האיש הקטן והפיתות

ribber

New member
האיש הקטן והפיתות

המטבח נראה כאילו הוא עבר התקפת גז קמח לבן, הטיימר עובד ואני מחכה לתפיחה ראשונה. איש יקר, אני חייבת לציין שללוש בצק חמש עשרה דקות זה לא משחק ילדים, אני מבטלת את המינוי שלי לחדר הכושר המקומי ומתחילה לאפות פיתות כפעילות כושר לשעת מצוקה. עד כאן, עידכון ראשוני. R כתבתינו בשטח.

ribber

New member
הלוואי והיה ../images/Emo10.gif

עכשיו אני בלחץ, קראתי את המתכון ואת החלק בו הופכת הפיתה לדיקט.. אני אדווח על התוצאות בתום ההכנות.

een ogenblik

New member
אני סומכת עליך לגמרי

אם הצלחת לא לשרוף את המטבח עם התפוזים, אז פיתות לא יכשילו אותך!

blixgirl

New member
זה הדיקט...

פיתה יהיה... מה נשמע חומד חוץ מהאפיה החגיגית ? אני בגינה...הגיע הזמן לקצוץ את הדשא הסורר...לצבוע גדרות ועוד שכאלו לפחות יש
בליקסי

ribber

New member
היום בבוקר

התקשרתי אל כמה מהמודעות שמצאנו אתמול באיבנינג טלגרף, נמאס לי להיות בבית, אני מוצאת עבודה. הבחורה שדיברתי איתה, דווקא מאוד התרשמה ועכשיו מקווים לטופ
דחיתי באלגנטיות את הצעת ההורים לשלוח לנו כרטיסים כדי לבוא לסדר, הם גם ככה באים במאי ואני לא חסידת המצות. הם בדרך כלל לא אוהבים את העובדה שאני והאיש עושים גיחות לעיר העתיקה בעכו לנגב חומוס בפסח.. טרייסי היתה כאן מוקדם יותר, בבגדי עבודה והתקיפה את הדשא ועשבים שוטים. איזה כייף שיום שישי היום

איש קטן, אל תקרא...

שלא יראה קלוני בבתי מלכות
לעצלנים שבינינו, קונים מערבל ידני של חברה לא מוכרת, שיש לו את שלושת הפונקציות (מקציף, לש ומרסק שמחברים מאחור), בגרמניה אפשר למצוא גם ב15 יורו ולפעמים אפילו בפחות (ותאמינו או לא - הם מחזיקים מעמד). ממיסים את השמרים במים פושרים עם קצת סוכר. כשהם מתחילים לעבוד מוסיפים אותם לקמח, מלח וטיפה שמן זית ולשים עם המערבל עד שהבצק אחיד ואין בו גושים (כמה דקות). מניחים להתפיח. אני מוותר על התפחה שניה. מחממים תנור ותבנית מקומחת קלות לחום גבוה. לשים פיתות ומכניסים ישר לתנור החם. למעיזים/מנוסים - ממלץ להפוך את הפיתות אחרי מעט זמן בתנור - לפני שנפתח הכיס (כדי שהעובי של הדפנות יהיה שווה יותר).

לא עולה בדעתי אפילו

לקרוא על מערבלים של חברות לא מוכרות, על דילוגים על התפחות למיניהן ועל הפיכת הפיתות בתנור. אני ממש לא מתכוון לקרוא את זה.

ribber

New member
הממ..

ידעתי. בזמן שחיכיתי להתפחה השנייה, חשבתי לעצמי- האיש הקטן מהרחוב בטח מחשב כמה זמן יקח לי עד אשר הפיתות יהיו מוכנות. תודה, שטסת ריבר
אני יודעת שעבר זמן מאז שהפיתות היו מוכנות. אבל, לא לקחת בחשבון את העובדה שגם הפלאפל הצ'יפס, החומוס והטחינה, סלט הירקות והכרוב האדום צריכים להיות מוכנים. ומה לגבי זמן אוכל? וזמן מנוחה עם כוס יין?
אז קודם כל, תודה רבה רבה רבה על המתכון איש. מכל שמונת הפיתות, שבע יצאו מעולה, הראשונה היתה לדיקט, אבל זה בגלל שהאיש הגיע בדיוק הביתה ודעתינו הוסחה
לארוחת הערב הגיעו, שש פיתות, מספר שבע הגיעה לכיבתו של האיש הרבה לפני האוכל. הקיצר, יצא מעולה, נהניתי. האזהרה היחידה היא, נא לא להכנס למטבח עם הכלים, כי אין מקום. ושוב תודה

סנדייז

New member
איש תן קישור לפיתות,קבלתי במשלוח

מהארץ סיר חשמלי לפיתות. וריבר עשתה לי חשק....

een ogenblik

New member
חיפשתי לאיש הפרטי שלי

והוא העתיק את המתכון לפיתות, והבטיח להכין עבורי. אם הוא לא יקיים, אפשר לסמוך על משלוח ממך?

סנדייז

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifאפשר,אבל תודיעי מהר כי הן

יצאו טעימותתתתתתת,ושתיים כבר אינן.....והריח הריח.... איש,הסיר חשמלי נראה כך: החלק התחתון שלו מונח על כיריים והחלק העליון שלו חשמלי. אצלנו בבית אמא-זה סיר שהכינו בו פיתות תמניות ומלוואח. (תחליף מודרני לטאבון).

een ogenblik

New member
שבנו כעת מקניות

האיש מצא שמרים, והוא מתעקש שהוא יכין בזמן הקרוב פיתות. בכל מקרה, שמנו נפשנו בכפנו היום, ונכנסנו לרבעי המוסלמים בבריסל, ושבנו עם שתי צנצנות טחינה גולמית מלבנון ועשר פיתות טריות. מיותר לציין, שכרגע כבר אין עשר פיתות, אבל עדין מספיק כדי לקיים את ארוחת חומוס-טחינה-פאלפל המתוכננת להיום בערב.

למעלה