האיש ההוא הוא אחי

maxima

New member
האיש ההוא הוא אחי

מצאתי תלוי על הקיר בתיכון דתי לבנות שבו אני משגיחה בבחינות בגרות כתוב כל כך יפה שעמדתי והעתקתי לפינקס קטן שהיה לי בתיק האיש הזה הוא אחי / מאת יאיר לפיד האיש ההוא שאני שונא – העומד בהפגנות עם שלט " מוות לערבים " הוא בעצם אוחו האיש , שאני אוהב – המגיש מימיה לשבוי מפני שגם הוא בן אדם . והאיש ההוא – שאני שונא- שצובע את שמו על פסל בווינה הוא בעצם אותו האיש , שאני אוהב – שמלווה לי 50 דולר באתונה רק בגלל שגם אני ישראלי . והאיש ההוא – שאני שונא – שבשם ערכים דתיים שאפילו הוא לא מבין תובע זכות היסטורית על הפרת והחידקל , הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב – שעומד לצידי ביום הכיפורים ומראה לי בסבלנות אין קץ את הקטעים הנכונים . והאיש ההוא – שאני שונא – שחושב ששלום עכשיו הם בוגדים והמערך הוא משוגע הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב – שנותן לי את הסיגריה האחרונה שלו בעמדת השמירה בתוך הקור של לילה לבנוני נוסף. והאיש ההוא – שאני שונא – שדוחף אותי באוטובוס וזיעתו נדבקת אלי הוא בעצם אותו האיש , שאני אוהב – שמבזבז יום שלם בשביל להחזיר הביתה את הילד של השכנים שאבדה דרכו . והאיש ההוא – שאני שונא – שנכנס למסעדה החביבה עלי והורס לי את הערב בקולניות המעצבנת שלו הוא בעצם אותו האיש – שאני אוהב – שעבד כל הים במפעל יצוא והתרגל לצעוק כדי שרעש המכונה לא יפריע לו . והאיש ההוא – שאני שונא – שקורא לי אחי למרות שהוא לא , הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב , שאם ארצה או לא הוא אחי. כי זה מה שיש , ואתה חלק ממשהו ומעבר לכל ההבדלים , והצעקות , והעניינים , המשהו הזה לא נורא כל כך ואם תרצה או לא תרצה המשהו הזה הוא גם ....א ת ה !!!!! אם חרבנו משנאת חינם נשוב ונבנה מאהבת חינם !! אז באמת , הלוואי שנצליח להתאחד מעל לכל המחלוקות . לאהוב כל אדם באשר הוא אדם !!!

bimbo.

New member
מקסימה, השיר הזה הוא משהו מיוחד

במינו. אני לא "מתה" על יאיר לפיד, אבל לפעמים הוא מתעלה מעל עצמו ומביא לנו פנינים.

yuli139

New member
היי היי אל תזלזלי ביאיר,הרבה היו

רוצות"לחיות עליו" למה בכלל האמירה "למות עליו".וחוץ מזה את נהנית מעוד מכתביו לפחות כך התוודעת לפני

דרדרית

New member
בימבו... כתביו - מילא... אבל בחיי ה

היומיום הבחור נראה לא רע... פגשנו אותו לפני שנה באירוע כשלהקה הופיעה משירי אלויס. היו שם שני היאירים: גם ניצני וגם לפיד... ...הממ... סתם חומר למחשבה.....

bimbo.

New member
פזי, תודה על השיר היפה ../images/Emo140.gif

האם הוא משנות הששים?

pazi66

New member
כן bimbo שהינו צעירים ויפים ../images/Emo6.gif

עכשיו אנחנו רק יפים

p a l o m a

New member
פזי....../images/Emo7.gif../images/Emo140.gif../images/Emo20.gif איזה שיר.!.../images/Emo51.gif

p a l o m a

New member
חברים קיבלתי בדוא"ל ואני מפרסמת

לכם.. אין לי יד ורגל בדבר... פשוט מביאה לידיעת המעונינים...
לשון ההודעה: חברים יקרים, והפעם אני מזמינה אתכם לאפולוניה - מצודה קסומה מצפון להרצליה, המשקיפה אל הים מגובה של עשרות מטרים. תחילתה של העיר במאה ה- 6 לפנה"ס כמושבה פיניקית וסופה כעיר צלבנית מבוצרת, אשר נכבשה ע"י הסולטן הממלוכי בייברס בשנת 1265. בעודנו מטיילים במקום נשמע על הרומים והמוסלמים, וניהנה מתצפית מרהיבה לים, אולם נופתע להיווכח, כי הכחול הוא אחר, הריח הוא אחר, הנוף הוא אחר ואף איוושת הגלים היא אחרת. כשרוח נעימה נושבת נעלה אל המבצר הצלבני, וכאשר השמש כמעט ונוגעת בים נאזין לקונצרט של להקת "קטיפה שחורה" - ההרכב האירי הוותיק בארץ במגוון עשיר של כלי נגינה בהופעה סוחפת ומרגשת של מוסיקה אירית, קלטית ומוסיקה מקורית עם השפעות בלקניות. מיכאל גריילסאמר בכינור, אתי ביאר בחליל וחליליות איריות, אהוד נתן בבוזוקי אירי, מנדולינה ותוף אירי, איתי אברמוביץ' בקלידים וניצן שחר בתוף אירי וכלי הקשה. כך נתרווח עם כוס יין ביד, כאשר השמיים משנים את צבעם.............. ניפגש ביום שישי 8.7.05 בשעה 16.30 דמי השתתפות 125 ש"ח להתראות בשמחות גזית פרידמן אבנ"י גזית 03-6991459 050-7337690

maxima

New member
אפולוניה............

טילתי האפלוניה אכן מקום קסום ממליצה לטיל שם

maxima

New member
תודה פזי שיר יפה.......בימבו

יש לו ליאיר לפיד כמה קטעים יפים

נֵנָה

New member
אכן ליאיר לפיד יש כמה כתבות יפות

אני אישית בדרך כלל מסכימה עם מה שהוא כותב, אבל לא על זאת רציתי לדבר. בכל אופן אביא דוגמא קטנה ממה שכתב בעתון ידיעות ביום ששי האחרון. בשיחה עם ידידתו רות קלדרון מייסדת מכללת עלמא (שלתיקון חצות שעשתה בניו-יורק הגיעו למעלה מ-3000 בני אדם) על ביקורת שספג יאיר מחוגים אורתודוכסיים לגבי הרצאה על שאול ושמואל, שנתן ב"תיקון חצות" של בית הכנסת הרפורמי. והרי ציטוט מתוך מה שכתב: "הדימוי שלי ליהדות, אמרה לי רות, הוא טיסת הלילה של "קונטיננטל", שאיתה אני חוזרת לארץ. אחרי ההמראה עולים האורות והדיילות עוברות עם מגשי האוכל. החרדים מקבלים ארוחה כשרה למהדרין, הדתיים מקבלים אוכל כשר או ארוחה צמחונית, החילוניים מקבלים בייקון-אנד-אגס, וכולם אוכלים בשקט. אפילו אם הם יושבים זה לצד זה, אף אחד לא חושב שיש לו זכות להסתכל בצלחת של השני, הכי הרבה מחייכים ואומרים 'בתיאבון'. מצא חן בעיני, כמה הדברים היו יכולים להיות יותר טובים ופשוטים כמו שמתוארת הארוחה במטוס, כי אז הכל היה נראה אחרת ... ותחשבו על זה ...

pazi66

New member
עוד מצגת יפה של צביקה של אממי../images/Emo140.gif

הפעם על ירושלים וברקע שיר נושא שוב תודה לאממי

למעלה