האי הורוד

michal molcho

New member
האי הורוד

לפני המון המון זמן שאלתי האם יש למישהו כאן יש מושג על הסיכויי לצרף את האשה אליי באופן חוקי, שכן היתה לנו זו הפעם הראשונה שבה חשנו מופלות. התשובות לא היו מעודדות נורא - רק בן/ת זוג נשוי/אה של מהגר/ת עבודה רשאי לאישור שהיה - אבל אם לא מנסים... בצר לי פניתי לאחד הפורומים הגאים המובילים פה באירלנד, כמן גם ל"קו החם". המסר שקיבלתי היה למצוא עו"ד דין ולדאוג שיהיו לנו מסמכים המוכיחים שאנחנו זוג. אחרי 10 שנים יחד יש לנו לא מעט הוכחות, אלא שהכל בעברית. אז פנינו למשרד העו"ד עליו המליצו לנו, ושם הסתבר שאין ממש תקדימים לעניין הזה - לפחות לא כאלה שהם מכירים, ושבעקרון עלינו לפנות (עם עו"ד או בלי) למשרד המשפטים ולבקש בקשה חריגה לאיחוד משפחות על בסיס הומנטרי. הזהירו אותנו שזה יכול לקחת שנים. שהרי אין כאן זכויות להומואים זוגיות הומוסקסואלית אינה מוכרת כאן. בינתיים פנינו לעו"ד ישראלי שיכתוב מכתב עבורנו שהוא מכיר אותנו ויודע שאנו זוג ושהוא יתרגם כל מסמך עבורנו וייאשר אותו אישור נוטריוני. אבל הדברים התנהלו בעצלתיים - אירלנד, אחרי הכל - והלחץ בעבודה לא איפשר לי לדחוף את העניינים. ואז הגיע זמן חידוש רשיון העבודה שלי ומכיוון שלאחרונה עקרנו מהעיר לכפר, היה עליי ללכת לתחנת משטרה באזור ולא לתחנת משטרת הההגירה בעיר הגדולה. קיוויתי שאיכשהו נצליח להשיג יחס אישי בכפר מה שבתחנה הרישום העירונית (בה המתנתי שלוש שעות ומחצה כדי לגלות שאיני יכולה להרשם שם) לא נקבל. אז הלכנו למשטרה כדי שאני ארשם. ואחרי שהבנו את תהליך ההרשמה שלי שאמור לקחת כשבוע, משום שהם לא יכולים להנפיק כרטיס תושב במקום (שלא כמו בעירא), שאלנו את השוטרת בדחילו האם אפשר להסדיר גם את שהייתה של האשה. בוודאי, ענתה השוטרת. למה לא? רק תביאו הצהרת בנק שמוכיחה שיש לכם די כסף, אישור שיש לאשה ביטוח רפואי ודרכון בתוקף. זהו? שאלנו. זה הכל? כן, היא אמרה. אני הרי רואה שאתם זוג.... מיד דאגנו לניירת, הלכנו למשטרה, הפקדנו את הדרכון ושבוע אחרי האשה קיבלה כרטיס תושב צמוד למשך אישור השהיה שלי כאן.. לא עורכי דין ולא נעליים. אפילו לא מכתב למשרד המשפטים או פניה לבקשה מיוחדת. מסתבר שזו לא חייב להיות מסובך. אז זהו - הבטחתי לעדכן ולרגע לא האמנתי שעדכון קצר ואופטימי יהיה כל מה שאזדקק לו. ומי יודע, אולי אחרי בחירות נקבל גם אנחנו CIVIL PARTNERSHIP ובכלל לא יהיו לנו בעיות...

Nirvana0

New member
../images/Emo65.gifמברוק../images/Emo65.gif

לך ולאישה! מתנת חנוכה יפה. מסתבר שהעניינים לא כל כך מסובכים, כפי שאנחנו או אחרים נוטים לחשוב. שאלה ששכרה בצידה היא רווח עצום, טוב ששאלת! ועידכנת.

ro99

New member
Congratulations! ../images/Emo65.gif

The luck of the Irish? I've heard loads of stories from Irish friends about villages/rural areas being a law unto themselves and this seems to fall into that cateogory. It's the mirror side of all the delays and inefficiencies, I guess...

../images/Emo24.gif מהמזרח

מיכל, מזל טוב טוב. כיף לשמוע ולקרוא ועוד יותר כיף לדעת שזה עבר כל כך חלק. האמת שגם אני נמצא ב-ד-י-ו-ק במצב שלך - אני עובד פה על תקן יועץ (לא אישור עבודה) והוא עובד פה עם אישור עבודה. ניסינו גם לברר מה יהיה כשהפרוייקט שלי יתסיים. דיברנו עם כמה עורכי דין ואירגונים (לאירגון אחד לקח חודש (!!) לענות למייל והתשובה היתה שורה אחת) וכולם אמרו שאירלנד לא מכירה בסוג כזה של קשר ואין לנו מה לצפות. כבר הגענו למסקנה שאני אצטרך למצוא פה עבודה בעצמי ורק ככה יהיה לי אישור שהייה ועבודה אבל הסיפור שלך בהחלט מעודד וננסה אותו.

michal molcho

New member
תודה, תודה

תמיד נחמד לפזר קצת אופטימיות בעונה זו של השנה. ההבחנה שלך, רו, אכן מדוייקת. ההתייחסות לחוק כאל המלצה בלבד עובדת לשני הכיוונים. הנחמד הוא שברגע שמבינים שתפיסת הזמן המקומית היא פשוט שונה, אפשר לחיות עם זה. אשר למזרח - אופיר, אני חושבת שבסופו של דבר זה עניין פרסונלי - איך אותו/ה פקיד/ה ירגישו כלפי העניין. כי התהליך הרשמי אכן דורש שאתה תפנה למשרד המשפטים. מצד שני - אם אתה יכול להשיג רשיון עבודה - עדיף לך, כי האישור של האשה לא מקנה לה אישור לעבוד און הקלות בהשגת רשיון עבודה, כפי שניתן לזוגות נשואים. חג שמח

havakuk77

New member
מזל-טוב. מחמם את הלב לשמוע

אני מניח שבארה"ב זה לא היה יכול לקרות

למעלה