"האיש והנחש"...

"האיש והנחש"...

האיש והנחש בנו של איכר דרך בלי כוונה על זנבו של נחש, והנחש נפנה לעברו והכיש אותו. הבן מת, ואביו נתקף חמת-זעם ונטל את גרזנו. הוא יצא לרדוף אחר הנחש, וברגע שמצא אותו כרת חלק מזנבו. הנחש בקש לנקום בו על מעשהו זה והחל להכיש כמה מבני הבקר של האיכר עד שגרם לו אבדות כבדות. האיכר התלבט והתלבט, ובסופו של דבר החליט לנסות ולהתפייס עם הנחש. הוא הביא אוכל ודבש לפיתחה של המחילה, ואמר לו: "בוא נשכח את כל מה שהיה, ונסלח זה לזה. אולי צדקת כשהענשת את בני ונקמת את נקמתך בבני הבקר שלי, אבל אין ספק שאני צדקתי כשניסיתי לנקום את נקמתו של בני. ועכשיו, אחרי ששנינו כבר סיפקנו את תאות הנקם שלנו, למה שלא נהיה שוב לידידים?" "לא ולא," אמר הנחש, "קח מכאן את המתנות שהבאת איתך. אתה לא תוכל לשכוח לעולם את מותו של בנך, ואני לא אוכל לשכוח את אובדן זנבי." על פגיעות אפשר לסלוח, אבל אי-אפשר אותן לשכוח.

אל תיהיה ילד...

תפסיק, אפילו לנסות לשבור פה את הקרח אי אפשר... זה מתסכל מאוד... איך אפשר כל הזמן להיות תקוע בנושא אחד... מה איתכם אנשים... תתפרקו קצת!!!... אלא אם כן אתם לא מוכנים לזה עדיין...

../images/Emo47.gif גאד, המשלים שלך ממש מעניינים

וזה לא נאמר בציניות חח באמת נכון... אפשר לסלוח אבל תמיד נזכור מה שהיה. לכן רצוי לא להתנהג בפזיזות ולחשוב על המעשים שלנו לפני שנהיה מאוחר מדי.

W a r r i 0 r

New member
פשוטו כמשמעו יקירי.

לטעות - כל אחד מאיתנו יכול. לסלוח ולשכוח - ממש לא כל אחד מאיתנו יכול. לדעת לסלוח זה אחד הדברים החשובים והכבירים זה אחד ה-ידיעות הנעלות. לכן זה מוגדר כ"אלוהי".

והנה עוד לקח אחד חשוב...

"האריה והעכבר" אריה אחד ישן לו פעם בשקט ובשלוה עד שעכבר קטן התחיל להתרוצץ לאורכו, מעלה ומטה. האריה התעורר, הניח עליו את כף רגלו הענקית, ובן-רגע גם פער את פיו העצום כדי לבלוע אותו. "סליחה, מלך יקר," קרא העכבר הקטן. "סלח לי הפעם, ולעולם לא אשכח את טוב ליבך. מי יודע מה אוכל לעשות למענך בעתיד, כשתזדקק לעזרתי, כתמורה על המעשה הזה?" האריה היה משועשע כל כך לנוכח הרעיון כי העכבר הקטן יוכל לעזור לו אי-פעם, עד שהסיר מעליו את כף רגלו הענקית ושיחרר אותו. כעבור זמן-מה נתפס האריה במלכודת. הציידים, שרצו להביא אותו חי אל המלך, קשרו אותו אל עץ והלכו לחפש עגלה שיוכלו לשאת אותו בתוכה. ממש באותה שעה עבר שם במקרה העכבר הקטן וראה את האריה האומלל, הכבול אל העץ. הוא ניגש אליו ועד מהרה כירסם עד תום את החבלים שניכרכו סביב גופו של מלך החיות. "אתה רואה שצדקתי?" אמר העכבר הקטן, "ידידים קטנים מתגלים לעיתים כידידים גדולים."

W a r r i 0 r

New member
ועל זה נאמר...

"מהו חבר? נשמה אחת שדרה בשני גופים" "אלמלא היו לו חברים, לא היה האדם בוחר לחיות, גם אם היו לו כל הסיבות המוצדקות לכך" אריסטו. "חבר טוב הוא הברכה הגדולה מכולן, היא זו שאנו הכי פחות מתאמצים להשיג" פרנסואה דה לה רושפוקו. סוםר צרפתי. "ידידות אמת היא כמו בריאות טובה, הערכתה נובעת מהיעדרותה" צרלס קלב קולטון. סופר אמריקאי. וכמובן מה שרשום בחתימתי.

Yuval Y

New member
כוכב הים

איש אחד הלך על חוף הים. בעוד הוא הולך, הוא רואה ילדה קטנה מרימה כוכבי ים שנתקעו על החוף וזורקת אותם חזרה למים... הוא ניגש אליה ושאל: "מה את עושה?" הילדה הקטנה ענתה: "אתה לא רואה? אני מרימה כוכבי ים שנתקעו על החוף וזורקת אותם חזרה לים." האיש גיחך ואמר:"ילדה קטנה, את לא יכולה להציל את העולם... את ילדה קטנה ואת יכולה ללכת רק ק"מ וחצי בכל יום, והחופים בעולם גדולים... את לא תצילי את אוכלוסיית כוכבי הים ולא תשפיעי על החיים של אף אחד!" הילדה הקטנה הרימה כוכב-ים וזרקה אותו בכל כוחה 10 מטר לתוך הים, ואמרה: "על החיים של כוכב הים הזה, השפעתי!"

למעלה