"האיש שרצה להיות מלך"

"האיש שרצה להיות מלך"

אני לא מדבר על הסרט המצויין עם שון קונרי, אלא על משהו אחר: בדרך כלל, הדמויות במשחקים השונים הן מין סוכנים חופשיים (פחות או יותר) שמסתובבים במערכת. מה שנקרא "הרפתקנים". אבל מה עם דמות שהיא חלק מהמערכת, או ליתר דיוק, נמצאת בקצה הפירמידה שלה? מי שיחק מלכים? אצילים? מנהלים? איך היה?

panters

New member
לי יש חוויה כזו אבל לא תאהב אותה

כשהייתי קטן ושיחקתי במו"ד הישן (החוברות) אז הייתה לי קבוצה ששיחקתי איתה משחק ממש ממש ארוך (3.5 שנים שזה הרבה בהתחשב בזה שהתחלנו בגיל 10). שיחקתי לוחם וכשהגעתי לדרגה 9 המנחה שלי אמר לי שאני יכול לבנות מבצר. אז בניתי מבצר ואחרי עוד כמה דרגות קיבלתי תואר ברון והתחלתי לנהל ממלכה. זה היה די שינוי כיוון מבחינת המשחק שהפך להיות יותר משחק אסטרטגיה מאשר משחק הפעולה שהוא היה לפני אבל זה היה נחמד חוץ מכל הקטע של ניהול ממלכה שהיה די משעמם...

למה שלא אוהב?

זה בהחלט מסוג הדברים שהתכוונתי אליהם. הדמות הפכה לשליט, והמשחק קיבל פרספקטיבה אחרת, לא? אז, מה עוד הלך שם?

panters

New member
אוקיי זה קרה אחרי שנתיים

חשבתי שלא תאהב כי זה היה ב- D&D אבל זו הייתה מחשבה טפשית קמעה ואני חוזר בי:) התסלח לי? :) אוקיי כמו שאמרתי המשחק קיבל תפנית ממשחק שבו הדמות יוצאת להרפתקאות ונלחמת בעצמה למשחק שהוא יותר אסטרטגי. תור משחק הפך להיות על בסיס יומי אם אני לא טועה וזה הלך ככה: פעם בחודש אוספים מיסים, בודקים נאמנויות בדומיניון וכדומה. פעם ביום יש קבלת קהל ומשפט. בהתחלה כשהייתי ברון הייתי שופט בעצמי אנשים אבל כשהפכתי באיזשהו שלב לרוזן (Count) אז קראתי קצת היסטוריה ויצרתי שופטי שלום. ההכרות עם התופעה מבחינת הדמות היה דרך מחקר בספריה על ממלכה ננסית רחוקה שפעלה באופן דומה. הדאגה העיקרית הייתה הצבא. הייתי צריך להקים צבא קטן ולהגן על ממלכת הספר שלי. וכמובן שעשיתי את זה בהצלחה אבל אחרי איזה שנתיים או שלוש הדמות שלי די השתעממה מחיי השלטון והעבירה את השרביט לאחד מהתת-אצילים שלה וקידמה אותה והדמות שלי חזרה לחיי ההרפתקאות. עם זאת היא שמרה על תואר האבירות ועל הטירה שלה והמלך שהיה ביחסים טובים עם הדמות לא כעס על התחלופה.

DDN

New member
לצערי לא יצא לי,

למרות שהיה לי עניין בנושא. מצד שני (ובהחלט מהצד השני של הפירמידה) יש לי את הרצון לשחק דמות שלי שפרשה מחיי ההרפתקאות ומתמודדת עם אתגרים "יום יומיים"

Nihau

New member
ניהאו נבחרה למנהיגת השבט

לאחר שהמנהיגה הקודמת נרצחה. כשהיא סוף סוף סיימה את עינייני ריפוי המגפה שהרוצח הפיץ, השבת הבת החטופה שלה מהכלא שהרוצח סגר אותה בו וסיום ענייני הנקמה בו ובמשתפי הפעולה שלו ניהאו חזרה הבייתה והתמקמה לחיים ארוכים מלאים בהמון החלטות חשובות שהשפיעו על השבט שלה אפילו 1000 שנה מאוחר יותר. השינוי שלי בתפיסה לגבי המשחק החל עוד לפני הרצח של המנהיגה הקודמת- עוד בשלב בו ניהאו התחילה להבחין ולעיתים גם להתווכח על מנהגים ומסורות עתיקים שכעת מתחילים להפריע להשרדות השבט, לפחות לדעתה של ניהאו. זה היה השלב בו היא התחילה לראות את עצמה כאחראית על השבט כולו ולא רק מישהי שסתם אוהבת לטייל רחוק מהבית. השלב הזה הגיע קצת לפני שהיא התחילה את למידת שתי צורות הטיגריס בו זמנית- מעשה אגדתי כשלעצמו- הבנה והישג שהבהירו לה יחד שהיא כבר לא מתאימה למיקום החברתי שהיה לה בעבר... השינוי התפיסתי התחולל לאורך תקופה ארוכה - רק שנתיים לאחר ההבנה הנ"ל ניהאו אכן לקחה על עצמה את המנהיגות- היה לה המון זמן לחשוב על זה ולהתחיל להכין את עצמה לתפקיד כזה או דומה לו- תפקיד של הכוונה והשבת ידע אבוד\עתיק. היא בשום פנים ואופן לא חשבה שככה תיפול בחיקה האחראיות אלאקיוותה לעבוד בשיתוף פעולה עם המנהיגה הוותיקה והמנוסה שגם הייתה המנטור שלה אבל כשהאחראיות נפלה עליה היא נשאה אותה מתוך מוכנות.

JuffoWup

New member
שלשות האקזלטד הראשונים שלי

שיפצו עיר ויישבו אותה, אבל די דילגנו על הקטע של ביסוס המעמד הבירוקרטי, רק אחד מהם זה היה בהגדרת המומחיות שלו, אז לאחר שהציב בונוסים בנוגע למיסים ומערכת שמנהלת את עצמה ככל שאפשר (הוא היה בקטע של לחפש אישה או שתיים ולא היה לו זמן לנהל ממלכה). שתי הדמויות האחרות: אחד רועה כבשים בעבר, ניצל את הרגיעה בשביל לחזור למה שהתגעגע אליו- השני עבד לשעבר ולוחם ניצל את הזמן באימון של צבא, מדיטציה ופיסול.

רמץ

New member
משחק שתמיד רציתי לנסות

לדמויות הרפתקניות, בעיקר אצל מנחים לא מנוסים, יש נטיה תמיד לזכות ליחס שווה עד מזלזל מכל שאר הדב"שים. משחק שבו יש לך נתינים ואנשים נאמנים (כמו גם יריבים פוליטיים וסכינאים) נראה לי מרתק. כמובן שבדרך כלל כדי לבנות כזה מעמד צריך לשחק לאורך תקופות ארוכות יותר (ותכופות יותר) משיצא לי לשחק בד"כ. (או שאפשר פשוט להתחיל ככה). עם זאת, אני חושב שהייתי מעדיף להשאיר את הפוליטיקה והממשל קצת ברקע ולהמשיך למקד את המשחק באירועים היותר מסעירים: משימות דיפלומטיות מעבר לים, דרקון שמאיים על הממלכה, רציחות, שמועות, סיוע למטרות נעלות יותר וכמובן - מלחמה.

למעלה