האישה

האישה

נענשה ``בצער תלדי בנים`` אדם נענש ``בעמל יביא לחם``. . . אז מדוע בעשורים האחרונים אצל החרדים מלבד חב``ד האישה נוטלת על עצמה גם את עונשו של בעלה? הרי על האיש לדאוג לפרנסה לבני ביתו. כמו כן אם נביט אחורה לתקופת התנאים והאמוראים , מעולם לא היתה מציאות שהאישה דאגה לפרנסת בני ביתה והאיש שקד על לימודיו. התנאים שהיו גדולי עליון. היו במקביל ללימוד סנדלרים, חיטים, עובדי אדמה. .וכ``ו. . נקודה למחשבה.

מהמהמ...זה לא בדיוק כך,

ראשית,ישנם המוני גברים חרדיים שיצאו בשנים האחרונות למעגל העבודה, לגבי אותם אברכים השוקדים על התורה בכולל בעוד נשותיהם עסוקות להביא טרף לביתם, זו אכן מציאות שונה מהמציאות הטבעית שצריכה להיות,אך היא נוצרה מרצונה של האשה שבקשה בעל ת``ח והסכימה להקריב לשם כך את זכות המנוחה שלה..

זה שבשנים האחרונות יוצאים לעבוד.

זה כיוון חיובי. ולידיעתך רבות מאלו שעובדות כמפרנסות יחידות ע``מ להביא טרף לביתן בעוד בעליהן יושבים בכולל ושוקדים (או שלא) על לימוד התורה. זה לא נובע מבחירתן. אלא ממוסכמות חברתיות ש ``כך זה אמור ליהיות``. ו``ככה כולן``. אמנם זה ערך שהבעל ישב וילמד. אבל לא פחות מזה שימלא את תפקידו וידאג להביא טרף לביתו. . .

תראי,

אם האשה באמת מעונינת להפסיק לעבוד כי הדבר מקשה עליה מאד ואין לה כל ענין להקריב לצורך לימוד התורה של בעלה,באמת יש מקום ליציאה של הבעל לעבודה, אני דיברתי על המקרים בהם נוח לאשה במצב שבו היא עובדת ובעלה לומד אפי` שהוא נובע ממוסכמות חברתיות כלשהן..

רשות הגינוי נתונה בידייך...

ושוב, אם האשה בחרה באותו מצב ונוח לה איתו אין מקום לגינוי..

תשמעי,

להשמיץ תמיד אפשר. תכל`ס לא מכריחים אף אחד ללמוד... זה זכות! כך ע``פ הלכה. אני לא מכיר מוסכמות חברתיות אם ההלכה אומרת אחרת.

כי היום הגברים מלכים!!!

סתם סתם... אני צוחק, /tapuzforum/images/emo8.gif נכון, זה לא בסדר ולכן אני חושב שהגבר (במיוחד במצב הכלכלי כיום) צריך ללמוד ולצאת גם לעבוד להביא פרנסה לבית.

ובכן...

הרב כהן, המנהל של הישן הסביר לנו פעם שזה לא מצב של לכתחילה. פעם הגברים היו חזקים יותר, הם היו מסוגלים גם לעבוד וגם שהראש שלהם יישאר בתורה כעיקר. היום מי שיוצא לעבוד נסחף, ולכן נוצר המצב הנוכחי.

לדעתי.. הגיע הזמן

שנפסיק להתפס למוסכמות החברתיות של הציבור שלנו.. עם כל הכבוד לכל המורות הקשקשניות מהסמינר.. ועם כל הכבוד לתורה (ויש הרבה כבוד!!!!) הגבר... אחראי לפרנס את הבית.. ולמה לנו לקחת ממנו את האחריות??? גברים שבאמת רוצים.. יכולים לשלב תורה ועבודה ביחד.. וזה כן אפשרי.. עובדה שיש הרבה אנשים כאלה.. אני חושבת שלאשה יש מספיק דברים בחיים ודיי לה בהם.. למה היא צריכה לקחת גם את עונשו של הגבר.. ותאמיני לי שאני כן מבינה את ערכה של תורה.. אבל צריך להיות מציאותיים

EinOdMilvado

New member
יש משהו בזה ...

וגם אני בדעה שאם אין פרנסה , הבעל מחוייב לצאת לעבוד ... אבל , אם במידה והאשה מוכנה ומספיק חזקה לקבל את העול של הפרנסה, ולתת לבעלה לשבת וליישב באוהלה של תורה , זה בסדר גמור .. משתדלת להיות בסדר הסבירה גם מדוע היום זה לא כמו פעם .. ויש משהו בדברים שהיא אומרת . אבל שוב, גם אם הבעל יוצא לעבוד, צריך כמה שיותר להמעיט בעסק ולהרבות בלימוד התורה . זה טוב לזוגיות שלכם, זה טוב בעולם הזה וטוב לעולם הבא שלכם . אבל שוב, "חכם עינו בראשו" - צריך לעשות הכל ע"פ עצת רב שידריך אותו והכל יבוא על מקומו בשלום = )

אצלנו התפיסה

היא שהבעל צריך לפרנס את אשתו, כמו שטבעי, וכך גם היה מקובל בכל ישראל בעבר, אצל כאלו שרואים שהם "גדולי דור" אז מפרנסים אותם. האמת שאצלנו יש גם בעיה שמי שאשתו מפרנסת אותו זה והוא לומד תורה אז לא מסתכלים עליו בעין יפה, אבל ב"ה היום זה הולך ומשתפר ויש כבר הרבה אברכים "סרוגים".

אולי זה עניין של גישה וחינוך.

בית של תורה יכול ליהיות גם בית שהבעל מפרנס. המושג ``בית של תורה`` מהוה בין היתר כיסוי להרבה עצלנים. שמוצאים מפלט בכולל ולאו דוקא לומדים.

זה לא נכון....

אתה יוצא מנקודת הנחה שאחד שלומד כל היום שווה יותר מאחד שיוצא לעבוד, אבל זה לא נכון, כי זה תלוי ברצון ובהשתדלות של האדם. יכול להיות אחד שקם לכולל ב8 וחוזר הביתה ב4 והכל סבבה. ואחד שיוצא ב5 בבוקר לעבודה וחוזר ב7 בערב ואז הולך לדף יומי סחוט. אני חושב שהבית של השני יהיה יותר "בית של תורה", כי הוא באמת מתאמץ ללמוד תורה והילדים שלו רואים שעל תורה שווה להתאמץ. אבל השני שלומד כל היום הוא לא באמת מתאמץ, אלא זה כבר נהפך לסדר יום שלו. כן, יש כאלו שעדיף שיעבדו מאשר שילמדו אם בזה הם מביאים יותר תועלת.

למעלה