונים מתכדרים. צום של 7 חודשים הוא עניין נורמלי אצלם, ומדי פעם יש זכרים שצמים במשך תקופות הרבה יותר ארוכות. אחד הזכרים שלי צם פעם במשך שנה שלמה - מאוקטובר ועד לאוקטובר הבא. הוא איבד משקל בצורה משמעותית, אבל לא במידה מסוכנת. אחרי שנה של צום הוא חזר לאכול בצורה פתאומית, והסתער על כל מה שזז בכלוב שלו ושנראה לו כמו חולדה. הוא חזר למשקל הרגיל שלו תוך משהו כמו חודש - חודש וחצי, שבמהלכם הוא אכל כמות מזון שפיתון מתכדר בגילו אוכל בדרך כלל במשך כל הקיץ. אני מקווה שהסיפור הזה מרגיע אותך. בכל מקרה, עם קצת סבלנות - אני חושב שיהיה בסדר.

tesnake

New member
קודם כל תרגעו לא צריך להלחץ

כפי שרן333 פעם כתב (ואני דוגל בזה), האכלה בכוח היא צעד שעדיף לא לנקוט בו מהרבה סיבות, והרבה אנשים הורגים או פוגמים בבריאותו של נחש בריא לחלוטין שפתח בצום תמים ולגיטימי.הסברה היא שנחש בריא יכול לצום כמה חודשים מבלי שהדבר יפגום בבריאותו, בסוף הנחש חוזר לאכול לבד 99% מהפעמים.אם הנחש אכל אצלך לפני חודשיים וראית אותו אוכל כמה פעמים לפני ויש לך תנאי גדול אופטימאלים בשביל המתכדר, אין שום סיבה שהוא לא יאכל אפילו אם זה יקח לו עוד חודשיים. אבל.. נחש בריא לא אמור לאבד יותר מגרמים בודדים במשך חודשיים,לדוגמא:הפיתון המתכדר הבוגר שאני מטפל בו לא אכל למעלה מחודשיים ואיבד רק 9 גרם ממשקלו, אם הפיתון שלך איבד פי 3 4 מזה אז אולי כדאי שתקח אותו לווטרינר. אם תרצה אוכל להמליץ על אחד טוב.חוצמזה תכתוב מעט על תנאי הגידול של המתכדר שלך : אמצעי חימום ,טמ"פ, גודל כלוב , מחבוא, סוג מזון שניסית להאכילו בו לאחרונה אולי אחד מהם לוקה בחסר ובגללו הוא לא אוכל.

tesnake

New member
אופס..

לא ראיתי את התגובה של רן כי השארתי את חלון התגובה פתוח איזה שעה והלכתי לפני ששלחתי אותה, לא נורא, כל המרבה הרי זה משובח

אורי ז

New member
גם אני חושב שזה מוקדם

הכרכן שהיה לי לא אכל בחורף במשך שלושה חודשים ולא קרה לו כלום.

t a m i r 3

New member
המתכדרת שלי

לא אכלה קרוב ל6 חודשים ועכשיו היא אוכלת כמו סוסה זה היה לפני 3 שנים

למעלה